E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συνελήφθη ο Μαζιώτης στο κέντρο της Αθήνας

Τεράστια αστυνομική επιχείρηση

Συνελήφθη ο Μαζιώτης στο κέντρο της Αθήνας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από την επεισοδιακή σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, λίγο μετά τις 13:00, όταν ο καταζητούμενος αντάλλαξε πυροβολισμούς με αστυνομικούς που τον καταδίωκαν στην οδό Μητροπόλεως 40.

Στην ΕΛ.ΑΣ. έφτασε σήμα για ένα άτομο το οποίο οπλοφορούσε και βρισκόταν σε κατάστημα με είδη κάμπινγκ στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού στο Μοναστηράκι. Επί τόπου έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις και επιχείρησαν να τον ελέγξουν. Εκεί έγινε η πρώτη ανταλλαγή πυροβολισμών, στις 12.35 όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Νίκος Μαζιώτης, που φορούσε περούκα, κατάφερε να μπει σε ταξί προκειμένου να διαφύγει. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν άμεσα το κέντρο για τον ύποπτο δίνοντας τα χαρακτηριστικά του.

Οι αστυνομικοί, καθοδηγούμενοι από αξιωματικό της Αντιτρομοκρατικής που βρισκόταν στο κέντρο επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ και ο οποίος αντελήφθη ότι πρόκειται για τον Νίκο Μαζιώτη, κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν στην οδό Μητροπόλεως 44, στην Καπνικαρέα. Εκεί ακολούθησε συμπλοκή και πυροβολισμοί.

Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε ένας 29χρονος αστυνομικός καθώς και ο ίδιος ο Μαζιώτης, αλλά και δύο τουρίστες, ένας Αυστραλός και ένας Γερμανός, ευτυχώς ελαφρά. Μάλιστα ο Γερμανός τουρίστας δεν θέλησε καν να νοσηλευθεί, ενώ και ο Αυστραλός φέρει αμυχές από θραύσμα στο πόδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι στην ανταλλαγή πυροβολισμών συμμετείχε και ένα δεύτερο άτομο που θεωρείται συνεργός του καταζητούμενου για τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα. Μάλιστα κάποιες πηγές κάνουν λόγο ίσως και για περισσότερους του ενός συνεργούς του Μαζιώτη, οι οποίοι φέρονται να διέφυγαν με μηχανή. Μέχρι στιγμής ωστόσο οι πληροφορίες παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

Σε κάθε περίπτωση την ώρα της σύλληψης του καταζητούμενου για τρομοκρατία Μαζιώτη, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας πραγματοποιείτο η επιχείρηση «Θησέας» της ΕΛ.ΑΣ. κατά του παρεμπορίου, των ναρκωτικών και της παράνομης μετανάστευσης. Έτσι στο κέντρο υπήρχαν μεγάλες δυνάμεις πεζών και εποχούμενων αστυνομικών, οι οποίοι και έσπευσαν στην καταδίωξη και εν τέλει στη σύλληψη του Μαζιώτη.

Σύμφωνα με πηγές, η ΕΛΑΣ ενδεχομένως είχε πληροφορίες για χτύπημα από ένοπλες οργανώσεις και ως εκ τούτου η Αντιτρομοκρατική βρισκόταν σε επιφυλακή. Σύμφωνα με κάποια άλλη εκδοχή η Αντιτρομοκρατική βρισκόταν ήδη εδώ και καιρό στα ίχνη του επικηρυγμένου φυγάδα Νίκο Μαζιώτη και χρησιμοποίησε την επιχείρηση “Θησέας” ως κάλυψη για να κινούνται ελεύθερα οι αστυνομικοί που τον αναζητούσαν!

Επισήμως, η ΕΛ.ΑΣ. δεν το επιβεβαιώνει, ωστόσο ούτε διαψεύδει πως υπήρχαν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στην συγκεκριμένη περιοχή, παρΆ όλο που λέγεται ότι αυτό αποτελεί σύνηθες μέτρο «για την άμεση αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών». Γεγονός είναι, πάντως, ότι οι περιπολίες ανδρών της Αντιτρομοκρατικής σε «ευαίσθητα» σημεία του κέντρου είχαν ενταθεί μετά τη βομβιστική επίθεση στο κτίριο της τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Αμερικής.

Ως προς το πως τελικώς συνελήφθη ο Μαζιώτης, αρχικά οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τον καταζητούμενο να είχε σκοπό να ληστέψει τράπεζα στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ερμού, ωστόσο στη συνέχεια η εκδοχή αυτή εγκαταλείφθηκε. Ούτως ή άλλως στις τράπεζες της περιοχής δεν έχει σημειωθεί καμία ληστεία...

Τα δύο σημεία όπου εκτυλίχθηκε η συμπλοκή αστυνομικών και Μαζιώτη παραμένουν αποκλεισμένα. Στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων για ανεύρεση καλύκων και λοιπών στοιχείων. Επί ποδός βρίσκεται και η Αντιτρομοκρατική που έχει εξαπολύσει επιχείρηση-μαμούθ για τον εντοπισμό συνεργών του Μαζιώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Χτες

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Χτες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Χτες

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Χτες

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Χτες

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Χτες

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Χτες

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Χτες

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Χτες

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.