E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΕΝΦΙΑ: Σε ποιες περιοχές θα μειωθεί ο φόρος μέχρι και 96%

Επανέρχονται οι αντικειμενικές τιμές στα επίπεδα του 2013

ΕΝΦΙΑ: Σε ποιες περιοχές θα μειωθεί ο φόρος μέχρι και 96%
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/8/2014 | 00:00

Μετά το πρώτο σοκ χιλιάδων πολιτών με τον ΕΝΦΙΑ, η κυβέρνηση φαίνεται πως προχωρά όπισθεν ολοταχώς και ξεκινά το «κούρεμα» του φόρου ακινήτων για οικόπεδα και αγροτεμάχια, τουλάχιστον σε 396 περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα σχέδια που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών ο νέος τρόπος υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ θα γίνει με τις τιμές ζώνης που ίσχυσαν για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2013, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις η μείωση φόρου θα φτάσει στο  96% για οικόπεδα και αγροτεμάχια στις συγκεκριμένες 396 περιοχές.

Τις μεγαλύτερες μειώσεις σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», αναμένεται να τις έχουν όσοι έχουν μεγάλες εκτάσεις, καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ συμπληρωματικό φόρο, καθώς με την εκκαθάριση που τελικά αποσύρθηκε πλήρωναν και συμπληρωματικό φόρο πέραν του κύριου φόρου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που επικαλείται η εφημερίδα είναι για ένα στρέμμα στην Ήπειρο εντός ορεινού οικισμού το ποσό του φόρου θα πέσει στα 6 ευρώ αντί των 150 ευρώ, ενώ για ένα στρέμμα σε απομακρυσμένο οικισμό του νομού Αχαΐας ο φόρος θα είναι 23 ευρώ έναντι 200 ευρώ.

Πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι να διορθωθούν όλα τα λάθη κυρίως στις περιοχές όπου ο φόρος αυξήθηκε, αλλά να μην κάνουν καμία αλλαγή σε περιοχές όπου ο φόρος μειώθηκε όπως είναι σχεδόν ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Οι νέοι όροι για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να ισχύσουν και επισήμως  μετά τις 26 Αυγούστου καθώς τότε ξανανοίγει η Βουλή.

Το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στο Γ' Θερινό τμήμα της Βουλής μετά τις 26 Αυγούστου, με την οποία θα προβλέπεται η διόρθωση των εξωφρενικών λαθών σε φορολογουμένους που έχουν ακίνητα σε περιοχές εκτός αντικειμενικού συστήματος.

Την ίδια ώρα, παράταση για όλους μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου σχεδιάζει να ανακοινώσει, επισήμως, η κυβέρνηση, μετά τις χθεσινές, πρώτες ανακοινώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 1
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.