Τον έφεραν από το Χάρβαρντ για να τον κάνουν διοικητή σε κλινική‑φάντασμα
Μια ακόμη απίστευτη ελληνική ιστορία
Δημοσίευση 30/6/2014 | 00:00
Του έταξαν θέση πανεπιστημιακού καθηγητή και τη διεύθυνση καρδιοχειρουργικής κλινικής, η οποία όμως... δεν λειτούργησε ποτέ! Κι όμως, ο Έλληνας γιατρός που έκανε καριέρα στο εξωτερικό, ακόμη και στο Χαρβαρντ, τα... παράτησε για να ζήσει εκ νέου με την οικογένειά του στην Ελλάδα. Αλλά αυτή τον πρόδωσε.
Το Ελληνικό Δημόσιο και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καλούνται τώρα να τον αποζημιώσουν για όλη αυτήν την ταλαιπωρία με ποσό μικρότερο των 250.000 ευρώ, αφού το ΣτΕ έκρινε ότι το ποσό είναι υπερβολικά υψηλό και ανέπεμψε στο Εφετείο να επαναπροσδιορισμό του ύψους του.
Τον Ιούνιο του 1992 η γενική συνέλευση του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε την ίδρυση καρδιοχειρουργικής κλινικής. Το 1993 προκηρύχθηκε η θέση και κλήθηκε ο γιατρός, ενώ στις 29 Αυγούστου 1995 ορκίστηκε καθηγητής.
Το βιογραφικό του
Ο γιατρός ήταν διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα γενικής χειρουργικής θώρακος και αγγειοχειρουργικής. Έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εργάστηκε σε διάφορα μεγάλα νοσοκομεία, όπως το Medical College of Wisconsin και Baylor College of Medicine, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και του ιδρύματος τεχνολογίας της Μασαχουσέτης. Ακόμη, δίδασκε στο Baylor College of Medicine του Χιούστον και στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ενώ οι μελέτες και οι διαλέξεις του δεν έχουν τέλος. Από το 1995 που ορκίστηκε καθηγητής περίμενε μέχρι το 2001 να εργαστεί στην πανεπιστημιακή κλινική. Τι και εάν έκανε δεκάδες αιτήματα, αναμένοντας απάντηση για την ίδρυσή της. Η κλινική στο Κοργιαλένειο-Μπενάκιο δεν λειτούργησε ποτέ, παρά το γεγονός ότι είχαν αγοράσει και τα ιατρικά μηχανήματα. Έτσι παραιτήθηκε και επέστρεψε και πάλι στα ξένα. Όταν έφυγε, διεκδίκησε αποζημίωση 5 εκατομμυρίων.
Το Συμβούλιο Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 2202/2014 απόφασή του έκρινε ότι το ποσό των 250.000 ευρώ είναι υπερβολικά υψηλό και πρεπει να μειωθεί, γι' αυτό ανέπεμψε την υπόθεση και πάλι στο Εφετείο, για νέο προσδιορισμό του ποσού της αποζημίωσης.
Πηγή: iefimerida.gr