E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ένα από τα ομορφότερα πάρκα της Ευρώπης βρίσκεται στη Δράμα

Ένας παράδεισος φύσης και πολιτισμού στην καρδιά της Δράμας

Ένα από τα ομορφότερα πάρκα της Ευρώπης βρίσκεται στη Δράμα
collage
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν νομίζετε ότι η Δράμα είναι απλώς μια ήσυχη πόλη της βόρειας Ελλάδας, τότε πρέπει να την ξανασκεφτείτε. Το Πάρκο Αγίας Βαρβάρας, ένα μαγευτικό καταπράσινο καταφύγιο που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, είναι ένας από τους θησαυρούς της Ευρώπης που, χωρίς αμφιβολία, αξίζει μια επίσκεψη. Μάλιστα, έχει κερδίσει επάξια τη θέση του στα 60 ομορφότερα πάρκα της Ευρώπης, σύμφωνα με το πρόγραμμα Culture 2000.

Το πάρκο ξεχωρίζει για τα πανύψηλα πλατάνια του, τις μικρές λίμνες και τα γραφικά ξύλινα γεφύρια του, που συνθέτουν μια ατμόσφαιρα που μοιάζει να βγήκε από παραμύθι. Αυτό το μοναδικό φυσικό τοπίο δεν αποτελεί απλώς σημείο αναφοράς για τη Δράμα, αλλά και μια ευχάριστη απόδραση για τους επισκέπτες της πόλης και όχι μόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία του Πάρκου της Αγίας Βαρβάρας

Η ιστορία του Πάρκου Αγίας Βαρβάρας συνδέεται με την περιοχή των πηγών της Αγίας Βαρβάρας, ένα από τα πιο σημαντικά φυσικά μνημεία της Δράμας. Οι πηγές αυτές αποτέλεσαν τόπο κατοίκησης ήδη από την προϊστορική εποχή, ενώ τα νερά τους τροφοδοτούν τον ποταμό Αγγίτη, ο οποίος είναι ένας από τους κύριους παραπόταμους του Στρυμόνα. Στην περιοχή βρίσκεται επίσης το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο – ένα γεωλογικό θαύμα που προσθέτει ακόμα περισσότερη γοητεία στην περιοχή.

Το πάρκο αποτελεί σημείο συνάντησης για ντόπιους και τουρίστες που απολαμβάνουν τον περίπατο τους μέσα στη φύση. Οι καφετέριες και οι ταβέρνες δίπλα στα νερά δημιουργούν ένα φιλόξενο περιβάλλον για χαλάρωση, ενώ η ατμόσφαιρα είναι ιδανική για στιγμές ηρεμίας και αναζωογόνησης. Η ηρεμία του πάρκου συνδυάζεται με τις σύγχρονες παροχές της περιοχής, όπως το πολυτελές ξενοδοχείο που φιλοξενείται σε μια ανακαινισμένη καπναποθήκη, δημιούργημα ενός Κρητικού επιχειρηματία που μαγεύτηκε από την ομορφιά του τόπου και αποφάσισε να επενδύσει σε αυτόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, το Πάρκο Αγίας Βαρβάρας δεν είναι μόνο για ήρεμους περιπάτους. Το ανοιχτό αμφιθέατρο που φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς και η αίθουσα που οργανώνει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες για να ζήσετε την πολιτιστική ζωή της περιοχής. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, που κάνουν το πάρκο ακόμα πιο ζωντανό και ελκυστικό.

Είτε θέλετε να απολαύσετε την ηρεμία της φύσης, είτε να εξερευνήσετε την πολιτιστική πλευρά της Δράμας, το Πάρκο Αγίας Βαρβάρας είναι ο τέλειος προορισμός. Δεν είναι απλώς ένα πάρκο, είναι ένα σύμβολο της ομορφιάς και της ιστορίας της περιοχής, που συνεχώς κερδίζει τις εντυπώσεις των επισκεπτών του, αποτελώντας έναν από τους πιο όμορφους και πολυδιάστατους χώρους της Ευρώπης.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Μεσόγειος αλλάζει: Τι λένε οι ειδικοί για καρχαρίες, μέδουσες και κλιματική κρίση

Σήμερα

Η Μεσόγειος βράζει και εμείς συζητάμε μόνο για ό,τι βλέπουμε στα social media

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τη δουλειά – αλλά μήπως αφήνει τις γυναίκες πίσω;

Σήμερα

Η νέα ευκαιρία για τις γυναίκες ή μια ακόμη ανισότητα;

Ιαπωνία: Το μυστικό δίκτυο γυναικών της Ιαπωνίας που χτυπά κουδούνια και σώζει ζωές

Σήμερα

Πώς ένα απλό ρόφημα έγινε όπλο κατά του «μοναχικού θανάτου»

Η αθηναϊκή συνοικία που πήρε ... λάθος όνομα

Σήμερα

Η παρανόηση που μετέτρεψε το όνομα ενός μεγάλου ζωγράφου σε σήμα κατατεθέν μιας γειτονιάς της Αθήνας

7 σοφά αποφθέγματα του αξέχαστου Δημήτρη Χορν

Σήμερα

Πέθανε σαν σήμερα το 1998

Τι έτρωγαν καθημερινά οι Αρχαίοι Έλληνες;

Σήμερα

Πώς η λιτότητα κυριαρχούσε στην κουζίνα της αρχαιότητας

Ο Έλληνας που δημιούργησε την πιο αμφιλεγόμενη πίτσα

Σήμερα

Ο Σαμ Πανόπουλος που είχε την ιδέα για τη πίτσα με ανανά

Η πρώτη φωτορεπόρτερ σκαρφάλωνε παντού για μια εικόνα, με μακριές φούστες και καπέλο

Σήμερα

Το 1905 η Jessie Tarbox Beals άνοιξε το δικό της στούντιο στη Νέα Υόρκη στην Έκτη Λεωφόρο

Η συγκινητική ιστορία πίσω από το αστέρι της Miley Cyrus στο Hollywood Walk of Fame

Χτες

Οι βραδινές βόλτες με τον πατέρα της στη Hollywood Boulevard και το όνειρο που έγινε πραγματικότητα χρόνια μετά

Σε Θέλω: Το 1992 είχε γράψει το πιο πολυπαιγμένο ελληνικό τραγούδι. Πού βρίσκεται τώρα ο Αρης Τόμας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Χτες

Τον βρήκαμε και κάναμε μαζί του μια ωραία κουβέντα

Τι είναι ο τουρισμός ύπνου;

Χτες

Η νέα μεγάλη τάση για τους ταξιδιώτες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.