E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ευθύνες στη Marfin για την καταστροφή του κτιρίου στη Σταδίου τον Μάιο του 2010 επιρρίπτει ο Αρειος Πάγος

Την ημέρα εκείνη έχασαν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι στην τράπεζα, μεταξύ των οποίων ήταν και μία έγκυος τραπεζοϋπάλληλος

Ευθύνες στη Marfin για την καταστροφή του κτιρίου στη Σταδίου τον Μάιο του 2010 επιρρίπτει ο Αρειος Πάγος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/12/2024 | 13:22

Αναγνωρίζοντας ότι υπήρχε ευθύνη της τότε μισθώτριας Τράπεζας Marfin και των κατ’ ιδίαν μελών του Δ.Σ. της, για τη μη λήψη μέτρων ασφαλείας προς αποτροπή της καταστροφής του νεοκλασσικού κτιρίου επί της οδού Σταδίου 23, στο κέντρο της Αθήνας, το Δ’ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ανήρεσε την υπ΄ αριθμ. 5541/2020 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Μαΐου 2010 κατά τη διάρκεια πορείας συλλαλητηρίου πυρπόλησαν το νεοκλασσικό κτίριο, επί της οδού Σταδίου 23 στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, το οποίο μίσθωνε τότε η Τράπεζα Marfin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ημέρα εκείνη έχασαν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι στην Marfin, μεταξύ των οποίων ήταν και μία έγκυος τραπεζοϋπάλληλος.

Ο Άρειος Πάγος, κρίνοντας ότι η απόφαση του Εφετείου του 2020 έχει αντιφατικές και ανεπαρκείς αιτιολογίες, ανέπεμψε την υπόθεση για νέα κρίση στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών, το οποίο θα συγκροτηθεί από άλλο δικαστή, εκτός εκείνου που εξέδωσε την αναιρούμενη απόφαση του Εφετείου.

Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος στην υπ΄ αριθμ. 1532/2024 απόφασή του, μεταξύ των άλλων, αναφέρει: «Το Εφετείο υπό τις προεκτεθείσες παραδοχές του, στέρησε την προσβαλλόμενη απόφαση από νόμιμη βάση, καθόσον διέλαβε ανεπαρκείς, ασαφείς και αντιφατικές αιτιολογίες, ως προς το κρίσιμο ζήτημα της αδικοπρακτικής ευθύνης της πρώτης αναιρεσίβλητης μισθώτριας τράπεζας και των μελών του ΔΣ αυτής (δευτέρου, τρίτου, τετάρτου και πέμπτου των αναιρεσίβλητων), ως προς τις αποδιδόμενες σ’ αυτούς παραλείψεις, που καθιστούν ανέφικτο τον αναιρετικό έλεγχο, ως προς τις ουσιαστικού δικαίου διατάξεις των άρθρων 914, 330, 300, 297 και 298 του ΑΚ, τις οποίες εσφαλμένα δεν εφάρμοσε κι έτσι παραβίασε αυτές εκ πλαγίου».

Κατά την απόφαση του Αρείου Πάγου, το Εφετείο, μεταξύ των άλλων, δέχθηκε ότι «για την ολοσχερή καταστροφή του μισθίου δεν φέρει καμία υπαιτιότητα η πρώτη εναγόμενη μισθώτρια, χωρίς να διαλαμβάνει παραδοχές για τη λήψη και την τήρηση των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας» και «διέλαβε ανεπαρκείς αιτιολογίες εάν οι αποδιδόμενες παραλείψεις στη μισθώτρια τράπεζα και στα μέλη του ΔΣ αυτής, ως οργάνων του νομικού προσώπου». Τέλος, το Εφετείο κατά την αρεοπαγιτική απόφαση, «διέλαβε ανεπαρκείς αιτιολογίες όσον αφορά την κρίση της περί έλλειψης υποχρέωσης της μισθώτριας τράπεζας προς αποκατάσταση των ζημιών του μισθίου και τη μείωση της εμπορικής του αξίας».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάλπη πάνω σε ναρκοπέδιο στην Ουκρανία: Τα σενάρια μετά τη δήλωση Ζελένσκι ότι είναι έτοιμος για εκλογές

Πριν 7 ώρες

Οι παγίδες της εκλογικής διαδικασίας, τα εμπόδια για τη διεξαγωγή της και το πρόσωπο «κλειδί» που μπορεί πραγματικά να νικήσει τον Ζελένσκι

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι κρατούσε αιχμάλωτους μετανάστες σε εργοστάσιο και ζητούσε λύτρα

Πριν 7 ώρες

Οι δικαστές τους έκριναν ένοχους, μεταξύ άλλων, για εγκληματική συμμορία και παροχή καταλύματος σε παράτυπους μετανάστες με σκοπό την κερδοσκοπία.

Αγρότες: Βάζουν πλώρη για το λιμάνι του Βόλου ‑ «Αν θέλει, ας έρθει ο εισαγγελέας να μας συλλάβει»

Πριν 7 ώρες

«Δείξαμε τη δύναμή μας στο αεροδρόμιο», το μήνυμα των αγροτών - Ο «χάρτης» των μπλόκων σε όλη τη χώρα

Πυρκαγιά καταστρέφει κτήριο στο Μανχάταν: Πυκνό σύννεφο καπνού πάνω από τη συνοικία της Νέας Υόρκης

Χτες

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον τελευταίο όροφο ενός εξαώροφου κτιρίου, στη συνοικία Απερ Γουέστ Σάιντ

Διορία Τραμπ στον Ζελένσκι για να απαντήσει για το σχέδιο, λένε οι FT: Πιέζει για συμφωνία ως τα Χριστούγεννα

Χτες

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στην αμερικανική πλευρά ότι χρειάζεται χρόνο για να συμβουλευτεί τους Ευρωπαίους συμμάχους

Ζωγράφου: Στο νοσοκομείο οδηγός λεωφορείου μετά από ξυλοδαρμό ‑ «Αρχισε να με χτυπά»

Χτες

Ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, για πρώτες βοήθειες

Στο «μικροσκόπιο» 1.469 εφοριακοί

Χτες

Η ΑΑΔΕ ερευνά περιουσίες και κινήσεις λογαριασμών

Μίνα Αρναούτη: «Έχω κάνει 17 χειρουργεία» ‑ «Ο Παντελίδης όταν βγήκε από το σπίτι ήταν μια χαρά»

Χτες

Οι τίτλοι τέλους στην πολυσυζητημένη υπόθεση έμελλε να πέσουν σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια μετά το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.