E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ένα βήμα πριν κλείσει το Γ’ Νεκροταφείο

Αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας

Ένα βήμα πριν κλείσει το Γ’ Νεκροταφείο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/12/2024 | 21:56

Την πρόθεση να κλείσει ο δήμος Αθηναίων το Γ’ Νεκροταφείο για 10 ημέρες, έφερε η δημοτική Αρχή προς ψήφιση εκτός ημερησίας διάταξης, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, και με τη μορφή του κατεπείγοντος. Το όλο θέμα προκάλεσε αντιδράσεις από όλες τις παρατάξεις, οι οποίες επισήμαναν τη σοβαρότητα του θέματος – και στο τέλος αποσύρθηκε.

Η εισήγηση για την αναστολή λειτουργίας του νεκροταφείου έγινε από τον αντιδήμαρχο Οικονομικού Προγραμματισμού, Γιώργο Γιάνναρο, και αιφνιδίασε πολλούς δημοτικούς συμβούλους. Όπως ο ίδιος εξήγησε, από το 2022 έχουν γίνει δύο αυτοψίες από το υγειονομικό – που επέφεραν ισάριθμα πρόστιμα – και τώρα έγινε νέα αυτοψία που ανέδειξε σημαντικά προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα, αλλιώς θα υπάρξει και νέο πρόστιμο ή ο κίνδυνος να πάρει μέτρα η Περιφέρεια. Και πρόσθεσε πως για να γίνουν αυτές οι εργασίες στο Γ’ Νεκροταφείο, θα έπρεπε να κλείσει για ένα δεκαήμερο, κάτι που θα σήμαινε πως δεν θα γίνονταν ενταφιασμοί, παρά μόνο σε οικογενειακούς τάφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν έντονη, ο κ. Μπακογιάννης έκανε λόγο για εγκατάλειψη του νεκροταφείου, για ελαφρότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος και ζήτησε να μείνει ανοιχτό. Όχι στο κλείσιμο είπε και ο κ. Σοφιανός, ο κ. Παπαδάκης τόνισε πως θα υπάρξει δημόσια αποδοκιμασία και επίσης είπε όχι στο κλείσιμο, το ίδιο και η κ. Παπαδοπούλου, η οποία ανέφερε ότι μπορεί κάποιοι να μην είναι σε θέση να πληρώσουν το Α’ ή το Β’ Νεκροταφείο και μίλησε για κυνισμό και ύβρη.

Τελικά, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ενημέρωσε το Σώμα πως υπήρξε έκτακτη επικοινωνία με τον περιφερειάρχη και θα γίνει από κοινού προσπάθεια και με πλήρη λειτουργία όλων των υπηρεσιών, ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι εργασίες που απαιτούνται χωρίς να αναστείλει τη λειτουργία του το κοιμητήριο.

Πλουραλισμός στον 9,84

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του «Αθήνα 9,84» Νίκος Λαλιώτης, προκειμένου να ενημερώσει το Σώμα για τον ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Παραλάβαμε σταθμό με χαμηλή ακροαματικότητα, με συσσωρευμένες ζημιές, με παρατημένες υποδομές, με υποστελέχωση και γενικά μια κατάσταση αδράνειας και παραίτησης. Αυτή η εικόνα ανήκει στο παρελθόν», είπε μεταξύ άλλων και διαβεβαίωσε πως η τωρινή δημοτική Αρχή, έχει τη βούληση και την αποφασιστικότητα να λύσει τα προβλήματα. «Θέλω να στείλω μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά, αναφέρθηκε στο σχέδιο της διοίκησης, μίλησε για επαναφορά του δημοσιογραφικού χαρακτήρα που είχε από την ίδρυσή του ο σταθμός, για πλουραλισμό στην ενημέρωση, για εξωστρέφεια και για συνεργασία με άλλους σταθμούς, είπε ακόμη πως θα προχωρήσει στη δημιουργία ιντερνετικού ραδιοφώνου και web tv και πως είναι κοστολογημένες αυτές οι επενδύσεις, ενώ ανέφερε πως ο σταθμός θα επανέλθει στις μετρήσεις ακροαματικότητας τον Ιανουάριο και πως οι διαφημίσεις εξαρτώνται από τις μετρήσεις.

Οι παρατάξεις πέραν όλων των άλλων, ζήτησαν να έχουν τον δικό τους χρόνο στο πρόγραμμα, μια πρόταση με την οποία ο Χάρης Δούκας είπε ότι συμφωνεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μεταφέρθηκε ένα χρέος σε εμάς. Δεν ξέρω πότε δημιουργήθηκε, αλλά υπάρχει και πρέπει να το λύσουμε. Θέλουμε να υπάρχει πλουραλισμός και να έχουν όλοι φωνή και να ξαναγίνει ο σταθμός ανταγωνιστικός», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων.

Τέλος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σύναψη αδελφοποίησης του δήμου Αθηναίων με τη Σανγκάη.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη δημοσιότητα το προσχέδιο του μνημονίου ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν: Ποιος θα κάνει κουμάντο στα Στενά του Ορμούζ

Σήμερα

Παρά τις διαρροές και τις έντονες παρασκηνιακές επαφές, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για οριστική συμφωνία

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Απριλίου, δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Σήμερα

Η νέα φορολοταρία της ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Απριλίου ολοκληρώθηκε, μοιράζοντας χρηματικά έπαθλα έως 50.000 ευρώ, ενώ αυξημένοι λαχνοί δίνονται σε όσους χρησιμοποιούν περισσότερο ηλεκτρονικές πληρωμές

Σε πλοίο του επιχειρηματικού ιδρύματος Ωνάση η επίθεση στον κόλπο του Ομάν

Σήμερα

Το περιστατικό αυτό έρχεται να αυξήσει περαιτέρω τη γεωπολιτική ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής

«Πήγα να την ξυπνήσω και ήταν νεκρή, μου είχε παραπονεθεί πως έχει πονοκέφαλο» λέει η μητέρα της 24χρονης Κυριακής που πέθανε στη Ρόδο

Σήμερα

Σύμφωνα με το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου ο θάνατος της 24χρονης Κυριακής Κασιώτη αποδίδεται σε αιμορραγικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στο Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Σήμερα

Εντοπίστηκε από πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή και αμέσως ειδοποίησαν τις Αρχές

Σέρρες: Βρέθηκε νεκρό 10χρονο αγοράκι μέσα σε κανάλι

Σήμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες περίοικοι το είχαν δει να παίζει κοντά στο κανάλι

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Φαντάζομαι άφησε το ΕΑΜ για τον Πολάκη ‑ Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ;

Σήμερα

«Η χώρα έχει πειραματιστεί με αυτόκλητους σωτήρες», είπε ο πρωθυπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού

Ράγισε καρδιές η κόρη της Γωγώς Μαστροκώστα στον επικήδειο: «Δεν σου λέω αντίο, γιατί θα είσαι για πάντα μέσα μου»

Σήμερα

«Αν υπάρχουν άγγελοι, ο δικός μου είσαι εσύ και αν υπάρχει αγάπη, είσαι η μοναδική», είπε συγκινημένη η Βικτώρια Δέλλα

Ο σπαρακτικός επικήδειος του Τραϊανού Δέλλα: «Είσαι το μωρό μου, ξεκουράσου και πέτα ψηλά»

Σήμερα

άγισε καρδιές ο επικήδειος λόγος του Τραϊανού Δέλλα για τη Γωγώ Μαστροκώστα,

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

Φρουροί της Επανάστασης: Μικρές οι πιθανότητες να ξαναρχίσει ο πόλεμος, οι ΗΠΑ είναι αδύναμες

Σήμερα

Εκπρόσωπος των Φρουρών απείλησε πως αν οι πολεμικές επιχειρήσεις ξαναρχίσουν, η ακτογραμμή του Ιράν θα γίνει «νεκροταφείο για τους επιτιθέμενους»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.