ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Μαύρη μαγεία, Έλον Μασκ και έλεγχος του καιρού

Αίσθηση έκανε η είδηση για παράξενα φώτα στον ουρανό της Πάτρας, ενώ πολλοί έκανα λόγο για UFO στο Μιντιλόγλι.
Τελικά, τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια δεν επισκέφτηκαν την αχαϊκή πρωτεύουσα, αφού επρόκειτο για ένα πείραμα αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης.
Μιλώντας στο Open ο δημοσιογράφος, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, εξήγησε πως το πείραμα έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Fakeless του Ινστιτούτου Γκέτε και περιλάμβανε τη δημιουργία ψευδών ειδήσεων, ώστε να εκπαιδευτούν οι νέοι στους κινδύνους των fake news.
H εφημερίδα «Πελοπόννησος» δημοσίευσε ψεύτικες μαρτυρίες περί κυκλικών κινήσεων φώτων και άλλων ανεξήγητων περιστατικών, με αποτέλεσμα οι πληροφορίες να κατακλύσουν τα social media.
«Έμπλεξαν μέσα μαύρη μαγεία, βουντού, εξωγήινους, Έλον Μασκ, συστήματα ελέγχου του κλίματος. Έγραφε ο καθένας ότι μπορείτε να φανταστείτε», ανέφερε ο δημοσιογράφος.
Στόχος του πειράματος ήταν να αποδείξει πόσο εύκολα η παραπληροφόρηση μπορεί να επηρεάσει το κοινό.
Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
STORIES
STORIES
STORIES
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΣΧΕΣΕΙΣ
STORIES