ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Η ΑΑΔΕ δημιουργεί μητρώο ενοικιαστών που θα αναφέρεται εάν έχουν παλαιότερες οφειλές ενοικίων και λογαριασμών

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο «Τειρεσία» για τους ενοικιαστές ακινήτων που έχει ως στόχο οι ιδιοκτήτες να αποφεύγουν όσους αφήνουν απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμούς.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού ανέφερε ότι θα περιλαμβάνει τα στοιχεία των ενοικιαστών αλλά και το προφίλ τους. Αν δηλαδή έχουν αφήσει απλήρωτα ενοίκια στον προηγούμενο ιδιοκτήτη ή αν έχουν αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς, ώστε να τους αποφεύγουν οι ιδιοκτήτες.
Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που στήνει η ΑΑΔΕ θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες για τα ακίνητα των φορολογούμενων. Το Μητρώο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του φθινοπώρου ενώ θα διασυνδεθεί με τα δεδομένα του Κτηματολογίου και θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία μέχρι το τέλους του έτους.
Ο νέος ηλεκτρονικός φάκελος για την ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων θα περιλαμβάνει:
Στην νέα ειδική εφαρμογή θα έχουν πρόσβαση και οι ενοικιαστές οι οποίοι θα βλέπουν τα ακίνητα που ενοικιάζουν σε και σε περίπτωση που εντοπίζουν αποκλίσεις (π.χ. μικρότερο μίσθωμα από αυτό που καταβάλουν στον ιδιοκτήτη του ακινήτου) ή διαπιστώσουν ότι δεν έχει δηλωθεί το μισθωμένο ακίνητο θα υποχρεωθούν να δηλώσουν τα ακίνητα που ενοικιάζουν και τα ποσά – μισθώματα που πληρώνουν.
Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
STORIES
STORIES
STORIES
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΣΧΕΣΕΙΣ
STORIES