Ο σεισμός 9 Ρίχτερ της Ιταλίας που αποδείχθηκε ότι ήταν ελαφρώς… μικρότερος
Λαθάκι...

Από το NEWSROOM
Το έχουμε καταλάβει, ειδικά το τελευταίο διάστημα με όλο αυτό το μπαράζ σεισμών στη Σαντορίνη και την Αμοργό, ότι η πρώτη μέτρηση ενός σεισμού έχει διαφορετικά μεγέθη και μπορεί να διαφέρει κατά 0,1 ή 0,2 της κλίμακας Ρίχτερ.
Ωστόσο μια συγκεκριμένη εφαρμογή, όχι απλά το παράκανε, αλλά παραλίγο να προκαλέσει πανικό. Κι αυτό γιατί ανέφερε ότι στην Ιταλία έγινε σεισμός 9 Ρίχτερ.
Η εφαρμογή ονομάζεται Earthquake (μεγάλη φαντασία) και είναι διαθέσιμη στο App Store. Την περασμένη Δευτέρα λοιπόν έγραψε πως η Ιταλία χτυπήθηκε από σεισμό που έφτανε τα 9 Ρίχτερ! Αν γινόταν αυτό φανταστείτε μάλλον θα τον καταλαβαίναμε και εδώ.
@lilmissashes I really hope this is just a mistake with the app… #italy #earthquake #campiflegrei #supervolcano #magnitude9 ♬ original sound - Flame of Aurora
Ωστόσο λίγο αργότερα έκανε τη διόρθωση, γιατί ο σεισμός ήταν λίγο… πιο κάτω. Για την ακρίβεια… 0,9 Ρίχτερ.
🚨#BREAKING! FALSE ALARM
NO 9.0 Earthquake in ITALY!
BUT the website below said there was one.!
Clearly a big mistake by them!! pic.twitter.com/MddRzs9RaD— In2ThinAir (@In2ThinAir) February 17, 2025ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μάλιστα, εξέδωσε και ανακοίνωση αναφέροντας:
«Ορισμένα από τα δεδομένα στα οποία βασιζόμαστε περιείχαν σαφώς ένα σφάλμα. Το πραγματικό μέγεθος του σεισμού στην περιοχή Campi Flegei ήταν 0,9. Συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να προκληθεί».