E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ταξί: Προθεσμία 5 εβδομάδων για την τοποθέτηση ειδικής σήμανσης POS

«Ουδείς υπεράνω του νόμου, δεν είμαι πρόθυμος να κλείνω τα μάτια», προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης

Ταξί: Προθεσμία 5 εβδομάδων για την τοποθέτηση ειδικής σήμανσης POS
Φωτογραφία από Rodolfo Clix
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/9/2024 | 13:36

Αυστηροποίηση της διαδικασίας και των προθεσμιών για την τοποθέτηση των ειδικών αυτοκόλλητων στα ταξί με τα οποία οι πελάτες θα ενημερώνονταν για τη δυνατότητα να πληρώσουν με κάρτα (την υποχρέωση δηλαδή αποδοχής πληρωμών και μέσω POS), προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση την οποία υπογράφουν οι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστος Δήμας και Θάνος Πετραλιάς.

Εντός 3 εβδομάδων από την παραλαβή της από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ)- και συνολικά 5 εβδομάδες από τώρα- υποχρεούνται οι επαγγελματίες ταξί να έχουν επικολλήσει την ειδική αυτή ταμπέλα στο όχημα ταξί που εκμεταλλεύονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, όσοι δεν επικολλήσουν το σήμα της ΑΑΔΕ σύμφωνα με την διαδικασία σε περίπου 5 εβδομάδες θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Η διαδικασία και τα αυστηρά χρονικά πλαίσια που προβλέπονται για την προμήθεια και εγκατάσταση των ειδικών σημάνσεων αναλύονται ως εξής:

Η ΑΑΔΕ απευθύνει έγγραφη πρόσκληση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) για την παραλαβή των ταμπελών και η τελευταία οφείλει, εντός 5 εργάσιμων ημερών, να γνωστοποιήσει τον υπεύθυνο παραλαβής και τον τρόπο παραλαβής των ταμπελών από την αρμόδια υπηρεσία της ΑΑΔΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής από την Πανελλήνια Ομοσπονδία ή άπρακτης παρέλευσης της πενθήμερης προθεσμίας, τα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν υποχρέωση, εντός προθεσμίας 10 ημερών από τη γνωστοποίηση της άπρακτης παρέλευσης ή άρνησης παραλαβής από την Ομοσπονδία, να ενημερώσουν ψηφιακά στην ΑΑΔΕ μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected], ότι θα παραλάβουν τις εν λόγω ταμπέλες για τους υπόχρεους της περιφέρειάς τους, δηλώνοντας τον υπεύθυνο παραλαβής και τον τρόπο παραλαβής που επιθυμούν.

Οι τρόποι παραλαβής είναι είτε από εγκαταστάσεις της ΑΑΔΕ ή με αποστολή μέσω ταχυμεταφοράς με δική τους χρέωση. Στην περίπτωση αυτή, τίθεται προθεσμία επικόλλησης των ταμπελών στα οχήματα ταξί 3 εβδομάδων από την ημερομηνία παραλαβής των σημάνσεων.

Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής από σωματείο ή άπρακτης παρόδου της δεκαήμερης προθεσμίας, οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνήσουν για την παραγωγή ταμπελών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί και στην συνέχεια να προχωρήσουν στην επικόλλησή τους στα οχήματα ταξί, εντός 3 εβδομάδων από την εκπνοή της ως άνω δεκαήμερης προθεσμίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντός 5 ημερών από την εκπνοή της προθεσμίας, τα πρωτοβάθμια σωματεία που παρέλαβαν ταμπέλες υποχρεούνται να αποστείλουν στην ΑΑΔΕ κατάλογο των υπόχρεων που παρέλαβαν από αυτά τις ταμπέλες μαζί με τον αριθμό κυκλοφορίας των οχημάτων αυτών.

Το νέο αυστηρότερο πλαίσιο κρίθηκε απαραίτητο, αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΕΘΟ, καθότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) αρνήθηκε να παραλάβει τις ειδικές ταμπέλες προκειμένου να τις διανείμει στα μέλη της και στη συνέχεια εκείνα να τις επικολλήσουν στα οχήματα τους.

Υπενθυμίζεται πως οι ταμπέλες αυτές παρήχθησαν από την ΑΑΔΕ, με μηδενικό κόστος για τους ιδιοκτήτες ταξί και ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές αντίστοιχων σημάνσεων που έχουν εγκατασταθεί σε ταξί πολλών άλλων ευρωπαϊκών πόλεων (Βαρκελώνη, Στοκχόλμη, Βουδαπέστη, Μαδρίτη κα) όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών παραθέτοντας μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ουδείς υπεράνω του νόμου»
«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου! Οι εκπρόσωποι των ταξί είχαν την υποχρέωση να παραλάβουν και στη συνέχεια να διανείμουν την ειδική σήμανση που ενημερώνει τους πελάτες για την υποχρέωση αποδοχής πληρωμών και μέσω POS. Η άρνηση παραλαβής των σημάνσεων -που δωρεάν παρήγε για τους επαγγελματίες ταξί η ΑΑΔΕ- πρακτικά σημαίνει άρνηση εφαρμογής της νομοθεσίας.

Δεν θα γίνω απλός παρατηρητής της παρανομίας ούτε είμαι πρόθυμος στο να κλείνω τα μάτια σε περιπτώσεις άρνησης εφαρμογής του νόμου.

Για αυτό και προχωρούμε σε αυστηροποίηση των προθεσμιών και της συνολικής διαδικασίας προκειμένου το πολύ σε 5 εβδομάδες από σήμερα οι επαγγελματίες ταξί να έχουν υλοποιήσει την υποχρέωση τους. Μια υποχρέωση που ισχύει άλλωστε σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης!»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι influencers γύρισαν την πλάτη στο Ντουμπάι: Αδειες οι παραλίες υπό το φόβο επιθέσεων από το Ιράν

Χτες

Ο άλλοτε δημοφιλής και πολυτελής προορισμός μοιάει με πόλη – φάντασμα, σύμφωνα με τη Daily Mail

Η Κούβα υποστηρίζει ότι ξεκίνησε συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Χτες

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος

Ανακαλύφθηκε η χαμένη Αλεξάνδρεια του Τίγρη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ιράκ

Χτες

Το τεράστιο μέγεθός της εξέπληξε τους αρχαιολόγους

Θεσσαλονίκη: Στην Ασφάλεια εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του ο ύποπτος για τη δολοφονία του 20χρονου

Χτες

Ο νεαρός είχε ταυτοποιηθεί και τον αναζητούσε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη

Νεκρά και τα έξι μέλη πληρώματος του αμερικανικού αεροσκάφους που συνετρίβη στο Ιράκ

Χτες

Τα ονόματά τους θα παραμείνουν απόρρητα για διάστημα 24 ωρών

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της δολοφονίας του 20χρονου

Χτες

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του βασικού ύποπτου για τη δολοφονία του 20χρονου

Παλαιό Φάληρο: Συνελήφθη 38χρονος που κατηγορείται για βiασμό 14χρονης

Χτες

Η 14χρονη είχε δημοσιεύσει ανάρτηση για υιοθεσία γάτας, μέσω της οποίας ήρθε σε επαφή με τον κατηγορούμενο

«Ποτέ δεν έχω δει το Ντουμπάι έτσι» – Προσφορές από τα 827 ξενοδοχεία της πόλης

Χτες

H βιομηχανία ελπίζει στον γρήγορο τερματισμό του πολέμου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.