E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Pοz σκάνδαλο στο Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό ‑ Πρωταγωνίστρια 42χρονη κυβερνήτρια φρεγάτας

Σπιλώθηκε η καριέρα της πρώτης κυβερνήτριας πλοίου στο στόλο;

Pοz σκάνδαλο στο Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό ‑ Πρωταγωνίστρια 42χρονη κυβερνήτρια φρεγάτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα... αμπάρια της φρεγάτας «HMS Portland» στέγαζαν τον παράνομο έpωτά τους η πρώτη κυβερνήτρια πολεμικού πλοίου της Βρετανίας κι ένα μέλος του πληρώματος της φρεγάτας που διοικούσε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 42χρονη Sarah West, που φέρεται ως η πρωταγωνίστρια του εpωτικού σκανδάλου που συγκλονίζει το Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό, τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελίες αξιωματούχου ότι διατηρούσε «ανάρμοστη σχέση με μέλος του πληρώματος».

Κατηγορούμενη ότι παραβίασε τον Κώδικα Κοινωνικής Συμπεριφοράς, η κυβερνήτρια της φρεγάτας «HMS Portland» βρίσκεται ήδη στο σπίτι της, έχοντας προσωρινά αποχωρήσει από τα καθήκοντά της, για όσο διάστημα διαρκέσει η έρευνα για την υπόθεση, με τα βρετανικά ΜΜΕ να επισημαίνουν ότι το σκάνδαλο δεν θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις, εάν ο κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου ήταν άνδρας.

Το σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες άλλου αξιωματικού, ο οποίος αποκάλυψε ότι η Sarah West έχει συνάψει δεσμό με άνδρα του πληρώματος του πλοίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από τρία χρόνια το όνομά της βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ΜΜΕ, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία των 500 ετών του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού μια γυναίκα αναλάμβανε τα ηνία πολεμικής μονάδας και δη μιας σύγχρονης φρεγάτας. Πλέκοντας το εγκώμιο της 42χρονης, το Πολεμικό Ναυτικό της Βρετανίας έσπευσε τότε να επισημάνει ότι η κυρία West ανέλαβε τη θέση λόγω προσόντων της, τα οποία υπερτερούσαν από αυτά των ανδρών συνυποψηφίων της.

Σύμφωνα με τη βρετανική «Telegraph», η Sarah West ανέλαβε τον Μάιο του 2012 τη διοίκηση της φρεγάτας Type 23 του Ναυτικού της Βρετανίας. Δύο χρόνια αργότερα, πρωταγωνιστεί σε εpωτικό σκάνδαλο, αφού κατηγορείται ότι παραβίασε τον «Κώδικα Κοινωνικής Συμπεριφοράς», σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται στο προσωπικό να έχει σχέσεις με τους υφισταμένους του, εάν αυτές οι σχέσεις θέτουν σε κίνδυνο την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, δεν έχει γίνει γνωστό αν ο αξιωματικός με τον οποίο φέρεται να είχε τη σχέση η κυβερνήτρια είναι παντρεμένος. Η ίδια, πάντως, είναι διαζευγμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού δήλωσε: «Γνωρίζουμε για τον ισχυρισμό περί παραβίασης του Κώδικα Κοινωνικής Συμπεριφοράς στο πολεμικό πλοίο «HMS Portland», τον οποίο και αντιμετωπίζουμε σοβαρά. Όποιος βρεθεί να υπολείπεται των υψηλών προδιαγραφών του Βασιλικού Ναυτικού μπορεί να αναμένει ότι θα αντιμετωπίσει τα κατάλληλα μέτρα».

Αν τελικά η κυρία West καταδικαστεί για παραβίαση του Κώδικα Κοινωνικής Συμπεριφοράς, οι πιθανές τιμωρίες περιλαμβάνουν από μια επίσημη επίπληξη έως ακόμη και το ενδεχόμενο να παυθεί από τα καθήκοντά της και να τεθεί εκτός Ναυτικού, με δυο λόγια να αποστρατευθεί, και προφανώς όχι τιμητικά.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στην εφημερίδα «Daily Mirror» η ίδια είχε παραδεχτεί πως νιώθει περήφανη που είναι η πρώτη κυβερνήτρια, είχε τονίσει ωστόσο πως πολλές γυναίκες έχουν σημαντικές θέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και όχι μόνο, με προκλήσεις και απαιτήσεις. Υπογράμμισε όμως, ότι η θέση έχει και μειονεκτήματα: «Είμαι χρόνια στη θάλασσα και πιθανότατα γι' αυτό είμαι μόνη μου. Αλλά κάθε πρόσωπο στον στρατό κάνει θυσίες».

Η 42χρονη Sarah γεννήθηκε στο Lincolnshire και σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire πριν από την ένταξή της στη ναυτική σχολή «Britannia Royal Naval College», τον Σεπτέμβριο του 1995. Όταν διορίστηκε σε θέση κυβερνήτη πολεμικού πλοίου, περιέγραψε το γεγονός ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας της: «Το ότι έλαβα  την εντολή για το «HMS Portland» είναι σίγουρα το σημαντικότερό μου επίτευγμα στα 16 χρόνια μου στο Βασιλικό Ναυτικό μέχρι στιγμής».

Σύμφωνα με την «Telegraph», η φρεγάτα «HMS Portland» απέπλευσε από το Plymouth τον Ιανουάριο και είναι στα τελευταία στάδια της επτάμηνης αποστολής της, η οποία περιέλάμβανε την Ευρώπη, την Αφρική, τη Νότια και τη Βόρεια Αμερική. Σύμφωνα με σχετική ιστοσελίδα για την θαλάσσια κυκλοφορία, η τελευταία γνωστή θέση του πλοίου ήταν το λιμάνι του San Juan στο Πουέρτο Ρίκο, στις 19 Ιουλίου.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι

Σήμερα

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες οι δράστες

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

Σταϊκούρας για Τέμπη: «Έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση»

Σήμερα

Ο υπουργός Μεταφορών έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.