E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αρχίζουν εκ περιτροπής μισάωρες διακοπές ρεύματος

Η ΓΕΝΟΠ κατέβασε τους διακόπτες

Αρχίζουν εκ περιτροπής μισάωρες διακοπές ρεύματος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/7/2014 | 00:00

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί 13 θερμοηλεκτρικές μονάδες –λιγνιτικές και φυσικού αερίου–, συνολικής ισχύος περίπου 2.700 MW, μετά την απόφαση των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από τα μεσάνυχτα, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί για την πώληση της μικρής ΔΕΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σε ανακοίνωσή του δεν αναφέρει μέχρι πότε θα διαρκέσουν οι διακοπές ρεύματος, αλλά ότι θα πραγματοποιηθούν με τέτοιον τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον μισής ώρας, αλλά ασφαλή συμπεράσματα θα μπορέσουν βγουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και αφού το σύστημα δοκιμαστεί στις ώρες της μεγάλης κατανάλωσης.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΔΕΔΔΗΕ δήλωσε, μιλώντας στο MEGA, ότι μέχρι το μεσημέρι θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα διακοπών ρεύματος, τονίζοντας ότι δεν θα ξεπερνούν τη μισή με μία ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ «Σπάρτακος», Γ. Αδαμίδης, δήλωσε στον Βημα FΜ, ότι περισσότερες από τις μισές μονάδες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, ωστόσο σημείωσε ότι οι διακοπές δεν θα είναι μεγάλης διάρκειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, οι διακοπές της ηλεκτροδότησης οφείλονται «στην πιθανή μείωση του διαθέσιμου ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της χώρας. Οι διακοπές αυτές θα πραγματοποιηθούν εφόσον είναι αναγκαίες για τη διατήρηση του ισοζυγίου παραγωγής/ζήτησης και το συνολικό ύψος (MW) και η διάρκειά τους θα καθορισθεί, για την ηπειρωτική χώρα, από το Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ), με τέτοιον τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος».

Οι δύσκολες ώρες είναι συγκεκριμένες και γι' αυτό καλούνται οι καταναλωτές να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό τη χρήση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι ανακοίνωσε η ΔΕΗ

H ΔΕΗ ΑΕ εξέδωσε το πρωί ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 13 θερμοηλεκτρικές μονάδες και ζητεί την κατανόηση των πολιτών για τυχόν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

«Σχετικά με την κατάσταση του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας η ΔΕΗ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι σε συνέχεια της απεργίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, που ξεκίνησε από χθες το βράδυ, και με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, τέθηκαν εκτός λειτουργίας 13 θερμοηλεκτρικές μονάδες (λιγνιτικές και φυσικού αερίου) συνολικής ισχύος περίπου 3.400 MW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) είναι αρμόδιος για την ενημέρωση των καταναλωτών για τυχόν περικοπές ηλεκτροδότησης.

Η ΔΕΗ ΑΕ ζητεί την κατανόηση των πολιτών για τυχόν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση».

Οδηγίες προς καταναλωτές για το πρόγραμμα διακοπών ρεύματος

Το πρόγραμμα των περικοπών στην ηλεκτροδότηση θα ανακοινώνεται τακτικά, ενώ ο Διαχειριστής επισημαίνει ακόμη προς τους καταναλωτές τα εξής:

Να αποφεύγουν τη χρήση ανελκυστήρων καθ' όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εγκλωβισμού τους.

Η ηλεκτροδότηση μπορεί να επανέλθει ανά πάσα χρονική στιγμή και ανεξάρτητα από το ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών και άρα οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να θεωρούνται διαρκώς «υπό τάση».

Οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να θεωρήσουν ανενεργές τις ηλεκτρικές συσκευές λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, στην περίπτωση που αυτές είναι συνδεδεμένες με την ηλεκτρική τους εγκατάσταση, καθώς η επαναφορά ρεύματος μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα του προγράμματος περικοπών. Επιπρόσθετα, για λόγους ασφαλείας, θα ήταν προτιμότερο αυτές να αποσυνδεθούν, καθώς η εμφάνιση υπερτάσεων κατά την επαναφορά του ρεύματος είναι πιθανή.

Για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, ο ΔΕΔΔΗΕ συνιστά να επισκεφθούν άμεσα το πλησιέστερο στην περιοχή τους νοσοκομείο, διαφορετικά να επικοινωνήσουν με το κέντρο βλαβών της περιοχής τους, στα τηλέφωνα που αναγράφονται στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ απευθύνει έκκληση προς όλους τους καταναλωτές, να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό, τη χρήση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00.

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης-συνδικαλιστών

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τραβάνε το σχοινί και η κόντρα τους αναμένεται να φθάσει στα άκρα, καθώς οι συνδικαλιστές δεν δείχνουν διάθεση υποχώρησης, ενώ και από το Μαξίμου ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουν το χαρτί της επιστράτευσης.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να δημιουργήσει συνεργασίες που θα οδηγήσουν σε δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί τις υπογραφές 120 βουλευτών.

Βούλτεψη: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 πέρασε στην αντεπίθεση και δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να απαντήσει άμεσα στην απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ακόμα και με πολιτική επιστράτευση

Τόνισε, για το θέμα της ιδιωτικοποίησης, ότι είναι επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία «δεν δέχεται τα μονοπώλια». Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι Κοινή Ενεργειακή Πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν σημαίνει κοινή τιμολογιακή πολιτική.

Στο ενδεχόμενο να υπάρξουν διακοπές της ηλεκτροδότησης, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων, τόνισε ότι «θα επιστρατευτούν οι απεργοί», τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα προστατέψει το δημόσιο συμφέρον και τα συνδικάτα θα πρέπει να πάψουν να είναι υποχείρια του ΣΥΡΙΖΑ».

Νέες κινητοποιήσεις από τη ΓΕΝΟΠ

Στις 7 το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλους τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς ΑΗΣ (Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου και Μελίτης στη Δυτική Μακεδονία), σε όλα τα ορυχεία (λεκανοπέδιο Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, καθώς και εκείνα του Νοτίου Πεδίου, της Καρδιάς, της Μαυροπηγής και του Αμυνταίου), στα υδροηλεκτρικά έργα του Πολυφύτου, της Σφηκιάς, του Εδεσσαίου και του ¶γρα, στον ΑΗΣ Κομοτηνής, στο υδροηλεκτρικό έργο του Θησαυρού στη Δράμα, στο υδροηλεκτρικό έργο στο Πουρνάρι της ¶ρτας και σε όλο το υδροηλεκτρικό σύστημα του Αλιάκμονα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός ‑ Λεουβέν 1‑1: Χαλαρό φιλικό με γκολάρα Λουίζ και δύο τραυματισμούς

Σήμερα

Φτωχό πρώτο μέρος με απειλές από τη Λέουβεν - ισοπαλία στο τέλος παρά το φανταστικό τέρμα του Αντρέ Λουίζ

Διώξη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο στους τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με θύμα τη Βάγια Νέστορα

Σήμερα

Πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη - Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη, ο εντολέας μου δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του 24χρονου που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Παπαδιαμάντη

Πυρκαγιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 – Δείτε βίντεο

Σήμερα

Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να τηρούν τις οδηγίες που εκδίδονται

Θρίλερ σε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη πραγματικά μέσα στο αεροσκάφος

Σήμερα

Επιβάτης παραλίγο να αναρροφηθεί έξω από το Boeing 737 μετά την αποκόλληση παραθύρου - ο 61χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα από τριβή.

Όλα όσα αλλάζουν για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Ανάσα για τα προβληματικά, μεταβατική περίοδος πριν τα πρόστιμα

Σήμερα

Πιλοτική εφαρμογή για διορθώσεις σε Ε9 και Κτηματολόγιο, αγροτεμάχια και εκκρεμείς κτηματογραφήσεις πριν ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις και οι κυρώσεις

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Σήμερα

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Σήμερα

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 29
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.