E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πήρε Ozempic για να αδυνατήσει και κόντεψε να πεθάνει

Αφαίρεσε το παχύ έντερο και έχει σακούλα κολοστομίας

Πήρε Ozempic για να αδυνατήσει και κόντεψε να πεθάνει
@CBS News
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/9/2024 | 18:35

Μια γυναίκα μήνυσε την εταιρεία που παράγει τα Ozempic και το Wegovy, καθώς έλαβε τα φάρμακα που απευθύνονται σε διαβητικούς για να αδυνατίσει και τελικά κόντεψε να πεθάνει.

Η Juanita Gantt που ζει στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ έψαχνε τρόπο να αδυνατίσει και τότε ο γιατρός της συνέστησε τα παραπάνω σκευάσματα, υποσχόμενος ότι εκείνη θα έχανε τουλάχιστον 20 κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά, της συνταγογράφησε το Wegovy και μετά από λίγους μήνες της έδωσε Ozempic, παρότι η γυναίκα δεν έπασχε από διαβήτη. Όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά, αλλά τον Οκτώβριο του 2023 η γυναίκα λιποθύμησε σπίτι της.

Ο σύζυγος κάλεσε ασθενοφόρο και οι γιατροί αφαίρεσαν νεκρά τμήματα από το παχύ έντερο της Juanita. «Δεν είχα καμία προειδοποίηση για αυτό που έπαθα και που θα ακολουθούσε», δήλωσε η γυναίκα, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς ανάρρωνε μετά το χειρουργείο όμως, υπέστη καρδιακή προσβολή και έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο. Μάλιστα, οι γιατροί τηλεφώνησαν στην κόρη της, αναφέροντας ότι πρέπει να προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο, επειδή μάλλον η μητέρα της δεν θα επιβίωνε.

Ευτυχώς, ξεπέρασε τον κίνδυνο, αλλά αναγκάστηκε να αφαιρέσει ολόκληρο το παχύ έντερο και πλέον χρησιμοποιεί σακούλα κολοστομίας.

Μετά από αυτή την περιπέτεια, η Juanita Gantt μήνυσε την εταιρεία Novo Nordisk, ισχυριζόμενη πως δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση στα φάρμακα και ζητάει αποζημίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντούτοις, η Novo Nordisk δεν φέρεται να κινδυνεύει από αυτό το γεγονός, γιατί με βάση το αμερικανικό δημοσίευμα είναι νομικά καλυμμένη. Συγκεκριμένα, τα φάρμακα αναγράφουν τις πιθανές παρενέργειες και τονίζουν πως απευθύνονται σε διαβητικούς και όχι σε όσους θέλουν να χάσουν κιλά.

Η New York Post έγραψε ότι παρότι γνωρίζουν το παραπάνω γεγονός οι Αμερικανοί γιατροί, συνταγογραφούν τα φάρμακα ως χάπια αδυνατίσματος, εκμεταλλευόμενοι τη μόδα που έχουν δημιουργήσει.

Μια γιατρός μιλώντας ανώνυμα, δήλωσε: «Στην αρχή δεν έδινα Ozempic σε κάποιον που δεν ήταν διαβητικός. Αλλά όλη αυτή η τρέλα, τα βιντεάκια στα κοινωνικά δίκτυα κτλ έχουν πείσει τον κόσμο πως κάνει για το αδυνάτισμα. Αναγκάστηκα να το δώσω, αλλιώς δεν θα έβρισκα ασθενή».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Εγκρίθηκε με 159 «ναι» από τη Βουλή μετά από θυελλώδη συζήτηση

Χτες

Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική παράδοση, η ψήφιση του προϋπολογισμού εκλαμβάνεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Koυπόνι 200 ευρώ για Gigabit Voucher – Όλα τα βήματα για να προλάβετε την επιδότηση

Χτες

Λίγες ημέρες έμειναν για την αίτηση για τις οπτικές ίνες – Πότε εκπνέει η προθεσμία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «παγίδα» με τα παρατσούκλια και ο μύθος του άλλου «Φραπέ»

Χτες

Πρόκειται για μια αφήγηση που παρουσιάστηκε ως «αποκάλυψη», αλλά στην πραγματικότητα συνιστά μια βολική κατασκευή, η οποία -παρά το αρχικό της θόρυβο- καταρρέει πλήρως.

Θεσσαλονίκη: Αγρότες από το μπλόκο Μαλγάρων μοίρασαν ρύζι σε διερχόμενους οδηγούς

Χτες

Αγρότες στα Μάλγαρα μοίρασαν αδιάθετο ρύζι σε οδηγούς - Πρόκειται για μια δράση που έχει ως στόχο την ενημέρωση του κόσμου αλλά και την ευαισθητοποίησή του

Μυστήριο με τον θάνατο αντιπροσώπου σερβικής εταιρείας όπλων στη Μόσχα

Χτες

Τον Ιούνιο η συγκεκριμένη εταιρεία συμπεριλήφθηκε στη λίστα που δημοσίευσε η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας με τις σερβικές εταιρείες που προμηθεύουν το Κίεβο με πυρομαχικά

Αργίες 2026: Όλα τα τριήμερα της νέας χρονιάς

Χτες

Δεν έχει πολλές ημέρες ξεκούρασης η νέα χρονιά

Έσπασε τζαμαρίες σούπερ μάρκετ και βγήκε στο δρόμο ημίγυμνος, συνελήφθη άνδρας στο Ηράκλειο

Χτες

Ο αλλοδαπός φέρεται να χειροδίκησε σε δικαστικό επιμελητή και στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή

Μιχάλης Κατρίνης: Δίωξη για 3 πλημμελήματα στον 16χρονο γιο του που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα

Χτες

«Ο νόμος ισχύει για όλους» έγραψε νωρίτερα, σε ανάρτησή του, ο Μιχάλης Κατρίνης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.