E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Το Famagusta εξυπηρετεί τη μαύρη προπαγάνδα των Ελληνοκυπρίων»

Πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Το Famagusta εξυπηρετεί τη μαύρη προπαγάνδα των Ελληνοκυπρίων»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/9/2024 | 20:47

Συνέχεια με ακόμη πιο προκλητικό τρόπο έδωσε η Τουρκία γύρω από την είσοδο της σειράς «Famagusta» στη διεθνή πλατφόρμα του Netflix, με τις αντιδράσεις να γίνονται ακόμη πιο επίσημες μετά και την ανακοίνωση που εξέδωσε του υπουργείο εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, το τουρκικό ΥΠΕΞ, ανέφερε: «Η σειρά με τίτλο Famagusta, η οποία θα μεταδοθεί σε ψηφιακή πλατφόρμα, εξυπηρετεί τη μαύρη προπαγάνδα των Ελληνοκυπρίων» και ισχυρίζεται πως «…διαστρεβλώνει ιστορικά γεγονότα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται επίσης ότι «η σειρά αυτή αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς την άγια μνήμη των Τουρκοκυπρίων που σφαγιάστηκαν από τις ελληνοκυπριακές συμμορίες μεταξύ 1963-74» και προστίθεται πως «τέτοιες μάταιες προσπάθειες να αποτυπωθούν τα γεγονότα διαφορετικά από αυτά όπως συνέβησαν, ενισχύουν ακόμη περισσότερο την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε για την εθνική μας υπόθεση της Κύπρου».

Σημειώνεται πως η σειρά «Famagusta» προβλήθηκε στην Ελλάδα από τις 21 Ιανουαρίου έως τις 2 Ιουνίου 2024, σε 16 επεισόδια, από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Σφοδρές αντιδράσεις στο σύνολο της κυβέρνησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας, Μπατουχάν Μουμτζού, επίσης σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ισχυρίζεται ότι «η εν λόγω παραγωγή αγνοεί τα ιστορικά γεγονότα, διαστρεβλώνει την ειρηνευτική επιχείρηση (sic., σ.σ. έτσι χαρακτηρίζεται επισήμως από την Τουρκία) στην Κύπρο μέσα από τις ελληνοκυπριακές θέσεις και δυσφημεί άδικα τον Τούρκο στρατιώτη που έφερε την ειρήνη στο νησί».

«Είναι απαράδεκτο για μια πλατφόρμα όπως το Netflix, που απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, να παρουσιάζει ιστορικά γεγονότα διαστρεβλώνοντάς τα. Τέτοιο παραπλανητικό και μη ρεαλιστικό περιεχόμενο έχει τον κίνδυνο να δημιουργήσει λανθασμένες αντιλήψεις, ιδίως στα μυαλά των νέων γενεών. Τα ιστορικά γεγονότα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όχι μόνο από την οπτική γωνία της μιας πλευράς, αλλά με όλη την πραγματικότητά τους» δηλώνει ο Τούρκος υφυπουργός. Παράλληλα, καλεί το Netflix «να σέβεται τα ιστορικά γεγονότα σε τέτοιου είδους παραγωγές» και καταδικάζει «τέτοιες άδικες και παραπλανητικές παραγωγές κατά της τιμής του τουρκικού έθνους και του τουρκοκυπριακού λαού» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Τέλος, καλεί το τουρκικό Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από την πλευρά του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), που στηρίζει την κυβέρνηση του προέδρου Ερντoγάν. Ο βουλευτής και Γενικός Γραμματέας του κόμματος των ακραίων Τούρκων εθνικιστών, Ισμέτ Μπουγιούκαταμαν, ζήτησε από το Netflix «να αποσύρει αμέσως αυτή την προκλητική σειρά μαύρης προπαγάνδας, η οποία αγνοεί τις σφαγές των εισβολέων ελληνοκυπριακών συμμοριών εναντίον των Τούρκων και συκοφαντεί τους Τούρκους στρατιώτες που έφεραν την ειρήνη στην Κύπρο», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θύελλα στα Κατεχόμενα για τη μετάδοση της σειράς

H απόφαση του Netflix να εντάξει στο πρόγραμμά του τη σειρά Famagusta έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα Κατεχόμενα με τον πρόεδρο Ερσίν Τατάρ να κάνει λόγο για διαστρέβλωση της ιστορίας και να επιμένει στο τουρκικό αφήγημα της ειρηνευτικής επιχείρησης.

«Το κυπριακό ζήτημα δεν ξεκίνησε ποτέ το 1974. Η Ειρηνευτική Επιχείρηση για την Κύπρο το 1974 ήταν ουσιαστικά μια στρατιωτική επέμβαση που έσωσε τους Τουρκοκύπριους από τη γενoκτovία. Όπως είπε ο Ετσεβίτ, φέρνουμε την ειρήνη στην Κύπρο με την επέμβασή μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτή η ειρήνη είναι γνωστή σε Τούρκους και Έλληνες σε όλο τον κόσμο ότι η αιματοχυσία στην Κύπρο σταμάτησε με την Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974. Μετά από 50 χρόνια, η ειρήνη συνεχίζεται σε αυτή τη δύσκολη περιοχή», πρόσθεσε.

«Πρέπει επίσης να κάνουμε διαφορετικές σειρές για να εξηγήσουμε το δικό μας θέμα. Κάνουν προπαγάνδα σύμφωνα με τον εαυτό τους. Μπορούν να επηρεάσουν ένα μέρος του κοινού. Εμείς πρέπει να δείξουμε την αλήθεια του θέματος με δικές μας σειρές», τόνισε.

Μάλιστα έσπευσε να στρέψει πυρά κατά της Ελλάδας με αφορμή τη Γάζα: «Το πώς οι Εβραίοι διαδίδουν την προπαγάνδα τους στις εκδηλώσεις της Γάζας, υπάρχει ελληνικός δάκτυλος σε αυτό. Εμείς θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες αντιδράσεις».

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά, είναι το χειρότερο απόβλητο μετά τα χημικά

Ελλάδα Σήμερα

Το υλικό που δεν ανακυκλώνεται και καταλήγει στην ταφή

«Πήγα να την ξυπνήσω και ήταν νεκρή, μου είχε παραπονεθεί πως έχει πονοκέφαλο» λέει η μητέρα της 24χρονης Κυριακής που πέθανε στη Ρόδο

Ελλάδα Σήμερα

Σύμφωνα με το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου ο θάνατος της 24χρονης Κυριακής Κασιώτη αποδίδεται σε αιμορραγικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στο Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Ελλάδα Σήμερα

Εντοπίστηκε από πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή και αμέσως ειδοποίησαν τις Αρχές

Τεμπονέρας για ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Το όνομα συμβολίζει το πάντρεμα του εθνικού με το κοινωνικό

Ελλάδα Σήμερα

Yπογράμμισε ότι η συζήτηση δεν πρέπει να περιορίζεται στις «ταμπέλες», αλλά στο πολιτικό περιεχόμενο

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Φαντάζομαι άφησε το ΕΑΜ για τον Πολάκη ‑ Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ;

Ελλάδα Σήμερα

«Η χώρα έχει πειραματιστεί με αυτόκλητους σωτήρες», είπε ο πρωθυπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού

Ράγισε καρδιές η κόρη της Γωγώς Μαστροκώστα στον επικήδειο: «Δεν σου λέω αντίο, γιατί θα είσαι για πάντα μέσα μου»

Ελλάδα Σήμερα

«Αν υπάρχουν άγγελοι, ο δικός μου είσαι εσύ και αν υπάρχει αγάπη, είσαι η μοναδική», είπε συγκινημένη η Βικτώρια Δέλλα

Στα Ιωάννινα εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων για το 2026, σε απομόνωση 45χρονος ασθενής

Ελλάδα Σήμερα

Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Ελλάδα Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

Τα ξενοδοχεία μπορούν να αρνούνται νερό βρύσης στους πελάτες τους, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας

Ελλάδα Σήμερα

Τουρίστρια ζητούσε αποζημίωση 2.700 ευρώ επειδή ξενοδοχείο στους Δολομίτες της πρόσφερε μόνο εμφιαλωμένο νερό επί πληρωμή

Κορινθία: Kαρχαρίας εμφανίστηκε στις Κεχριές ‑ Δείτε το βίντεο

Ελλάδα Σήμερα

Νέα «επίσκεψη» καρχαρία στα ανοιχτά της Κορινθίας

Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη για ξυλοδαρμό 14χρονου ο πρώην παίκτης του Survivor, τι υποστηρίζει ο ίδιος

Ελλάδα Σήμερα

«Τον έβαλα στο αμάξι για να τον πάω στην Ασφάλεια», είπε μετά τις πληροφορίες ότι τοποθέτησε το ανήλικο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.