E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Πρόγραμμα Μανχάταν» για μηχανές που ξεπερνούν την ανθρώπινη νοημοσύνη

Επιτροπή του Κογκρέσου προτείνει γιγάντια συνεργασία κρατικού και ιδιωτικού τομέα για να παραμείνουν οι ΗΠΑ μπροστά στην τεχνητή νοημοσύνη.

«Πρόγραμμα Μανχάταν» για μηχανές που ξεπερνούν την ανθρώπινη νοημοσύνη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/11/2024 | 16:45

Για κάποιους αξιωματούχους των ΗΠΑ, η τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται πως είναι το νέο πυρηνικό όπλο: επιτροπή του Κογκρέσου πρότεινε μια πρωτοβουλία στην κλίμακα του Προγράμματος Μανχάταν για την ανάπτυξη μηχανών που θα ξεπεράσουν την ανθρώπινη νοημοσύνη και θα επιτρέψουν στη χώρα να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ στον πόλεμο την τεχνολογιών.

Στην ετήσια έκθεσή της, η διακομματική Επιτροπή Ανασκόπησης Οικονομίας και Ασφάλειας για την Κίνα τονίζει στην πρότασή της ότι η στήριξη των εταιρειών ΑΙ από κρατικούς φορείς είναι απαραίτητη για την προώθηση της τεχνολογίας, εν παραθέτει όμως συγκεκριμένες επενδυτικές στρατηγικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το περίφημο Πρόγραμμα Μανχάταν της δεκαετίας του 1940, το οποίο απέκτησε νέα φήμη μετά την ταινία για τον διευθυντή του, Ρόμπερτ Όπενχαϊμερ, ήταν μια γιγάντια, πολεμική συνεργασία της αμερικανικής κυβέρνησης που οδήγησε στα πρώτα πυρηνικά όπλα.

«Βλέπουμε στην ιστορία ότι οι χώρες που εκμεταλλεύονται πρώτες τις περιόδους ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών μπορούν συχνά να φέρουν μεταβολές στην παγκόσμια ισορροπία ισχύος» σχολίασε στο Reuters ο Τζέικομπ Χέλμπεργκ, μέλος της επιτροπής του Κογκρέσου και σύμβουλος της εταιρείας Palantir που πουλά λογισμικό μεγάλων δεδομένων για κυβερνήσεις.

«Η Κίνα τρέχει προς την Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη» είπε, αναφερόμενος σε μια γενιά μηχανών που θα φτάνουν ή θα ξεπερνούν την ανθρώπινη νοημοσύνης σε οποιονδήποτε τομέα. «Έχει κρίσιμη σημασία να τους λάβουμε σοβαρά υπόψη» τόνισε ο Χέλμπεργκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επισήμανε ακόμα ότι η εκπαίδευση νέων μοντέλων για την τεχνητή νοηνοσύνη σκοντάφτει στη διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας για τα όλο και μεγαλύτερα κέντρα δεδομένων. Η απλοποίηση της αδειοδότησης data center είναι ένα παράδειγμα του πώς η κυβέρνηση μπορεί να επιταχύνει τις εξελίξεις, είπε.

Κρατική χρηματοδότηση για την AI έχει ζητήσει εξάλλου η OpenAI, δημιουργός του ChatGPT που χρηματοδοτείται κυρίως από τη Microsoft.

Η Επιτροπή Ανασκόπησης Οικονομίας και Ασφάλειας για την Κίνα θεσμοθετήθηκε το 2000 και παρέχει στο Κογκρέσο ετήσιες γνωμοδοτήσεις για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Είναι γνωστή για τη σκληρή στάση της σε θέματα οικονομικού και στρατηγικού ανταγωνισμού με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη δημοσιότητα το προσχέδιο του μνημονίου ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν: Ποιος θα κάνει κουμάντο στα Στενά του Ορμούζ

Σήμερα

Παρά τις διαρροές και τις έντονες παρασκηνιακές επαφές, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για οριστική συμφωνία

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Απριλίου, δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Σήμερα

Η νέα φορολοταρία της ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Απριλίου ολοκληρώθηκε, μοιράζοντας χρηματικά έπαθλα έως 50.000 ευρώ, ενώ αυξημένοι λαχνοί δίνονται σε όσους χρησιμοποιούν περισσότερο ηλεκτρονικές πληρωμές

Σε πλοίο του επιχειρηματικού ιδρύματος Ωνάση η επίθεση στον κόλπο του Ομάν

Σήμερα

Το περιστατικό αυτό έρχεται να αυξήσει περαιτέρω τη γεωπολιτική ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής

«Πήγα να την ξυπνήσω και ήταν νεκρή, μου είχε παραπονεθεί πως έχει πονοκέφαλο» λέει η μητέρα της 24χρονης Κυριακής που πέθανε στη Ρόδο

Σήμερα

Σύμφωνα με το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου ο θάνατος της 24χρονης Κυριακής Κασιώτη αποδίδεται σε αιμορραγικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στο Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Σήμερα

Εντοπίστηκε από πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή και αμέσως ειδοποίησαν τις Αρχές

Σέρρες: Βρέθηκε νεκρό 10χρονο αγοράκι μέσα σε κανάλι

Σήμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες περίοικοι το είχαν δει να παίζει κοντά στο κανάλι

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Φαντάζομαι άφησε το ΕΑΜ για τον Πολάκη ‑ Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ;

Σήμερα

«Η χώρα έχει πειραματιστεί με αυτόκλητους σωτήρες», είπε ο πρωθυπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού

Ράγισε καρδιές η κόρη της Γωγώς Μαστροκώστα στον επικήδειο: «Δεν σου λέω αντίο, γιατί θα είσαι για πάντα μέσα μου»

Σήμερα

«Αν υπάρχουν άγγελοι, ο δικός μου είσαι εσύ και αν υπάρχει αγάπη, είσαι η μοναδική», είπε συγκινημένη η Βικτώρια Δέλλα

Ο σπαρακτικός επικήδειος του Τραϊανού Δέλλα: «Είσαι το μωρό μου, ξεκουράσου και πέτα ψηλά»

Σήμερα

άγισε καρδιές ο επικήδειος λόγος του Τραϊανού Δέλλα για τη Γωγώ Μαστροκώστα,

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

Φρουροί της Επανάστασης: Μικρές οι πιθανότητες να ξαναρχίσει ο πόλεμος, οι ΗΠΑ είναι αδύναμες

Σήμερα

Εκπρόσωπος των Φρουρών απείλησε πως αν οι πολεμικές επιχειρήσεις ξαναρχίσουν, η ακτογραμμή του Ιράν θα γίνει «νεκροταφείο για τους επιτιθέμενους»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.