E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Espresso freddo vs φραπέ: Η αιώνια μάχη

Πάντα με... χρωματιστό καλαμάκι!

Espresso freddo vs φραπέ: Η αιώνια μάχη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/7/2014 | 00:00

Η θάλασσα και ο καυτός ήλιος του καλοκαιριού απαιτούν ένα δροσερό απογευματινό καφεδάκι, που θα μας δροσίσει και θα μας χαλαρώσει για τα καλά! Και προσοχή: ο καλοκαιρινός καφές θέλει ΠΑΝΤΑ χρωματιστό καλαμάκι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο καφές φίλτρου, ο cappuccino και ο κλασικός ελληνικός μας καφές αποτελούν ιδανικές επιλογές για το χειμώνα, αλλά στους 35 βαθμούς Κελσίου μας προκαλούν... αλλεργία.

Ποιοι είναι οι πιο νόστιμοι καφέδες που προτιμούμε το καλοκαίρι και πώς να τους απολαύσουμε καλύτερα;

Φραπές: ο αγαπημένος των απανταχού Ελλήνων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο παραδοσιακός ελληνικός φραπές έχει συνδυαστεί στο μυαλό των περισσοτέρων με το άραγμα, το τάβλι και την ξεκούραση. Με λίγο γάλα, ζάχαρη και πολλά παγάκια, μας δροσίζει κι εμείς ξεχνιόμαστε, καθώς τον ανακατεύουμε μηχανικά με το καλαμάκι.

Πώς να το προτιμήσουμε: Σίγουρα με γάλα και ζάχαρη είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα, που σβήνει τη ζέστη του καλοκαιριού και αντικαθιστά παράλληλα τη γλυκιά γεύση που δεν θέλουμε να πάρουμε από... το παγωτό.

Espresso freddo: παγωμένη απόλαυση σε mini size

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O αγαπημένος καφές των Ιταλών κυκλοφορεί φυσικά και σε καλοκαιρινή version, με πολλά παγάκια κι ελαφρύ αφρό. Ο Luigi Bezzera από το Μιλάνο είναι ο εφευρέτης της μηχανής του espresso και αγαπημένος, φυσικά, όσων λατρεύουν τον συγκεκριμένο καφέ. O espresso freddo σερβίρεται σε μεσαίο ποτήρι, με πολύ πάγο (κατά προτίμηση θρυμματισμένο) και, αν θέλετε, ζάχαρη.

Πώς να τον προτιμήσουμε: Για να χαρίσετε μια γερή τόνωση στο νευρικό σας σύστημα, προτιμήστε τον espresso freddo σας σκέτο. Αν σας φαίνεται πολύ βαρύς, τότε προσθέσετε ελάχιστη ζάχαρη στην άκρη του κουταλιού, χωρίς να το παρακάνετε και χαλάσετε το υπέροχο άρωμα του καφέ.

Cappuccino freddo: η μεγάλη μας αγάπη και παντοτινή (;)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο cappuccino έφτασε πολύ κοντά στη σημερινή του μορφή από τον 17ο κιόλας αιώνα, όταν Βιεννέζοι μοναχοί, θέλοντας να αραιώσουν τον κλασικό τουρκικό καφέ, προσέθεσαν μέλι και γάλα. Το χρώμα που πήρε ο καφές έμοιαζε πολύ με εκείνο από τα ράσα των καπουτσίνων κι έτσι προέκυψε το όνομα του συγκεκριμένου καφέ «cappuccino». Η καλοκαιρινή μορφή του εμπλουτίζεται με θρυμματισμένο πάγο και κρύο αφρόγαλα, που δημιουργεί μια στρώση πάνω από τον καφέ. Είναι σίγουρα ο μεγάλος αντίπαλος του φραπέ, αλλά σαφώς ελαφρύτερος, μιας και είναι φιλτραρισμένος.

Πώς να τον προτιμήσουμε: Εδώ πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην το παρακάνετε με τη ζάχαρη και το αφρόγαλα, γιατί ο καφές σας δεν θέλει και πολύ να μετατραπεί σε θερμιδική βόμβα μεγατόνων. Προτιμήστε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη αν δεν σας αρέσει σκέτος και 2 δάχτυλα αφρόγαλα.

Παγωμένος ελληνικός: εναλλακτική εθνική απόλαυση

Αν είστε λάτρης του ελληνικού καφέ, τότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι δεν είναι ανάγκη να τον ξεχάσετε για τους επόμενους 4 μήνες. Αντίθετα, μπορείτε να τον απολαύσετε σε παγωμένη μορφή και να δροσιστείτε δίπλα στο κύμα. Η διαδικασία δημιουργίας του είναι κάπως μπελαλίδικη, αλλά αν σας αρέσει η γεύση του, τότε αξίζει τον κόπο. Φτιάξτε τον καφέ σας όπως στη ζεστή του εκδοχή και στη συνέχεια αφήστε τον στο ψυγείο να κρυώσει. Περάστε τον έπειτα από ένα φίλτρο γαλλικού καφέ και προσθέστε στο ποτήρι πολλά παγάκια. Αν τον προτιμάτε με γάλα, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο αφρόγαλα.

Πώς να τον προτιμήσουμε: Στη συγκεκριμένη περίπτωση φτιάξτε τον καφέ σας όπως ακριβώς τον ζεστό ελληνικό. Η γεύση θα είναι ίδια, αλλά παγωμένη.

Freddoccino: ένα επιδόρπιο με λίγες ενοχές

Σίγουρα δεν τον λες ακριβώς καφέ, αλλά μάλλον προς το... επιδόρπιο κλίνει. Μη σας νοιάζει όμως, γιατί πίνεται άψογα το καλοκαίρι και παραβλέποντας τις θερμίδες του, μας χαρίζει δροσερή απόλαυση στην παραλία ή στην καφετέρια το απόγευμα. Φτιάχνεται με μια δόση καφέ, γάλα, ζάχαρη και σοκολάτα. Αφού χτυπήσετε όλα τα υλικά με μπόλικο πάγο στο blender, το ρόφημα είναι έτοιμο και μοιάζει με milkshake. Απολαύστε το καλύτερα μετά από το μπάνιο σας, για να μην πνιγείτε στις τύψεις.

Πώς να τον προτιμήσουμε: Ο freddoccino φτιάχνεται συνήθως σε καφετέριες με έτοιμο μείγμα, αλλά αν θέλετε να τον ετοιμάσετε σπίτι, μπορείτε να αναμείξετε μία δόση καφέ, λίγο γάλα, 2 κουταλιές γεμάτες σκόνη για ρόφημα σοκολάτας και μια κουταλιά ζάχαρη. Ανακατέψτε με πολύ πάγο στο blender κι έχετε ένα εξαιρετικό παγωμένο ρόφημα!

Φραπέ με Baileys: διπλή απόλαυση σε συσκευασία μίας

¶ψογη καλοκαιρινή επιλογή είναι και η προσθήκη λικέρ Baileys στον κλασικό μας φραπέ! Αφού φτιάξετε πρώτα το φραπέ σας σκέτο, χωρίς γάλα και ζάχαρη, προσθέστε μια δόση Baileys. Το αλκοόλ και η γεύση του καφέ και της κρέμας που έχει θα δώσουν ένταση στον καφέ σας και θα σας χαλαρώσουν, αφήνοντας μια ελαφρώς γλυκιά γεύση στο τέλος.

Πώς να τον προτιμήσουμε: Αν και δεν είναι απαραίτητο να μην προσθέσετε επιπλέον ζάχαρη στο καφέ, θα σας προτείναμε να το αποφύγετε. Το Baileys από μόνο του είναι αρκετά γλυκό και θα δώσει στον καφέ σας την απαραίτητη γλύκα που αναζητάτε, χωρίς να σας λιγώσει.

Espresso με παγωτό: η ιδανική καλοκαιρινή επιλογή

Για το τέλος αφήσαμε φυσικά και την καλύτερη επιλογή από όλες. Πιο καλοκαιρινή και πιο... γλυκιά, γιατί μας αξίζει! Όπως και στον φραπέ με Baileys, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση φτιάξτε πρώτα μια δόση κανονικό espresso, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, και στη συνέχεια ρίξτε τον καυτό σιγά-σιγά μέσα σε ένα ψηλό ποτήρι όπου θα έχετε βάλει 1 ή 2 μπάλες παγωτό βανίλια, κι αφήστε τον να λιώσει αργά το παγωτό και να ενωθεί μαζί του. Δεν είναι τυχαίο, ότι ακόμα και στο εξωτερικό ο συγκεκριμένος καφές κάνει θραύση τις ζεστές μέρες με το όνομα «Ice (cream) café». Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, νόστιμο, αρωματικό, γλυκό και απόλυτα καλοκαιρινό!

Πώς να τον απολαύσουμε: Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές σε αυτήν την περίπτωση. Μία δόση espresso (ή και δύο, για περισσότερη ένταση) και μία μπάλα παγωτό είναι η ιδανική ποσότητα. 

Καλή απόλαυση!

Πηγή: Yahoo!

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο δροσερά και φρέσκα αρώματα που δε θα αποχωρίζεσαι όλο το καλοκαίρι

Πριν 7 ώρες

Ανακάλυψε τώρα το άρωμα που θα σε συνοδεύει σε κάθε καλοκαιρινή σου στιγμή!

Τι κάνει ο καύσωνας στο δέρμα του προσώπου σου;

Πριν 7 ώρες

Eνας πραγματικός εχθρός της επιδερμίδας

Σποράδες με ιστιοπλοϊκό: Απόκοσμες σπηλιές, ναυάγια και παραδεισένιες παραλίες που δεν πατάει ψυχή

Πριν 7 ώρες

Πράσινο μέχρι τη θάλασσα, σπηλιές χωρίς οροφή και νερά διάφανα σα να αιωρείσαι – αυτά είναι τα σημεία που δε φτάνει ούτε Google Maps, μόνο… ιστιοφόρο

Πού θα φας το καλύτερο παγωτό στην Αθήνα φέτος το καλοκαίρι

Πριν 7 ώρες

Ποιο από όλα θα δοκιμάσεις πρώτο;

Η «αόρατη» ασθένεια που σαμποτάρει το σώμα και την ψυχή ‑ Την έχει 1 στις 10 γυναίκες

Χτες

Ένα σοβαρό γυναικολογικό πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο – μέχρι να αλλάξει τη ζωή σου

15 τροφές που «φρενάρουν» τη γήρανση των πνευμόνων

Χτες

Ξέχασε τα φίλτρα και τα θαυματουργά σκευάσματα! Η αντιγήρανση ξεκινά… από την κουζίνα!

5 κορυφαίες ψαροταβέρνες για ουζάκι και ψάρι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Προχτές

Αν σε βγάλει ο δρόμος προς τα ‘κει μετά το μπάνιο σου, πήγαινε οπωσδήποτε!

7 συμβουλές πριν ανάψεις το κλιματιστικό σου

Προχτές

Η σωστή φροντίδα τώρα, σημαίνει λιγότερες βλάβες αύριο!

Βρήκαμε τις BB creams που αντέχουν στη ζέστη και κάνουν την επιδερμίδα να λάμπει

Προχτές

Δοκίμασέ τες και πες μας ποια έγινε η δική σου go-to για το καλοκαίρι!

Δεν είναι το ασβέστιο! Αυτό είναι το αληθινό «μαγικό» μέταλλο για γερά οστά – και δεν το τρως ποτέ όσο πρέπει

Πριν 3 μέρες

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για το ασβέστιο – Η νέα επιστήμη δείχνει αλλού

Η μικρή αλλαγή που βελτιώνει την κυκλοφορία στο αίμα, καίει λίπος και φτιάχνει διάθεση

Πριν 3 μέρες

Αυτό που αγνοείς κάθε μέρα επηρεάζει την ενέργειά σου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 26
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.