E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στη φυλακή ο Νικολά Σαρκοζί!

Δικαστικές περιπέτειες για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας

Στη φυλακή ο Νικολά Σαρκοζί!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/7/2014 | 12:02

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι ο Νικολά Σαρκοζί, πρώην πρόεδρος τη Γαλλικής Δημοκρατίας, βρίσκεται υπό κράτηση για σκάνδαλο διαφθοράς. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», ο Σαρκοζί κρατείται από τις γαλλικές αστυνομικές αρχές στην πόλη Ναντέρ και θα παραμείνει υπό κράτηση για 24 ώρες. Μέχρι αύριο, ο Σαρκοζί  θα παραμείνει στο κτίριο της υπηρεσίας της γαλλικής αστυνομίας που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αναφέρει η «Le Monde».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από τον Σαρκοζί, βρίσκονται από χτες υπό κράτηση τρία άτομα: ο δικηγόρος του και δύο δικαστικοί για σκάνδαλο αθέμιτης άσκησης επιρροής και διαρροή δικαστικού απορρήτου. Ο Σαρκοζί, ο οποίος σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναμένεται τον προσεχή μήνα να ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα ως υποψήφιος της γαλλικής Δεξιάς το 2017, έφτασε στις οκτώ το πρωί, ώρα Γαλλίας, στα γραφεία της αρμόδιας υπηρεσίας στην πόλη Ναντέρ. Ένα 24ωρο νωρίτερα είχαν ανακριθεί άλλα τρία άτομα για την ίδια υπόθεση και παρέμειναν υπό κράτηση: ο δικηγόρος του Σαρκοζί, Τιερί Ερζόγκ, και οι δικαστικοί, μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ζιλμπέρτ Αζιμπέρ και Πατρίκ Σασού.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», ο Τιερί Ερζόγκ, δικηγόρος του Σαρκοζί, και οι δικαστικοί Αζιμπέρ και Σασού κλήθηκαν να καταθέσουν στον ανακριτή για το αν ενημέρωναν τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας για τις τάσεις μέσα στο δικαστικό σώμα σχετικά με υποθέσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του και αν επιχείρησαν να εξαγοράσουν την εύνοια δικαστών. Οι γαλλικές αρχές πραγματοποίησαν επίσης έρευνα στα σπίτια και τα γραφεία των τριών ανδρών και κατέσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Η τελευταία εξέλιξη συνδέεται με ένα σχετικά πρόσφατο σκάνδαλο, το οποίο έχει φθάσει στην... αυλή του Σαρκοζί και αφορά στοιχεία που προέκυψαν από τηλεφωνικές υποκλοπές.

Σύμφωνα με αποκάλυψη της ιστοσελίδας «Mediapart» τον περασμένο Μάρτιο, η γαλλική Δικαιοσύνη είχε υποκλέψει τηλεφωνικές συνομιλίες του Σαρκοζί με το δικηγόρο του, οι οποίες σχετίζονταν με το γνωστό σκάνδαλο «Μπετανκούρ». Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ένοικος των Ηλυσίων είχε κατηγορηθεί, και τελικά αθωωθεί, ότι εκμεταλλεύτηκε τη σωματική και πνευματική αδυναμία της γηραιής  ιδιοκτήτριας της L'Oréal, Λιλιάν Μπετανκούρ, για να της αποσπάσει χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία το 2007. Σε ένα από τα τηλεφωνήματα, τα οποία γίνονταν σε κρυφό αριθμό κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, ο δικηγόρος του, Τιερί Ερζόγκ, φέρεται να χαρακτηρίζει «μπάσταρδους του Μπορντό» τους δικαστές που αποφάσισαν τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του Σαρκοζί, ενώ σε ένα άλλο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Le Monde», ένας από τους δικαστές του Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ο Ζιλμπέρ Αζιμπέρ, ενημέρωνε την πλευρά του Σαρκοζί για τις τάσεις που διαμορφώνονταν στο δικαστήριο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η NASA προειδοποιεί: Αστεροειδής ενδέχεται να συγκρουστεί με τη Σελήνη, πώς θα επηρεάσει τη Γη

Χτες

Η NASA παρακολουθεί τον αστεροειδή 2024 YR4 που ενδέχεται να συγκρουστεί με τη Σελήνη το 2032. Πόσο κινδυνεύει η Γη και τι λένε οι ειδικοί;

Μετρό: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις ράγες του σταθμού «Σύνταγμα»

Χτες

Δυστυχώς, ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του Μετρό στο Σύνταγμα ανασύρθηκε νεκρός

Air India: Δέσμευση για αποζημίωση και στήριξη των οικογενειών των θυμάτων του δυστυχήματος

Χτες

«Θα καλύψουμε επίσης τα ιατρικά έξοδα των τραυματιών και θα διασφαλίσουμε ότι θα λάβουν όλη την απαραίτητη φροντίδα και υποστήριξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση

Μετρό: Ατομο έπεσε στις ράγες του σταθμού «Σύνταγμα» – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Χτες

Αστυνομικοί απομάκρυναν τους πολίτες από τις αποβάθρες, στο σημείο κατέφθασε η πυροσβεστική

Το ανατριχιαστικό βίντεο «αντίο Ινδία» νεαρού ζευγαριού λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο της Air India

Χτες

Ο 45χρονος Jamie Meek, και ο 39χρονος σύζυγός του Fiongal Greenlaw βρίσκονταν στην Ινδία για διακοπές

Τρεις έφηβες σκότωσαν στο ξύλο 75χρονο στη Βρετανία ‑ Βιντεοσκόπησαν την επίθεση με κινητό

Χτες

Οι έφηβες ηλικίας 15, 16 και 17 ετών ομολόγησαν την ενοχή τους για ανθρωποκτονία ενώπιον του δικαστηρίου

Απίστευτο περιστατικό έξω από το δημαρχείο Ραφήνας ‑ Πρώην δήμαρχος επιτέθηκε με κλωτσιές στον Ευάγγελο Μπουρνού

Χτες

«Τον κυνήγησε και τον κλώτσησε μετά το τέλος της Δημοτικής Επιτροπής» - Τι υποστηρίζει η πλευρά του κ. Μπουρνούς

Ελεύθερη με όρους η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στην Πάρο: Διατάχθηκε ο εγκλεισμός της σε ψυχιατρείο

Χτες

Ο εισαγγελέας Σύρου άσκησε δίωξη σε βάρος των δύο γονέων, οι οποίοι φέρονται να άφησαν το βρέφος εκτεθειμένο στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.