E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το μυστικό σχέδιο της Γερμανίας σε περίπτωση που ξεσπάσει Γ` Παγκόσμιος Πόλεμος

Σύμφωνα με πηγές της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», θα κινητοποιηθούν άμεσα 800.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ και 200.000 στρατιωτικά οχήματα

Το μυστικό σχέδιο της Γερμανίας σε περίπτωση που ξεσπάσει Γ` Παγκόσμιος Πόλεμος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/11/2024 | 15:17

Σε καθεστώς πλήρους ετοιμότητας βρίσκεται η Γερμανία σε περίπτωση που ξεσπάσει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ενώ κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), οι αρχές του Βερολίνου έχουν καταρτίσει ένα μυστικό έγγραφο χιλίων σελίδων, υπό τον τίτλο: «Operation Deutschland» (Επιχείρηση Γερμανία).

Η στρατιωτική επιχείρηση περιλαμβάνει 800.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ και 200.000 στρατιωτικά οχήματα, όπως σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κινητοποίηση της ατμομηχανής της Ευρωζώνης έρχεται την ώρα που οι κυβερνήσεις σκανδιναβικών χωρών προειδοποίησαν προχθές τους πολίτες να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο εμπόλεμης σύρραξης και τους έδωσαν οδηγούς επιβίωσης, καθώς μαίνεται ο ρωσικός πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας από τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Γερμανία θωρακίζει τα σύνορα ενισχύοντας την ασφάλειά της με τους πολιτικούς εμπειρογνώμονες να κρούουν τον κώδωνα παρακολουθώντας τις ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου, αναφέρει η εφημερίδα Die Welt.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Βόρεια Κορέα έστειλε χιλιάδες στρατιώτες στην πρώτη γραμμή του πολέμου στην Ουκρανίας για να στηρίξουν τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας και χθες το Κίεβο εξαπέλυσε τον πρώτο πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς προς τη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Γερμανία πάντως αποφάσισε να εντείνει τα προληπτικά μέτρα για την εθνική της ασφάλεια ακολουθώντας τις σκανδιναβικές χώρες.

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζουν την «Επιχείρηση Deutschland», με την οποία είναι σύμφωνος ο πολιτικός κόσμος της χώρας. Πρόκειται για ένα στρατηγικό σχέδιο χιλίων σελίδων, όπως αναφέρει σύμφωνα με έγκυρες πηγές η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Τα άκρως απόρρητα έγγραφα αποκαλύπτουν επίσης συγκεκριμένα κτίρια και εγκαταστάσεις υποδομών που χρειάζονται ειδική προστασία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για στρατιωτικούς λόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκθεση περιέχει, ακόμα, σχέδια για το πώς θα ενεργούσε η Γερμανία σε ενδεχόμενο κάποιου είδους απειλής για την άμυνά της - πιθανότατα υπαινίσσεται να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας.

Μια πρώτη συνάντηση των αξιωματούχων του υπουργείου Άμυνας πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Αμβούργου όπου απευθύνθηκαν συγκεκριμένες εταιρείες αμέσως μετά την αποκάλυψη της έκθεσης για τα ευάλωτα επαγγέλματα ενόψει εχθροπραξιών, όπως μεταδίδει ο γερμανικός Τύπος.

Οι παρευρισκόμενοι έλαβαν συμβουλές για χρήση γεννήτριας ντίζελ ή ακόμη και μιας ανεμογεννήτριας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, δόθηκαν κατευθύνσεις σχετικά με την οδήγηση φορτηγών από τον Αντισυνταγματάρχη Γιέρν Πλίσκε, ο οποίος τόνισε ότι «για κάθε 100 εργαζόμενους, αντιστοιχούν τουλάχιστον πέντε επιπλέον οδηγοί φορτηγών, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση».

«Το 70% όλων των φορτηγών στους δρόμους της Γερμανίας οδηγούνται από Ανατολικοευρωπαίους. Αν γίνει πόλεμος εκεί, πού θα είναι αυτοί οι άνθρωποι;», διερωτήθηκε ο Πλίσκε.


Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Γερμανίας Μάλτε Χέιν έστειλε το δικό του μήνυμα: «Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες για το πόσο σημαντική είναι μια καλά προετοιμασμένη και ανθεκτική οικονομία για την πολιτική και τη στρατιωτική άμυνα της Γερμανίας».

Στη Γερμανία, σχέδια σε περίπτωση που ξεσπάσει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος καταρτίζονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας να επιβεβαιώνει τον Ιούλιο ότι θα μετακινήσει «εκατοντάδες χιλιάδες» στρατιώτες του ΝΑΤΟ σε περίπτωση πολέμου με το Κρεμλίνο.

Το μυστικό σχέδιο που επικαλείται η FAZ προβλέπει επίσης ότι το Βερολίνο θα είναι έτοιμο να μετακινήσει 200.000 στρατιωτικά οχήματα, όπως επίσης και 800.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ στο έδαφός του, εάν η κατάσταση με τη Ρωσία εξελιχθεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Υπηρεσία Εθνικής Άμυνας της Bundeswehr (γερμανικό στράτευμα) στο Βερολίνο επιβεβαίωσε ότι η μυστική «Operation Deutchland» (Επιχείρηση Γερμανία) συνεχίζει να τελειοποιεί το σχέδιό της.

Η είδηση του μυστικού σχεδίου της Γερμανίας βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες αφότου κυκλοφόρησαν εκατομμύρια φυλλάδια στα σπίτια της Σουηδίας, υπό τον τίτλο: «Αν έρθει κρίση ή πόλεμος».

Μετά τη Σουηδία ακολούθησε και η γειτονική Φινλανδία δημοσιεύοντας τις δικές συμβουλές για έκτακτα περιστατικά και κρίσεις μέσω διαδικτύου. Αλλά και οι Νορβηγοί έλαβαν επίσης φυλλάδια που τους προτρέπουν να ακολουθήσουν ευλαβικά συγκεκριμένες οδηγίες προκειμένου να μπορούν να επιβιώσουν κλειδαμπαρωμένοι στα σπίτια τους για μια εβδομάδα σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών - ή πολέμου.

Σημειώνεται ότι, Σουηδία και Φινλανδία εγκατέλειψαν πρόσφατα την ουδετερότητα για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, αφού είδαν τις φρικαλεότητες του Πούτιν στην Ουκρανία. Η Νορβηγία είναι ήδη ιδρυτικό μέλος της δυτικής αμυντικής συμμαχίας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Πήγα να την ξυπνήσω και ήταν νεκρή, μου είχε παραπονεθεί πως έχει πονοκέφαλο» λέει η μητέρα της 24χρονης Κυριακής που πέθανε στη Ρόδο

Σήμερα

Σύμφωνα με το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου ο θάνατος της 24χρονης Κυριακής Κασιώτη αποδίδεται σε αιμορραγικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στο Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Σήμερα

Εντοπίστηκε από πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή και αμέσως ειδοποίησαν τις Αρχές

Τεμπονέρας για ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Το όνομα συμβολίζει το πάντρεμα του εθνικού με το κοινωνικό

Σήμερα

Yπογράμμισε ότι η συζήτηση δεν πρέπει να περιορίζεται στις «ταμπέλες», αλλά στο πολιτικό περιεχόμενο

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Φαντάζομαι άφησε το ΕΑΜ για τον Πολάκη ‑ Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ;

Σήμερα

«Η χώρα έχει πειραματιστεί με αυτόκλητους σωτήρες», είπε ο πρωθυπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού

Ράγισε καρδιές η κόρη της Γωγώς Μαστροκώστα στον επικήδειο: «Δεν σου λέω αντίο, γιατί θα είσαι για πάντα μέσα μου»

Σήμερα

«Αν υπάρχουν άγγελοι, ο δικός μου είσαι εσύ και αν υπάρχει αγάπη, είσαι η μοναδική», είπε συγκινημένη η Βικτώρια Δέλλα

Στα Ιωάννινα εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων για το 2026, σε απομόνωση 45χρονος ασθενής

Σήμερα

Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

Τα ξενοδοχεία μπορούν να αρνούνται νερό βρύσης στους πελάτες τους, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας

Σήμερα

Τουρίστρια ζητούσε αποζημίωση 2.700 ευρώ επειδή ξενοδοχείο στους Δολομίτες της πρόσφερε μόνο εμφιαλωμένο νερό επί πληρωμή

Κορινθία: Kαρχαρίας εμφανίστηκε στις Κεχριές ‑ Δείτε το βίντεο

Σήμερα

Νέα «επίσκεψη» καρχαρία στα ανοιχτά της Κορινθίας

Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη για ξυλοδαρμό 14χρονου ο πρώην παίκτης του Survivor, τι υποστηρίζει ο ίδιος

Σήμερα

«Τον έβαλα στο αμάξι για να τον πάω στην Ασφάλεια», είπε μετά τις πληροφορίες ότι τοποθέτησε το ανήλικο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.