ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ποια είναι τα νέα τρόφιμα που προστέθηκαν για το γιορτινό τραπέζι

Σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου κάνει πρεμιέρα το «Καλάθι των Χριστουγέννων» το οποίο και θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές από σήμερα μπορούν να βρίσκουν διάφορα τρόφιμα σε χαμηλότερες τιμές που συνήθως επιλέγουμε για ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ωστόσο, η βασική διαφορά φέτος είναι πως προστίθενται άλλες 6 κατηγορίες προϊόντων: τρία κρέατα και τρία γλυκά.
Φέτος όπως και πέρσι, μελομακάρονα αλλά και κουραμπιέδες μένουν εκτός καλαθιού.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, οι τιμές στα προϊόντα του καλαθιού αναμένεται να είναι -στις περισσότερες περιπτώσεις- σε τιμές ίδιες ή χαμηλότερες από πέρυσι
Τα μέτρα κατά της ακρίβειας, όπως το καλάθι του νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ και ο περιορισμός στο μεικτό περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων τροφίμων παρατείνονται μέχρι τον Απρίλιο του 2025.
Στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» μπαίνει:
το αρνί,
το κατσίκι και
η γαλοπούλα, καθώς και
το τσουρέκι,
η βασιλόπιτα και
η σοκολάτα.
Οι τιμές στα προϊόντα του καλαθιού από σήμερα θα είναι από τις καλύτερες της αγοράς και – στις περισσότερες περιπτώσεις – σε τιμές ίδιες ή χαμηλότερες από τις περσινές.
Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
STORIES
STORIES
STORIES
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΣΧΕΣΕΙΣ
STORIES