E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συνέντευξη: H Kωνσταντίνα στο E‑Radio.gr

Λίγο πριν τη μεγάλη της συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο

Συνέντευξη: H Kωνσταντίνα στο E‑Radio.gr
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κωνσταντίνα προετοιμάζεται για τη συναυλία της στο Κατράκειο Θέατρο στις 7 Ιούλη, μαζί με εκλεκτούς καλλιτέχνες στο πλευρό της. Φέτος την ξαναείδαμε στο Dancing With The Stars, ενώ σε λίγο καιρό κυκλοφορεί το νέο της τραγούδι. Όπως φαίνεται, είναι η χρονιά της!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχατε μια γεμάτη χρονιά και το καλοκαίρι σας βρίσκει με μια μεγάλη συναυλία. Τι θυμάστε από όσα έγιναν φέτος;

Πράγματι! Ήταν μια χρονιά με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες! Αμέσως μετά τις εμφανίσεις μου πέρυσι το καλοκαίρι, ξεκίνησα εντατικές πρόβες χορού για το Dancing. Αυτό με βοήθησε πολύ στην ψυχολογία μου, καθώς ο χορός μού άλλαξε εντελώς τη διάθεση, προς το καλύτερο.

Έπειτα πραγματοποίησα μια σειρά εμφανίσεων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και στην Αγγλία, ενώ τον Φεβρουάριο ταξίδεψα για έναν ολόκληρο μήνα σε Αφρική και Αυστραλία. Εκεί συμμετείχα σε διάφορα φεστιβάλ που είχαν διοργανώσει οι ομογενείς μας. Και παρότι στην Αυστραλία πηγαίνω σχεδόν κάθε χρόνο, στην Αφρική ήταν η πρώτη μου φορά και ήταν ένα ταξίδι που με γέμισε πολλές εμπειρίες.
Σε όλες αυτές τις δραστηριότητες, αυτό που έμεινε, όπως πάντα, πιο έντονα στη μνήμη μου είναι οι εκδηλώσεις αγάπης του κόσμου και οι τρόποι με τους οποίους την εκφράζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχετε πει σε συνέντευξή σας πως «όταν ο κόσμος πονάει, η τέχνη ανθίζει». Εσάς πώς σας κινητοποίησε δημιουργικά η περίοδος που ζούμε;

Δεν ισχύει; Μέσα από τις δυσκολίες ο καλλιτέχνης, οποιαδήποτε μορφή τέχνης και να υπηρετεί, γίνεται πιο δημιουργικός. Ο πόνος και οι δυσκολίες μας κάνουν να ψάχνουμε πιο πολύ τον εσωτερικό μας κόσμο και μας βάζουν σε μια διαδικασία αναζήτησης, που δημιουργεί πιο ουσιαστικές και όμορφες εκφράσεις.

Τι να περιμένουμε από τη συναυλία της 7ης Ιουλίου στο Κατράκειο; Τι μας ετοιμάζετε;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι μια συναυλία που την ονειρευόμουν χρόνια και τώρα ήταν η κατάλληλη εποχή, ευνόησαν οι συνθήκες για να πραγματοποιηθεί.

Μαζί μου επί σκηνής θα είναι αξιόλογοι καλλιτέχνες, με τους οποίους είχα συνεργαστεί στο παρελθόν: Βασίλης Καρράς, Γιάννης Πλουταρχος, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Χάρης Χαλκίτης, τα αδέλφια μου ¶ντρος και Χαρά, που έρχονται από την Κύπρο για τη συναυλία, η παιδική χορωδία του Δήμου Νίκαιας και χορευτές από την σχολή Alma Danza θα με τιμήσουν με την παρουσία τους και τους ευχαριστώ γι' αυτό.

Θα πούμε τραγούδια που όλοι μας έχουμε αγαπήσει και έχουν γίνει διαχρονικές επιτυχίες, ενώ το πρόγραμμα που έχουμε έτοιμασει επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, τις οποίες θα τις δείτε και θα τις ακούσετε το βράδυ της Δευτέρας 7 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς βιώνετε εσείς την κρίση; Πώς την αντιλαμβάνεστε στην καθημερινή σας ζωή;

Όπως όλος ο κόσμος. Περνάμε δύσκολα, υπάρχει ανασφάλεια και φόβος. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξη και το παλεύω – όλοι μας πρέπει να το παλέψουμε και να μην τα παρατάμε!

Πολλά από τα τραγούδια σας που κυκλοφόρησαν στα 90s ακούγονται μέχρι σήμερα. Πιστεύετε πως τα σημερινά τραγούδια θα μπορέσουν να γίνουν διαχρονικά;

Καταρχάς, θα ήθελα να σου πω πως νιώθω ευτυχής που συμβαίνει αυτό και τραγούδια που έχουν γράψει σπουδαίοι δημιουργοί και έχω ερμηνεύσει εγώ έχουν αγαπηθεί τόσο πολύ από τον κόσμο. Όταν κανείς ένα τραγούδι, έχεις αυτόν ακριβώς το σκοπό: να αγαπηθεί από το κοινό και να ταυτιστεί μαζί του. Τα περισσότερα τραγούδια που ακούμε σήμερα έχουν την σκοπιμότητα να ακουστούν στα ραδιόφωνα και να είναι τα σουξέ για ένα, δυο, τρεις μήνες το πολύ. Παρ' όλα αυτά, σίγουρα εξακολουθούν και γράφονται τραγούδια που είναι επιτυχίες και πιστεύω θα τα ακούμε και στα επόμενα χρόνια.

Τι θυμάστε έντονα από τη χρυσή εποχή της δισκογραφίας στην Ελλάδα;

Τότε τα τραγούδια τα δημιουργούσε η παρέα και η επαφή που είχε ο καλλιτέχνης με τους δημιουργούς. Μπαίναμε στο στούντιο όχι για να γράψουμε ένα έτοιμο τραγούδι, δεν ζητάγαμε να μας γράψουν τραγούδια με παραγγελία. Δημιουργούσαμε από την αρχή ένα κομμάτι. Γνωριζόμασταν, κάναμε παρέα, περνάγαμε ατελείωτες ώρες μέσα στο στούντιο δοκιμάζοντας πράγματα και μέσα από την καθημερινή τριβή γεννιόντουσαν τα τραγούδια μας!

Και αν γυρίσω το χρόνο ακόμα πιο πίσω, όταν έκανα τον πρώτο μου δίσκο με τον Μάριο Τόκα και τον Σαράντη Αλιβιζάτο, θα σας πω ότι τα πρώτα μου τραγούδια «Θάλασσες» και «Σημάδι» τα έγραψαν στη διάρκεια της περιοδεία μας και τα τραγούδαγα 2 χρόνια σε συναυλίες πριν μπούμε στο στούντιο για να τα ηχογραφήσουμε.

Τώρα που πέρασαν μερικοί μήνες, πώς σας φάνηκε τελικά η συμμετοχή σας στην τηλεόραση;

Ήταν μια όμορφη εμπειρία. Πέρασα καλά, ήρθα σε επαφή με το χορό και μου άρεσε πολύ. Ανέβηκε η διάθεση και η ψυχολογία μου και με είδε και ο κόσμος, που τόσο έντονα μου το ζητούσε το τελευταίο διάστημα, έστω και σε κάτι διαφορετικό από το τραγούδι.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μέσα στις επόμενες μέρες και λίγο πριν την συναυλία μας στο Κατράκειο, κυκλοφορεί το νέο μου τραγούδι, για το όποιο είμαι πολύ χαρούμενη!
Αμέσως μετά τη συναυλία θα πραγματοποιήσω κάποιες επιλεγμένες εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ενώ για το χειμώνα έχουμε ήδη κάποια σχέδια στο μυαλό μας, αλλά δεν μπορούμε ακόμα να το ανακοινώσουμε.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Σοφία Βεργκάρα ανέβασε φωτογραφία με το νέο της σύντροφο κάνοντας ένα... πονηρό αστείο

Σήμερα

Με ένα στιγμιότυπο στο Instagram, η ηθοποιός επιβεβαίωσε τη νέα της σχέση.

Εκτός εκπομπών τους Ελεονώρα Μελέτη και Δημήτρης Παπανώτας

Σήμερα

Ξεκινούν οι περιορισμοί για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές

Η βαφτισιμιά της Kim Kardashian είναι μια κούκλα

Σήμερα

Η Sophia Pippen είναι μοντέλο για τη Fashion Nova

Είναι η κόρη της Salma Hayek το πιο προνομιούχο κορίτσι του Hollywood;

Σήμερα

Η 16χρονη ζει μία πολυτελέστατη ζωή με την οικογένειά της, ενώ είναι κληρονόμος περιουσίας άνω των 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Νικόλας Ράπτης: Η στιγμή που ένα μεγάλο κλαδί πέφτει κοντά του ενώ μιλάει στην κάμερα

Χτες

O ραδιοφωνικός παραγωγός έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή μέχρι να πέσει απότομα μεγάλο κομμάτι του δέντρου

Παίκτης ζήτησε 50 ευρώ από φίλαθλο για να του δώσει τη φανέλα μετά τον αγώνα

Χτες

«Η ομάδα μάς χρεώνει τις φανέλες και μου φάνηκε πολύ φυσιολογικό να πάρω χρήματα» ήταν η πρώτη εξήγηση του ποδοσφαιριστή μετά τις αντιδράσεις

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.