Γιουβέτσι στο φούρνο με μοσχαράκι + μυστικά για το πιο μαλακό κρέας που μαγειρέψατε ποτέ
Θα λατρέψει όλη η οικογένεια

LIVE KITCHEN
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από το NEWSROOM
Ιδανικό για Κυριακάτικες συγκεντρώσεις, το γιουβέτσι αρέσει σε όλους!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
1 κιλό μοσχάρι (σπαλομίτα)
70 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μικρό πράσο
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
400 γρ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας
4-5 κόκκοι μπαχάρι
1 στικ κανέλα
1 φύλλο Δάφνης
1 λίτρο καυτό ζωμό λαχανικών
1 κ.γ αλάτι
πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
30 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. μέτριο κριθαράκι
1,5 λίτρο βραστό νερό
Πυρέξ 40χ25 εκ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εκτέλεση
- Σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και κόβουμε σε μερίδες το μοσχαράκι.
- Ξανα σκουπίζουμε τις μερίδες που κόψαμε και σε μια σοτέζα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγα κομμάτια κάθε φορά και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα για 2-3 λεπτά.
- Αφαιρούμε το μοσχαράκι και προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, τις σκελίδες σκόρδου και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας τη σοτάρουμε και ρίχνουμε την φρέσκια σάλτσα ντομάτας , το μπαχάρι, το στικ κανέλας, το φύλλο δάφνης και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρέας μαζί με τα ζουμιά του από το πιάτο, το βραστό ζωμό λαχανικών ή βοδινού κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κριθαράκι για 2 λεπτά.
- Το ρίχνουμε και το στρώνουμε μέσα σε ένα πυρέξ 40χ25 εκ.
- Λίγο πριν κλείσουμε το κρέας και αφού έχει μαλακώσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε το κρέας σε διάφορα σημεία πάνω από το κριθαράκι και προσθέτουμε πάνω από το κρέας την σάλτσα.
- Ρίχνουμε 1,5 λίτρο βραστό νερό (η αναλογία για τα 500 γρ κριθαράκι είναι 1/3).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 170 c.
- Στα 15 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για ακόμη 15 λεπτά.
- Βγάζουμε το γιουβέτσι το αφήνουμε για λίγο να κάτσει και έπειτα σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το πιο ορεινό χωριό της Ελλάδας βρίσκεται σε υψόμετρο 1.440 μέτρων
Πριν 6 ώρες
Ένα χωριό που για μισό χρόνο ανήκει στους ανθρώπους και για τον άλλο μισό, στα βουνά
3 μικρά λάθη που κάνουν το σπίτι σου να δείχνει πιο μικρό απ’ ό,τι είναι
Πριν 6 ώρες
Μικρά, ασήμαντα φαινομενικά πράγματα που, χωρίς να το καταλάβεις, αφαιρούν «πόντους» από το σπίτι σου
Μανταρίνι ή πορτοκάλι; Ποιο απογειώνει τον οργανισμό
Πριν 6 ώρες
Το φρούτο του χειμώνα που κερδίζει κατά κράτος στη βιταμίνη C - δεν είναι αυτό που νομίζεις
Μήπως τελικά εσύ σαμποτάρεις τον εαυτό σου;
Πριν 6 ώρες
Μήπως ήρθε η ώρα να βάλεις στη θέση της τη φωνή που σε κρατάει πίσω;
Πόση ώρα περνάς στο κινητό; Η ψυχολογία εξηγεί τι σημαίνει αυτό για το μυαλό σου
Χτες
Μάθε πώς το κινητό επηρεάζει τη σκέψη σου αλλά και πώς να πάρεις πίσω τον έλεγχο!
Σε αυτά τα μαγαζιά στην Αθήνα θα φας τα πιο νόστιμα κρεατικά
Χτες
Αν είσαι λάτρης της κρεατοφαγίας, δοκίμασε τις προτάσεις μας και δε θα χάσεις!
Τα φυτά εσωτερικού χώρου που αρωματίζουν υπέροχα το σπίτι
Χτες
Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να αντικαταστήσεις τα αποσμητικά χώρου με κάποια φυτά μέσα στο σπίτι σου;
Η αγάπη δεν είναι έλεγχος: Μάθε να αναγνωρίζεις τον ναρκισσισμό
Προχτές
Ο πραγματικός ναρκισσιστής δεν αγαπά απλά τον εαυτό του, τον λατρεύει με τρόπο απόλυτο και εξουσιαστικό
Το φυτό που αλλάζει χρώμα και φτιάχνει τη διάθεσή σου
Προχτές
Είναι ένα σχεδόν άγνωστο φυτό αλλά θα σε κάνει να χαμογελάς κάθε φορά που το κοιτάς!
Αν ξενυχτάς, πρόσεχε! Αυτή η συνήθεια σε οδηγεί σε έναν ύπουλο εθισμό
Προχτές












