E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κρατούμενη επί 28 ώρες για δύο δειγματάκια make‑up η κόρη του Αλέκου Αλαβάνου

Από τα Hondos Center στο κρατητήριο

Κρατούμενη επί 28 ώρες για δύο δειγματάκια make‑up η κόρη του Αλέκου Αλαβάνου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/7/2014 | 00:00

Την απίστευτη περιπέτεια που έζησε όταν κατηγορήθηκε ότι έκλεψε δύο δοκιμαστικές συσκευασίες make-up από τα Hondos Center, τα αλάρμ που χτυπούσαν κατά την έξοδό της, τους υπαλλήλους security που την κράτησαν στο μαγαζί και στη συνέχεια την προσαγωγή και την κράτησή της επί 28 ώρες στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας περιγράφει καρέ-καρέ η κόρη του Αλέκου Αλαβάνου, Μαριντίτα σε άρθρο της στην ιστοσελίδα του κόμματος «Σχέδιο Β».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H απίστευτη περιπέτεια της κυρίας Αλαβάνου ξεκίνησε όταν, όπως υποστηρίζει, κατόπιν άδειας υπαλλήλου του Hondos Center πήρε δύο μισοτελειωμένα δειγματάκια make-up για να τα δείξει στο φαρμακοποιό της και να τη συμβουλεύσει εάν είναι κατάλληλα για το δέρμα της.

Αφού ολοκλήρωσε τις αγορές της η Μαριντίτα Αλαβάνου και φεύγοντας από το κατάστημα, άρχισαν να χτυπούν τα αλάρμ. Και αφού έλεγξαν τα ψώνια της και ο συναγερμός συνέχισε να χτυπάει, αναρωτήθηκε μήπως ήταν τα δειγματάκια που δημιουργούσαν το πρόβλημα και κάπως έτσι... ξεκίνησε η ιστορία.

Ολόκληρο και αυτούσιο το άρθρο της κυρίας Αλαβάνου, όπως δημοσιεύεται στον ιστότοπο sxedio-b.gr, έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«28 ώρες έγκλειστη στα κρατητήρια της ασφάλειας, στο τμήμα της Ομονοίας, ή η παράνοια, σε όλο της το μεγαλείο.

Το story:

1. Το πρωί της Πέμπτης πήγα στο Hondo της Ομόνοιας να αγοράσω make up. Η υπάλληλος της μάρκας που ήθελα, θα απουσίαζε εκείνη τη μέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κοπέλες από τους διπλανούς πάγκους δεν μπορούσαν να μου δώσουν πληροφορίες εάν το προϊόν είναι υποαλλεργικό. Επέλεξα δύο αποχρώσειςαπό τα ανοιγμένα και σχεδόν τελειωμένα, δοκιμαστικά δειγματάκια - αυτά που σε όλη την υφήλιο χαρίζονται σωρηδόν -,  εξηγώ στη διερχόμενη υπάλληλο ότι δεν θέλω να τα  δοκιμάσω εκεί επειδή φοβάμαι και τη ρωτώ αν μπορώ να τα πάρω να τα δει ο φαρμακοποιός μου. Εννοείται πως συμφώνησε επί τόπου.

2. Συνέχισα τα ψώνια μου, και μια ώρα μετά έβγαινα απ το κατάστημα ευχαριστημένη με τις αγορές μου. Ως εκεί η χαρά!

3. Με την έξοδό μου άρχισε να τσιροκοπάει η σειρήνα. Με γυρίζουν πίσω να τσεκάρουν τα ψώνια, όλα καλά. Πλήν όμως εγώ τσιροκόπαγα. Λέω: βρε παιδιά μπας είναι τα δειγματάκια; Ποια δειγματάκια; Αυτά! Πήρατε τα
δειγματάκια;;; ούρλιαξε η υστερική φύλακας των συμφερόντων του Hondos

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Ως εκεί ο διάλογος. Δεν μου επετράπη να αρθρώσω λέξη. Με τσακώνει ο σεκιουριτάς -δεν ξέρω αν είναι νόμιμο-  και με χώνει σε μία γωνία του μαγαζιού. Εγώ και για πολλές ώρες μετά, το έβλεπα όλο αυτό σα χαβαλέ!
Δεν ήξερα, δε ρώταγα;; Νόμιζα πως κάποιος υπεύθυνος του μαγαζιού θα έρθει να εξηγηθούμε, να ξεμπερδεύουμε.

5. Χα, χα!!!! Μισή ώρα μετά καταφθάνουν 4 (τέσσερις) άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, με αντιβαλλιστικά γιλέκα και πλήρη εξοπλισμό, να συλλάβουν το Νταβέλη. Και πάλι γέλαγα, τους πείραζα κλπ. Ο εγκέφαλός μου αρνιότανε να δει την πραγματικότητα.

6. Με οδήγησαν στο τμήμα της Ομόνοιας

7. 3-4 ώρες περίμενα εκεί, παρέα με όλη την ομάδα ΔΙΑΣ -συμπαθέστατοι- με κακοποιούς, πρεζάκια, κορίτσια οίκων ανοχής κλπ, να δώσω κατάθεση. Ακόμα δεν έχω μπεί στον κόπο να τηλεφωνήσω στο δικηγόρο μου, το θεωρώ γελοίο.

8. Καταθέτω στον αξιωματικό υπηρεσίας, και ενημερώνομαι για τα κάτωθι: α. θα μείνω κρατούμενη τη νύχτα εκεί ή στη ΓΑΔΑ (έμεινα εκεί, στο γραφείο ανάκρισης), β. θα περάσω την επομένη αυτόφωρο, με αυτεπάγγελτη καταγγελία του Hondos, γ. ο Hondos έχει καταθέσει ότι ναι μεν πρόκειται για δειγματάκια του κόλου, όμως κοστίζουν 62 (εξήντα δύο)!!!!!!!!!!!! ευρώ. Για να ξέρετε, το κανονικό προϊόν, 5 φορές μεγαλύτερο του ΠΛΗΡΟΥΣ δείγματος, όχι του άδειου, πωλείται στο κατάστημα 31 ευρώ !!!!!

9. Εκεί αφυπνίζομαι. Καλώ δικηγόρο, ενεργοποιώ τις διαδικασίες, όλοι στο τμήμα ξέρουν και καταλαβαίνουν, όμως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.                                               

10. Μου παίρνουν δαχτυλικά αποτυπώματα, μου κάνουν σωματική έρευνα, μου κάνουν μεταγωγή συνοδεία 2 ασφαλιτών, στην Καβάλας -με δεκάδες χειροδέσμιους κακοποιούς- στο εγκληματολογικό γιά φωτογραφίες, και καταλήγω στις 5 το απόγευμα της επομένης στο αυτόφωρο στην Ευελπίδων, όπου αθωώνομαι ευθύς, από εισαγγελέα και πρόεδρο. Τη Δευτέρα καταθέτουμε τη μήνυσή μου προς το Hondo.

Οι σημειώσεις:

1. Η εμπειρία είναι μοναδική.

2. Η εικόνα μου, τουλάχιστον για το κομμάτι της ελληνικής αστυνομίας που γνώρισα από μέσα, στο χειρότερο υποθέτω τμήμα του λεκανοπεδίου, είναι σίγουρα διαφορετική από αυτήν που είχα πριν. Να τα λέμε κι αυτά. Οι αξιωματικοί υπηρεσίας κι οι βοηθοί τους - έζησα 4 βάρδιες - κι ο υποδιοικητής που τον γνώρισα αρκετά, είναι άτομα με σπουδές, όχι κολλημένα, και κυρίως συμπεριφέρονται ανθρώπινα και σε κάποιες περιπτώσεις με χιούμορ. Και δεν μιλάω για μένα που ευθύς εξ αρχής είχα φιλική αντιμετώπιση, λόγω αδικήματος - μιλάω για τους πάντες που πέρασαν από κει, με βαριές, και πολύ βαριές κατηγορίες.

3. Η αθλιότητα των δομών, η έλλειψη πόρων γιά υλικά αγαθά, η ανεπαρκής στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό, κι οι τραγικές συνθήκες κράτησης, είναι αποκαρδιωτικά.

4. Μετανάστες, πόρνες, πρεζόνια, πατείς με πατώ σε ένα κελί, έναν προθάλαμο και μία τουαλέτα. Τη νύχτα μεταφέρουν τις γυναίκες σε άλλα κρατητήρια.

5. Το συσσίτιο αρχίζει από την επομένη μέρα  της προσαγωγής τους. Επειδή οι φίλοι κι οι συγγενείς μου που με
επισκέφτηκαν κουβαλούσαν ο καθένας από 2 σακούλες τρόφιμα, μπόρεσα να τους προσφέρω φαγητό, κι έτσι να μειώσω μέσα μου, κάπως, την απέραντη φρίκη που βίωνα.

6. Αυτά ήθελα να μοιραστώ, βγάλτε δικά σας συμπεράσματα κυρίως για την υπάρχουσα νομοθεσία. Και πάνω απ όλα: Μποϋκόταρετε το HONDO!!! Μιλάμε για αλητεία από κάθε άποψη, με παράλληλη εκμετάλλευση και της νομοθεσίας και της αστυνομίας».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 24
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.