E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συγγνώμη από τον Πούτιν για την κατάρριψη του αεροσκάφους της Azerbaijan Airlines

«Αναχαιτίζαμε ουκρανικά drones»

Συγγνώμη από τον Πούτιν για την κατάρριψη του αεροσκάφους της Azerbaijan Airlines
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/12/2024 | 16:15

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, είχε, σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους περιέγραψε τη συντριβή ως «τραγικό περιστατικό» και παραδέχτηκε ότι η ρωσική αεράμυνα ήταν σε κατάσταση ενεργοποίησης τη στιγμή της προσέγγισης από το αεροπλάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πούτιν επέμεινε ότι τα στρατεύματα της Ρωσίας αναχαίτιζαν ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν επίθεση στη ρωσική περιοχή της Τσετσενίας.

Παράλληλα το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για τη συντριβή.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης κατηγορηθεί ότι παρενόχλησαν τα συστήματα του αεροσκάφους και ότι αρνήθηκαν να δώσουν άδεια για να κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πιλότοι προσπάθησαν να σώσουν το χτυπημένο αεροπλάνο καταφέρνοντας να διασχίσουν την Κασπία Θάλασσα πριν αυτό συντριβή στο έδαφος κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Aktau στο Καζακστάν.

Και οι δύο πιλότοι σκοτώθηκαν,όμως από τις προσπάθειές τους σώθηκαν τελικά 29 άνθρωποι από τους 67 επιβαίνοντες.

Σε ανακοίνωσή του στην τηλεφωνική επικοινωνία, το Κρεμλίνο ανέφερε: «Διεξήχθη λεπτομερής συζήτηση σχετικά με τη συντριβή επιβατικού αεροσκάφους των Αζερμπαϊτζάν Αερογραμμών στις 25 Δεκεμβρίου κοντά στην πόλη Ακτάου στο Καζακστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τη συγγνώμη του για το γεγονός ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη στον ρωσικό εναέριο χώρο.

Εξέφρασε για άλλη μια φορά τα βαθύτατα και ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, διαπιστώθηκε ότι το επιβατικό αεροσκάφος του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο ακολουθούσε αυστηρά το προγραμματισμένο δρομολόγιο, είχε κάνει αρκετές προσπάθειες προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Γκρόζνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκείνη την ώρα, το Γκρόζνι, το Μόζντοκ και το Βλαδικαυκάζ δέχονταν επίθεση από ουκρανικά μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας απέκρουαν αυτές τις επιθέσεις».

Το αεροσκάφος πιστεύεται ότι καταρρίφθηκε από ένα σύστημα αεράμυνας Pantsir-S.


Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου

Το Κρεμλίνο ανέφερε: «Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας άνοιξε ποινική υπόθεση βάσει του άρθρου 263 του Ποινικού Κώδικα (παραβίαση των κανόνων οδικής ασφάλειας και της λειτουργίας αεροπορικών μεταφορών). Οι πρώτες ανακριτικές ενέργειες βρίσκονται σε εξέλιξη και ανακρίνονται ειδικοί τόσο πολιτικοί όσο και στρατιωτικοί.

Προς το παρόν, δύο υπάλληλοι από τη Γενική Εισαγγελία του Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται στο Γκρόζνι, και εργάζονται από κοινού με εκπροσώπους της Γενικής Εισαγγελίας και της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ειδικές υπηρεσίες από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν συνεργάζονται στενά στο σημείο της συντριβής κοντά στο Ακτάου».

Ζελένσκι: Η Ρωσία οφείλει να δώσει σαφείς εξηγήσεις

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε πως, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη συντριβή του αεροσκάφους στο Καζακστάν. Σύμφωνα με πληροφορίες από αζερικές πηγές που μεταφέρθηκαν νωρίτερα στο Reuters, το αεροσκάφος ενδέχεται να καταρρίφθηκε από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα.

«Προτεραιότητά μας είναι να διεξαχθεί μια πλήρης και ενδελεχής έρευνα ώστε να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα για τα αίτια του περιστατικού. Η Ρωσία οφείλει να δώσει σαφείς εξηγήσεις και να σταματήσει τη διασπορά παραπληροφόρησης», τόνισε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο X, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το «club» του 1 τρισ. δολαρίων μεγαλώνει: Ποια είναι η SK Hynix που μπήκε στη λίστα

Σήμερα

Δεν είναι η μόνη που το κατάφερε τις τελευταίες 24 ώρες

Στη δημοσιότητα το προσχέδιο του μνημονίου ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν: Ποιος θα κάνει κουμάντο στα Στενά του Ορμούζ

Σήμερα

Παρά τις διαρροές και τις έντονες παρασκηνιακές επαφές, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για οριστική συμφωνία

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Απριλίου, δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Σήμερα

Η νέα φορολοταρία της ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Απριλίου ολοκληρώθηκε, μοιράζοντας χρηματικά έπαθλα έως 50.000 ευρώ, ενώ αυξημένοι λαχνοί δίνονται σε όσους χρησιμοποιούν περισσότερο ηλεκτρονικές πληρωμές

«Πήγα να την ξυπνήσω και ήταν νεκρή, μου είχε παραπονεθεί πως έχει πονοκέφαλο» λέει η μητέρα της 24χρονης Κυριακής που πέθανε στη Ρόδο

Σήμερα

Σύμφωνα με το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου ο θάνατος της 24χρονης Κυριακής Κασιώτη αποδίδεται σε αιμορραγικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στο Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Σήμερα

Εντοπίστηκε από πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή και αμέσως ειδοποίησαν τις Αρχές

Τεμπονέρας για ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Το όνομα συμβολίζει το πάντρεμα του εθνικού με το κοινωνικό

Σήμερα

Yπογράμμισε ότι η συζήτηση δεν πρέπει να περιορίζεται στις «ταμπέλες», αλλά στο πολιτικό περιεχόμενο

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Φαντάζομαι άφησε το ΕΑΜ για τον Πολάκη ‑ Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ;

Σήμερα

«Η χώρα έχει πειραματιστεί με αυτόκλητους σωτήρες», είπε ο πρωθυπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού

Ράγισε καρδιές η κόρη της Γωγώς Μαστροκώστα στον επικήδειο: «Δεν σου λέω αντίο, γιατί θα είσαι για πάντα μέσα μου»

Σήμερα

«Αν υπάρχουν άγγελοι, ο δικός μου είσαι εσύ και αν υπάρχει αγάπη, είσαι η μοναδική», είπε συγκινημένη η Βικτώρια Δέλλα

Στα Ιωάννινα εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων για το 2026, σε απομόνωση 45χρονος ασθενής

Σήμερα

Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.