Γιουβέτσι στο φούρνο με μοσχαράκι + μυστικά για το πιο μαλακό κρέας που μαγειρέψατε ποτέ
Θα λατρέψει όλη η οικογένεια

LIVE KITCHEN
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από το NEWSROOM
Ιδανικό για Κυριακάτικες συγκεντρώσεις, το γιουβέτσι αρέσει σε όλους!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
1 κιλό μοσχάρι (σπαλομίτα)
70 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μικρό πράσο
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
400 γρ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας
4-5 κόκκοι μπαχάρι
1 στικ κανέλα
1 φύλλο Δάφνης
1 λίτρο καυτό ζωμό λαχανικών
1 κ.γ αλάτι
πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
30 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. μέτριο κριθαράκι
1,5 λίτρο βραστό νερό
Πυρέξ 40χ25 εκ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εκτέλεση
- Σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και κόβουμε σε μερίδες το μοσχαράκι.
- Ξανα σκουπίζουμε τις μερίδες που κόψαμε και σε μια σοτέζα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγα κομμάτια κάθε φορά και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα για 2-3 λεπτά.
- Αφαιρούμε το μοσχαράκι και προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, τις σκελίδες σκόρδου και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας τη σοτάρουμε και ρίχνουμε την φρέσκια σάλτσα ντομάτας , το μπαχάρι, το στικ κανέλας, το φύλλο δάφνης και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρέας μαζί με τα ζουμιά του από το πιάτο, το βραστό ζωμό λαχανικών ή βοδινού κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κριθαράκι για 2 λεπτά.
- Το ρίχνουμε και το στρώνουμε μέσα σε ένα πυρέξ 40χ25 εκ.
- Λίγο πριν κλείσουμε το κρέας και αφού έχει μαλακώσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε το κρέας σε διάφορα σημεία πάνω από το κριθαράκι και προσθέτουμε πάνω από το κρέας την σάλτσα.
- Ρίχνουμε 1,5 λίτρο βραστό νερό (η αναλογία για τα 500 γρ κριθαράκι είναι 1/3).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 170 c.
- Στα 15 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για ακόμη 15 λεπτά.
- Βγάζουμε το γιουβέτσι το αφήνουμε για λίγο να κάτσει και έπειτα σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
6 μαγικά προϊόντα που αντιμετωπίζουν την ερυθρότητα του προσώπου το χειμώνα
Πριν 2 ώρες
Το κρύο, ο αέρας και η ξηρότητα μπορεί να τρελάνουν το δέρμα σου - αυτά τα προϊόντα όμως το επαναφέρουν στη στιγμή!
Νοσταλγία, viral τάσεις και μεγάλες επιστροφές: Τι πραγματικά φόρεσε ο κόσμος της μόδας το 2025
Πριν 2 ώρες
Τα 15 αντικείμενα που έγραψαν ιστορία στη μόδα του 2025 – από Labubu μέχρι flip-flops
Έχεις brain fog; Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που δεν μπορείς να συγκεντρωθείς
Πριν 2 ώρες
Το «θολό μυαλό» που σε κάνει να ξεχνάς, να χάνεσαι και να μην μπορείς να αποδώσεις-κι όμως, δεν είναι τόσο αθώο όσο νομίζεις
Mπορεί το ΑΙ να αντικαταστήσει τους διαιτολόγους;
Πριν 2 ώρες
Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται
Red flags στους άντρες που είναι σχεδόν αόρατα
Πριν 2 ώρες
Δες με πιο καθαρό τρόπο τα μικρά σημάδια στους άντρες που σε μπερδεύουν, σε κουράζουν ή σε κάνουν να αμφισβητείς τον εαυτό σου - πριν καν καταλάβεις τι πραγματικά συμβαίνει
Σε ποιο ελληνικό νησί μπορείς να μείνεις εντελώς δωρεάν απλά για να φροντίζεις γατάκια;
Χτες
Χιλιάδες αιτήσεις για μια εμπειρία που μοιάζει με καλοκαιρινό όνειρο: δουλειά με γάτες, θέα στο Αιγαίο και ζωή χωρίς άγχος
Πώς να μεταφυτεύσεις σωστά φυτά εσωτερικού χώρου χωρίς να τα ταλαιπωρήσεις
Χτες
Όλα τα μυστικά για να έχεις τα πιο όμορφα και υγιή φυτά!
Τι να κάνεις αν οι φίλοι σου έρχονται πάντα αργοπορημένοι στα ραντεβού σας
Χτες
Αν δεν αντέχεις άλλο την αργοπορία, μάθε πώς θα την αντιμετωπίσεις!
9 ράτσες σκύλων που είναι πιο πιθανόν να εμφανίσουν καρκίνο
Χτες
Αυτά τα σκυλιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο
5 χειμωνιάτικα φυτά εσωτερικού χώρου που ζουν ακόμα κι αν ξεχνάς να τα ποτίσεις
Προχτές
Τα πιο ανθεκτικά φυτά που θα κρατήσουν το σπίτι σου ζωντανό όλο τον χειμώνα – χωρίς άγχος και χωρίς καθημερινό πότισμα!
Weekend με τζάκι και κόκκινο κρασί: 4 μέρη στη βόρεια Ελλάδα για εξορμήσεις
Προχτές












