E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δημοσκόπηση Pulse: 4ος και μονοψήφιος ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο 5% το κόμμα Κασσελάκη, υπέρ της διαγραφής Σαμαρά το 76% της Ν.Δ.

Δέκα τα κόμματα που περνούν το όριο του 3%

Δημοσκόπηση Pulse: 4ος και μονοψήφιος ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο 5% το κόμμα Κασσελάκη, υπέρ της διαγραφής Σαμαρά το 76% της Ν.Δ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 27/11/2024 | 22:15

Ευχάριστες και δυσάρεστες ειδήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ περιέχει η δημοσκόπηση της Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, που τον παρουσιάζει μεν στην 4η θέση και μονοψήφιο, πάνω όμως από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη.

Παράλληλα, 3 στους 4 ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας τάσσονται υπέρ της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά. Η έρευνα τοποθετεί στην εκτίμηση ψήφου 10 κόμματα πάνω από το όριο του 3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 24%, το ΠΑΣΟΚ 14%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,5%, η Ελληνική Λύση 6,5%, η Φωνή Λογικής 4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, η Νίκη 3%, το ΜέΡΑ25 2,5%, η Νέα Αριστερά 2% και οι Σπαρτιάτες 1,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Στην εκτίμηση ψήφου τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

  • Νέα Δημοκρατία 29,5%
  • ΠΑΣΟΚ 17%
  • ΚΚΕ 9%
  • ΣΥΡΙΖΑ 8%
  • Ελληνική Λύση 8%
  • Φωνή Λογικής 5%
  • Κίνημα Δημοκρατίας 5%
  • Πλεύση Ελευθερίας 4%
  • Νίκη 3,5%
  • Νέα Αριστερά 2,5%
  • Σπαρτιάτες 2%


Σε ό,τι αφορά στη συσπείρωση και τις μετακινήσεις, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται πιο συμπαγής από τους υπόλοιπους, με συσπείρωση στο 80%. Χάνει, κυρίως, προς την «γκρίζα ζώνη» με 8% και, δευτερευόντως, προς το ΠΑΣΟΚ με 4%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 40% της συσπείρωσης, χάνοντας το 20% της δύναμής του προς το Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη, 14% προς την «γκρίζα ζώνη», προς το ΠΑΣΟΚ 9%, προς το ΚΚΕ 4%, προς τη Νέα Αριστερά 4% και προς τη Νέα Δημοκρατία 3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει συσπείρωση 74%, χάνοντας 7% προς την «γκρίζα ζώνη», προς τη Νέα Δημοκρατία 6%, προς τον ΣΥΡΙΖΑ 3%, προς το ΚΚΕ 3% και προς το Κίνημα Δημοκρατίας 3%.


Σε ερώτημα σχετικά με το πώς κρίνουν οι ψηφοφόροι την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία, στο σύνολο των ερωτηθέντων το 42% απαντά σίγουρα ή μάλλον θετικά και το 35% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.


Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά όταν η ίδια ερώτηση γίνεται σε ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί το ποσοστό του «σίγουρα και μάλλον θετικά» εκτοξεύεται στο 76%.

Σε ό,τι αφορά στην απώλεια του τίτλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, το 50% δηλώνει πως τον αφήνει αδιάφορο, το 25% πως η εξέλιξη τον ικανοποιεί και το 17% πως τον στενοχωρεί.

Όταν η ίδια ερώτηση γίνεται σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνοι σε ποσοστό 59% δηλώνουν πως τους στενοχωρεί, 22% πως τους αφήνει αδιάφορους και 12% πως… τους ικανοποιεί!

Για τις προεδρικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, το 49% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως «οι ευκαιρίες για τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν τελειώσει», το 26% πως «αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να επανακάμψει» και το 11% πως «θα έχει και άλλες ευκαιρίες».

Σε ερώτημα για τη συμφωνία ή διαφωνία με την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να φτιάξει νέο κόμμα, το 38% απαντά «συμφωνώ» και το 35% «διαφωνώ». Στην αντίστοιχη ερώτηση στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 62% λέει «συμφωνώ ή μάλλον συμφωνώ» και το 27% «διαφωνώ ή μάλλον διαφωνώ».

Σε ερώτηση πόσο πιθανό είναι να ψηφίσετε το κόμμα Κασσελάκη, το 11% επί του συνόλου των ψηφοφόρων δηλώνει «πολύ και αρκετά πιθανό», «μέτρια» δηλώνει το 7%, «λίγο και ελάχιστα έως καθόλου» απαντά το 75%.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υποχρεωτική από 1/12 η αποδοχή πληρωμής με IRIS από τις επιχειρήσεις στις λιανικές συναλλαγές

Σήμερα

Σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ ενημερώνει και για τις νέες τεχνικές προδιαγραφές

Αριάνα Γκράντε: Εννέα μέρες φυλάκιση επιβλήθηκαν στον άντρα που της επιτέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας «Wicked: For Good»

Σήμερα

Ο 26χρονος Τζόνσον Γουέν είχε πηδήξει κιγκλίδωμα και είχε αρπάξει την 32χρονη σταρ

Επική ατάκα Χάαλαντ για Ιταλό αμυντικό που του έπιανε τον κ@@@ ‑ «Τώρα θα δεις και έβαλα δύο γκολ»

Σήμερα

Η Νορβηγία πέτυχε θρίαμβο στο «Σαν Σίρο» επικρατώντας 4-1 της Ιταλίας και σφραγίζοντας την επιστροφή της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 1998

Κτηνωδία στη Δράμα: Σκότωσαν και αποκεφάλισαν αρκούδα

Σήμερα

Για το περιστατικό έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία και έχει ξεκινήσει προανάκριση από τις Αρχές, για τον εντοπισμό των δραστών

Βρετανία: Καθηγητής του Marlborough College αυτοκτόνησε μετά την απόλυσή του για απρεπή συμπεριφορά

Σήμερα

Ο καθηγητής, Τζον Ράιτ είχε διδάξει επί χρόνια στο ιστορικό κολέγιο όπου φοίτησε η Κέιτ Μίντλετον και πιθανόν να φοιτήσει ο πρίγκιπας Γεώργιος - Η αυστηροποίηση των μέτρων προκαλεί αντιδράσεις, καθώς τα ασαφή αίτια της απόλυσής του συνδέονται με την αυτοκτονία του

Πολυτεχνείο: Έντεκα προσαγωγές στην Αθήνα πριν από τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

Σήμερα

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 11 προσαγωγές λίγο πριν από την έναρξη της πορείας στην αμερικανική πρεσβεία, ανήμερα της 52ης επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Hellenic Train: 24ωρη απεργία κήρυξαν οι εργαζόμενοι για αύριο

Σήμερα

Τα σωματεία κάνουν λόγο για επικίνδυνες συνθήκες εργασίας σε μηχανοστάσια, έλλειψη συντήρησης υποδομών και υποστελέχωση σε κρίσιμες ειδικότητες

Κίνα: Δίνουν κουπόνια σε νεόνυμφους για να αυξηθούν οι γάμοι

Σήμερα

Οι νεόνυμφοι θα λάβουν οκτώ καταναλωτικά κουπόνια γάμου συνολικής αξίας 141 δολαρίων - Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 27
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.