E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Πότε θα τελειώσει αυτός ο ζόφος;»: Οι Παλαιστίνιοι θρηνούν μετά την επιδρομή του Ισραήλ κατά σχολείου στη Χαν Γιούνις

Είχαν καταφύγει οικογένειες εκτοπισμένων

«Πότε θα τελειώσει αυτός ο ζόφος;»: Οι Παλαιστίνιοι θρηνούν μετά την επιδρομή του Ισραήλ κατά σχολείου στη Χαν Γιούνις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/12/2024 | 14:29

Οι συγγενείς των Παλαιστίνιων που σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα στη Χαν Γιούνις συγκεντρώθηκαν γύρω από τις καλυμμένες με λευκά σάβανα σορούς τους σήμερα, προτού τους μεταφέρουν σε τάφους.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν σε πλήγμα που εξαπέλυσε ο στρατός του Ισραήλ εναντίον σχολείου όπου είχαν καταφύγει οικογένειες εκτοπισμένων στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι στοχοθέτησε μαχητές της Χαμάς οι οποίοι δρούσαν από συγκρότημα όπου στο παρελθόν στεγαζόταν σχολείο που διαχειριζόταν ο ΟΗΕ. Πρόσθεσε ότι το συγκρότημα χρησίμευε και ως κέντρο εκπαίδευσης για την προετοιμασία και τον σχεδιασμό επιθέσεων εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων.

Γυναίκες έκλαιγαν την ώρα που άνδρες απομάκρυναν πάνω σε φορεία τις σορούς συγγενών τους προκειμένου να ταφούν.

«Οι άνθρωποι ήταν ασφαλείς, μένανε στα σπίτια τους μετά τη βραδινή προσευχή. Καθόντουσαν, κοιμόντουσαν», δήλωσε η Μανάλ Τάφες, ο αδελφός και τα ανίψια της οποίας είναι μεταξύ των νεκρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα παιδιά μας χάθηκαν, τα παιδιά μας χάθηκαν. Οι νέοι μας χάθηκαν (…) πότε θα τελειώσει αυτός ο ζόφος;», διερωτήθηκε μιλώντας έξω από το νεκροτομείο.

Ο στρατός του Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί πολιτικές υποδομές, όπως σχολεία, νοσοκομεία και τεμένη, για στρατιωτικούς σκοπούς. Η παλαιστινιακή οργάνωση το διαψεύδει και θεωρεί τον ισχυρισμό αυτό πρόφαση του Ισραήλ «για να δικαιολογήσει τον φόνο αδιακρίτως αμάχων».

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί εναντίον της Λωρίδας της Γάζας συνεχίστηκαν και σήμερα. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πλήγματα σε διάφορες περιοχές του θύλακα.

Γιατροί επεσήμαναν ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στην Μπέιτ Λάχια στο βόρειο τμήμα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός διεξάγει εντατικές επιχειρήσεις από τον Οκτώβριο. Επίσης τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από βομβαρδισμό του ισραηλινού πυροβολικού κοντά στο νεκροταφείο του καταυλισμού προσφύγων της Νουσεϊράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας και τρεις άλλοι στη Ράφα, στο νότιο τμήμα του θύλακα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προειδοποίηση ΝΑΤΟ και Ζελένσκι: Ορατός ο κίνδυνος για ρωσικά χτυπήματα με drones στην Ευρώπη

Πριν 10 ώρες

Ανώτατος διοικητής της Συμμαχίας τονίζει πως η Μόσχα επιδιώκει την υπεραντίδραση της Δύσης, ενώ το Κίεβο καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να απαντούν άμεσα στις παραβιάσεις συνόρων.

Τέρας του Λοχ Νες: Γυναίκα εντόπισε «οικογένεια» στο Google Earth ‑ Τι είδε κάνοντας ζουμ

Πριν 10 ώρες

Η Τζούλι Φρέιζερ κατέθεσε στο Επίσημο Μητρώο Θεάσεων δορυφορικές φωτογραφίες που υποστηρίζει πως απεικονίζουν μια παρέα θαλάσσιων πλασμάτων στα νερά της Σκωτίας.

Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Η Πηνελόπη προσπάθησε να αμυνθεί από τις μαχαιριές του δολοφόνου της – Σήμερα το τελευταίο αντίο

Πριν 10 ώρες

Εικάζεται ότι προσπάθησε να φύγει και υπήρξε καταδίωξη, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο 27χρονος να την αιφνιδίασε και να μην είχαν κάποιο ραντεβού

Έφοδοι της ΕΑΔ σε 118 δομές υγείας – Στο μικροσκόπιο ενέσιμα και αμφιλεγόμενες πρακτικές

Πριν 10 ώρες

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης δημοσιοποίησε τα πρώτα στοιχεία από τους ελέγχους που ζήτησε για πιθανές παράνομες διαδικτυακές αναφορές σε ιατρικές υπηρεσίες, με οκτώ ελέγχους ήδη σε εξέλιξη.

Τα «αόρατα» αυτοκίνητα της Τροχαίας στους δρόμους ‑ Τι καταγράφουν χωρίς να το καταλάβεις

Πριν 10 ώρες

Η Τροχαία Αττικής αξιοποιεί πλέον drones, 235 κάμερες κυκλοφορίας και το σύστημα Traffic Commander, ενώ μόνο τον Σεπτέμβριο βεβαιώθηκαν 7.780 παραβάσεις ΚΟΚ.

Τρομακτική πρόβλεψη: Θα πεθάνουν 450.000 άνθρωποι το επόμενο εξάμηνο λόγω El Niño

Πριν 10 ώρες

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το ακραίο κλιματικό φαινόμενο θα πλήξει σφοδρά δεκάδες χώρες, ασκώντας τεράστια πίεση στα συστήματα υγείας και την παγκόσμια επισιτιστική αλυσίδα.

Πάτρα: «Βροχή» μέσα στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας – Πλημμύρισαν χώροι και ακυρώθηκαν ιατρεία

Πριν 10 ώρες

Ανησυχία για την ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων

Καταγγελία για τη γιατρό του Μαζωνάκη: «Με έβγαλε βασίλισσα της Ατλαντίδας»

Πριν 10 ώρες

Θύμα περιγράφει πώς λιποθύμησε κατά τη λεγόμενη «υδροθεραπεία» στο ιατρείο της Καρνεάδου, στο Κολωνάκι, όπου έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Τα 13 μέτρα για τις ηλεκτρονικές απάτες ‑ Τραπεζικές κινήσεις, deepfakes, ψεύτικα τηλέφωνα

Πριν 10 ώρες

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχεδιάζει Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Απάτης σε 24ωρη βάση, που θα συνδέει ΕΛ.ΑΣ., τράπεζες, παρόχους και ΑΑΔΕ.

Μελόνι: «Πλαφόν» στους ξένους μαθητές στα σχολεία της Ιταλίας για να αποφευχθεί το γκέτο

Πριν 10 ώρες

Ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα απαντά ότι το σχολείο πρέπει να εντάσσει και όχι να υψώνει τείχη, ενώ η Μελόνι υπερασπίζεται και την απαγόρευση της μπούρκας.

Φαρμακείο αυτοκινήτου: Τελειώνει ο χρόνος ‑ Πόσο κοστίζει, που το βρίσκετε

Πριν 10 ώρες

Η Υπουργική Απόφαση Δ30/45652/2026 απαιτεί κιβώτιο πρώτων βοηθειών με πρότυπο DIN 13164:2022, με τους οδηγούς να έχουν λίγους μήνες ακόμη περιθώριο προσαρμογής.

Αυστραλία: 2.700 ευρώ πρόστιμο σε Γαλλίδα που ξέχασε να δηλώσει κονσέρβα φασολάδα

Πριν 10 ώρες

Η 29χρονη, που ζει μόνιμα στη χώρα, έχει μόλις 28 ημέρες να πληρώσει το ποσό -διαφορετικά κινδυνεύει ακόμη και με ακύρωση της βίζας της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.