E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φόβοι ότι υπάρχει και δεύτερος κροκόδειλος στo Ρέθυμνο!

Φαίνεται (όχι ξεκάθαρα) στα πλάνα

Φόβοι ότι υπάρχει και δεύτερος κροκόδειλος στo Ρέθυμνο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/7/2014 | 00:00

Η εμφάνιση κροκόδειλου στο Ρέθυμνο αποτελεί πραγματικότητα, μετά και από τις επίσημες διαβεβαιώσεις από υπηρεσίες που ανέλαβαν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο των φημολογιών, που τα τελευταία 24ωρα έχουν αναστατώσει, αλλά και γεμίσει περιέργεια τους κατοίκους, και όχι μόνο της Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ–ΜΠΕ, ο κροκόδειλος, μήκους περίπου δύο μέτρων, έκανε την εμφάνισή του στο φράγμα ποταμών στο Ρέθυμνο και τυχαία έγινε αντιληπτός από περίπολο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αρχικά η είδηση, η οποία εξαπλώθηκε κυρίως μέσα από διαδικτυακά μπλογκ και το Facebook, θεωρήθηκε ως ένα από τα χιλιάδες σπαμ που κυκλοφορούν, με ψεύτικες ειδήσεις και φωτογραφίες. Στη συνέχεια όμως υπήρξε κινητικότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες, σε έκταση τέτοια ώστε τοποθετήθηκαν ακόμα και κάμερες σε μεγάλη έκταση του φράγματος, ώστε να εντοπιστεί ο κροκόδειλος και να καταγραφούν οι κινήσεις του.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη, αλλά και πανικοβάλλει, δεδομένου ότι στο φράγμα, παρά τα μέτρα που υπάρχουν, πολίτες βουτάνε στα νερά του, όπως για παράδειγμα την ημέρα των Φώτων, κατά την οποία και καθαγιάζονται τα νερά του.

Και δεύτερος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις τελευταίες ώρες και μετά από βίντεο που τράβηξαν κάτοικοι της περιοχής στο Ρέθυμνο και δείχνει τον περιβόητο κροκόδειλο να κάνει... βόλτες κοντά στο νερό, γίνεται λόγος και για δεύτερο κροκόδειλο, ο οποίος φαίνεται (όχι ξεκάθαρα) στα πλάνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει η αγωνία για το εάν πρόκειται για ζευγάρι κροκοδείλων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην περίπτωση που δεν πιαστούν και μετά από καιρό μπουν στην αναπαραγωγική διαδικασία.

Οι απαντήσεις θα δοθούν τις επόμενες ημέρες και μέχρι τότε συνετό είναι οι πολίτες να αποφεύγουν να πλησιάζουν την κοίτη του φράγματος. Το θέμα είναι ότι ακόμα και οι αρμόδιοι δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν την κατάσταση, καθώς βρίσκονται μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο περιστατικό, ολότελα ξένο από την ελληνική πραγματικότητα.

Το flashnews επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ., Λευτέρη Κοπάση, ο οποίος περιέγραψε το πως έχουν τα πράγματα: «Η αρμοδιότητα είναι της Πολιτικής Προστασίας και ειδικοί επί του θέματος είναι οι άνθρωποι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, εμείς εμπλεκόμαστε απλά επειδή το ερπετό βρέθηκε σε περιοχή ευθύνης του Ο.Α.Κ. Είμαστε σε διαρκή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε και όπου μας ζητηθεί».

Mέσα στην ημέρα αναμένεται ανακοίνωση από πλευράς Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Πολιτικής Προστασίας από το Ηράκλειο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή λίγη ώρα αργότερα

Πριν 9 ώρες

Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του, η γιατρός φέρεται να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ασθενή, διέγνωσε πνευμονία και του έδωσε φάρμακα

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Πριν 9 ώρες

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Πριν 9 ώρες

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Πριν 9 ώρες

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Πριν 9 ώρες

Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.