E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκαν Θεοδώρα Τζάκρη και Θάνος Μωραΐτης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα

Η Θεοδώρα Τζάκρη ήταν γραμματέας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο Θάνος Μωραΐτης διευθυντής

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκαν Θεοδώρα Τζάκρη και Θάνος Μωραΐτης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/11/2024 | 13:30

Τις παραιτήσεις τους από τα καθήκοντα του διευθυντή και της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν οι Θάνος Μωραΐτης και Θεοδώρα Τζάκρη αντίστοιχα, μετά το θυελλώδες συνέδριο που οδήγησε στη διάσπαση και στην αναγγελία κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ λίγο νωρίτερα παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ο βουλευτής Γιώργος Γαβρήλος.

Κάνοντας λόγο για αμετάκλητη απόφαση, η κυρία Τζάκρη κάνει λόγο για πράξεις και μεθοδεύσεις των αρμοδίων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που «πριν και κατά την διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος, κλόνισαν δομικά την εμπιστοσύνη μου στην βασική αρχή της συλλογικής λειτουργίας του νομιμοποιημένου από τον λαό ανώτατου οργάνου, δηλαδή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, η κυρία Τζάκρη δεν έχει ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή της, γεγονός που θα αφαιρούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ τον τίτλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Αναλυτικά η επιστολή της Θεοδώρας Τζάκρη

Κύριε Πρόεδρε της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την παρούσα επιστολή μου σας ανακοινώνω την παραίτησή μου από τα καθήκοντα της Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς το βαρύτατο τραύμα που προκάλεσαν οι πράξεις και οι μεθοδεύσεις των αρμοδίων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πριν και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος, κλόνισαν δομικά την εμπιστοσύνη μου στη βασική αρχή της συλλογικής λειτουργίας του νομιμοποιημένου από τον λαό ανώτατου οργάνου, δηλαδή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που εκπροσωπεί θεσμικά το κόμμα μας στο Κοινοβούλιο.

Εκ των καθηκόντων σας παρακαλώ να ενημερώσετε άμεσα το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αμετάκλητη απόφασή μου.

Θεοδώρα Τζάκρη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βουλευτής Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Συνέδριο παρωδία»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του, ο κ. Μωραΐτης, που δεν έχει κοινοβουλευτική ιδιότητα, ανέφερε ότι «οι τελευταίοι δύο μήνες υπήρξαν μία περίοδος έντονου διχασμού και απογοήτευσης για τα μέλη μας, τους συνέδρους και για τον κόσμο της Αριστεράς και της προοδευτικής παράταξης, με αποκορύφωμα το συνέδριο παρωδία που πλήγωσε την αξιοπιστία μας».

Παράλληλα, όπως ανέφερε, δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί «καθήκοντα από θέση ευθύνης, συνεργαζόμενος με ανθρώπους που παραβλέπουν την πολυτιμότερη κληρονομιά του προοδευτικού χώρου: τη συλλογικότητα και τον σεβασμό στη Δημοκρατία. Η αδιαφορία για τις αξίες και την ηθική που μας διαπνέει δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

Αναλυτικά η επιστολή του Θάνου Μωραΐτη


Προς τον
Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
Νίκο Παππά

Κύριε Πρόεδρε,
Οι πρόσφατες εξελίξεις με θλίβουν βαθύτατα, όπως και κάθε προοδευτικό πολίτη στη χώρα μας.

Είναι επιβεβλημένο να εκφράσω την αντίθεσή μου σε επιλογές και συμπεριφορές που έχουν τραυματίσει ανεπανόρθωτα την ενότητα και τις αξίες του προοδευτικού κινήματος. Δυστυχώς, οι τελευταίοι δύο μήνες υπήρξαν μία περίοδος έντονου διχασμού και απογοήτευσης για τα μέλη μας, τους συνέδρους και για τον κόσμο της Αριστεράς και της προοδευτικής παράταξης, με αποκορύφωμα το συνέδριο παρωδία που πλήγωσε την αξιοπιστία μας.

Δεν μπορώ να συνεχίσω να ασκώ καθήκοντα από θέση ευθύνης, συνεργαζόμενος με ανθρώπους που παραβλέπουν την πολυτιμότερη κληρονομιά του προοδευτικού χώρου: τη συλλογικότητα και τον σεβασμό στη Δημοκρατία. Η αδιαφορία για τις αξίες και την ηθική που μας διαπνέει δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Ως εκ τούτου, αποφασίζω να παραιτηθώ από τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους βουλευτές και τα στελέχη της γραμματείας της ΚΟ για τη συνεργασία μας σε μια κρίσιμη περίοδο για όλους μας.

Σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες για τη Δημοκρατία και το μέλλον της προοδευτικής παράταξης, επιλέγω να παραμείνω πιστός στις αξίες με τις οποίες πορεύτηκα σε ολόκληρη την πολιτική μου πορεία.

Με εκτίμηση,
Θάνος Μωραΐτης

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ ψάχνει λύση εγκλωβισμένος στα Στενά του Ορμούζ

Πολιτική Πριν 8 ώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν περίμενε και δεν υπολόγισε ότι τα Στενά θα κλείσουν και παλεύει να βρει διέξοδο συναντώντας την ευρωπαϊκή απροθυμία

Ο Έλληνας που έζησε τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία και τώρα τα χτυπήματα στο Ντουμπάι

Πολιτική Χτες

Είχε μιλήσει το 2022 για τη ρωσική εισβολή και τώρα έγινε αυτόπτης μάρτυρας βομβαρδισμών σε διυλιστήρια στο Ντουμπάι

OpenAI ξεκλειδώνει το «adult mode»: Πόσο απέχουμε από τις ερωτικές σχέσεις με την τεχνητή νοημοσύνη

Πολιτική Χτες

Η OpenAI σχεδιάζει ένα «adult mode» στο ChatGPT, με ερωτικές συνομιλίες για ενήλικες, προκαλώντας συναγερμό σε συμβούλους ευημερίας που μιλούν για κίνδυνο «sexy suicide coach»

Telegraph ‑ Ηχητικό ντοκουμέντο: Πώς ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ γλίτωσε τον θάνατο για λίγα δευτερόλεπτα

Πολιτική Χτες

Πρόκειται για μία ομιλία του Μαζαχέρ Χοσεϊνί, επικεφαλής πρωτοκόλλου για το γραφείο του Αλί Χαμενεΐ, σε ανώτερους κληρικούς και διοικητές του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), στις 12 Μαρτίου

Πέθανε ο ηθοποιός Ματ Κλαρκ από την ταινία Back to the Future III

Πολιτική Χτες

Ο Κλαρκ είχε συμμετάσχει σε αρκετά γουέστερν, δίπλα σε θρύλους, όπως ο Κλιντ Ίστγουντ και ο Τζον Γουέιν

Θεσσαλονίκη: Οδηγός του ΟΑΣΘ κατέβηκε από το λεωφορείο και έδειρε άλλον οδηγό ‑ Σε διαθεσιμότητα ο επαγγελματίας

Πολιτική Χτες

«Ο ΟΑΣΘ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή σε περιστατικά βίας»

Βίντεο: Βρετανός σκιέρ τερματίζει μεθυσμένος σε αγώνα 50χλμ στη Νορβηγία σε ένδειξη... διαμαρτυρίας

Πολιτική Χτες

Ο Γκάμπριελ Γκλέντχιλ έγινε viral με την ολοκλήρωση του αγώνα διάσημου αγώνα Όσλο-Χόλμενκολεν όπου κατέλαβε την 67η θέση

Ανοιξε η πλατφόρμα υποβολής φορολογικών δηλώσεων Ε1 ‑ Μέχρι τις 15 Ιουλίου η προθεσμία

Πολιτική Χτες

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμής του φόρου να ξεκινά από 31 Ιουλίου για την καταβολή της α΄δόσης και να εκτείνεται έως τον Φεβρουάριο του 2027

Η Μεσόγειος έχει καθυστερήσει ένα τσουνάμι ‑ 100% να συμβεί μέσα σε 30 χρόνια λένε οι επιστήμονες

Πολιτική Χτες

Στην εκπαίδευση και την «ανάγνωση» των προειδοποιητικών σημαδιών ενός τσουνάμι εστιάζουν οι ειδικοί

Κωνσταντίνος Καρέτσας: Δίνει 50 εκατομμύρια ευρώ η Ρεάλ Μαδρίτης για το παιδί‑θαύμα της Ελλάδας

Πολιτική Χτες

Μυθικό το ποσό που είναι έτοιμη να προσφέρει η Ρεάλ Μαδρίτης στην Γκενκ για την απόκτηση του 18χρονου Κωνσταντίνου Καρέτσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.