E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πώς μπορείτε να μην πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ

Με δημοσίευμά της η «Αυγή» καλεί τους φορολογούμενους να μην πληρώσουν

Πώς μπορείτε να μην πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/8/2014 | 00:16

Κλιμακώνει την αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τον ΕΝΦΙΑ, καθώς με σημερινό δημοσίευμά της η «Αυγή» αναλύει πώς μπορεί κανείς να αποφύγει να πληρώσει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, καλώντας τους πολίτες να ακολουθήσουν το νομικό τέχνασμα που φέρει στο πρωτοσέλιδό της. Την εξώδικη δήλωση επιφύλαξης πληρωμής του ΕΝΦΙΑ που συνέταξαν δύο νομικοί για όσους φορολογούμενους αρνηθούν να πληρώσουν το νέο κυβερνητικό «χαράτσι».

Ο Γιάννης Καρδαράς, επικεφαλής της παράταξης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και ο Γιάννης Βρέλλος, μέλος της παράταξης και εκλεγμένος στο ΔΣΠ έστειλαν για κάθε ενδιαφερόμενο ή ενδιαφερόμενη Σχέδιο Ενδικοφανούς Προσφυγής και Σχέδιο Δήλωσης Επιφύλαξης για τις Καταβολές, εάν κάποιος αποφασίσει να πληρώσει, που πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 28 Αυγούστου στο Δικαστικό Τμήμα της Εφορίας.

Για να πραγματοποιήσει κανείς μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να ζητήσει εσωτερική επανεξέταση από την αρμόδια ΔΟΥ του, όπου θα καταθέσει την ενδικοφανή προσφυγή.

Μέσα στους λόγους προσφυγής, ο φορολογούμενος παραδέχεται ότι παρέλαβε το σημείωμα για τον ΕΝΦΙΑ και δηλώνει ότι προσφεύγει ενάντια στη φορολόγησή του, πρώτον διότι «σε σχέση με τα εντός αντικειμενικού προσδιορισμού ακίνητά του, ο προσδιορισμός της φορολογητέας αξίας τους δεν είναι νόμιμος», δεύτερον επειδή «η φορολογητέα αξία των εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού ακινήτων του ιδιοκτήτη, δεν προσδιορίζεται νόμιμα" και τρίτον «επειδή ο νομοθέτης προβαίνει σε διπλή φορολόγηση».

Το κυρίαρχο επιχείρημα της επιφύλαξης πληρωμής είναι το εξής και αναφέρεται μέσα στην αίτηση επανεξέτασης από τη ΔΟΥ: «Σύμφωνα με το άρθρο 41 Ν. 1249/1982, στο οποίο παραπέμπει το άρθρο 4 Ν. 4223/13, οι φορολογικές αξίες των ακινήτων αναπροσορμόζονται το βραδύτερο ανά διετία με αποφάσεις του υπουργού των Οικονομικών. Ο σκοπός του νόμου είναι οι αξίες που αποτελούν τη βάση φορολόγησης να συμβαδίζουν προς τις αγοραίες. Επομένως, η πάροδος απράκτου της διετίας χωρίς αναπροσαρμογή των τιμών συνιστά παράνομη παράλειψη έκδοσης κανονιστικής πράξης εκ μέρους της διοίκησης. Την παράνομη αυτή παράλειψη του υπουργού δεν μπορεί να αναπληρώσει ούτε η φορολογική διοίκηση ούτε τα Διοικητικά Δικαστήρια, κρίνοντας κατά περίπτωση για την αξία ενός εκάστου ακινήτου, ύστερα από προσφυγή του φορολογούμενου».

Στην Εξώδικη δήλωση επιφύλαξης πληρωμής, προς τον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ, ο φορολογούμενος οφείλει να γράψει τα προσωπικά στοιχεία του (όνομα, επώνυμα, πατρώνυμο, ΑΦΜ, περιοχή κατοικίας, πλήρης διεύθυνση κατοικίας) και από κάτω το ακόλουθο κείμενο:

«Σε σχέση με την οφειλή ΕΝΦΙΑ έτους 2014 (χρήση 2013) (Αρ. Χρημ. Καταλ. ..../.....) ταυτότητα οφειλής .................. σας δηλώνω πως ό,τι καταβάλλω για την οφειλή επιφυλάσσομαι να αναζητήσω εντόκως ως αχρεωστήτως καταβληθέντα συνεπεία μελλοντικής ακυρώσεως της φορολογικής υποχρέωσής μου σε περίπτωση αποδοχής της από 28.8.2014 Ενδικοφανούς Προσφυγής ενώπιον της αρμόδιας υπηρεσίας επανεξέτασης της Φορολογικής Διοίκησης ή, σε περίπτωση απόρριψής της, ύστερα από αμετάκλητη απόφαση των αρμοδίων Διοικητικών Δικαστηρίων.


Πειραιάς, 28 Αυγούστου 2014,

Ο/Η Εξωδίκων Δηλών/Δηλούσα».

Δείτε εδώ αναλυτικά το δημοσίευμα
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Σήμερα

Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Σήμερα

Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

Παγκράτι: Ελεύθεροι μετά τη δίωξη οι 2 οδηγοί για τον θάνατο 72χρονης ‑ Τραγική φιγούρα η κόρη της

Σήμερα

Χάθηκε ο μοναδικός άνθρωπος που τη φρόντιζε - Προσωρινά η κοπέλα θα φιλοξενηθεί στο «Αιγινήτειο»

Λουτράκι: «Δεν ξαναμιλάω με δημοσιογράφο» ‑ Έφυγε από εκπομπή η δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο

Σήμερα

Η συμπεριφορά της δασκάλας προκάλεσε έντονη δυσφορία στους παρουσιαστές της εκπομπής

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός στην ανακρίτρια για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Σήμερα

Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Σήμερα

Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ

Μπενφίκα: Βρέθηκε νεκρός ο αρχηγός των οργανωμένων κοντά στο «Ντα Λουζ»

Σήμερα

Η είδηση του θανάτου του Σέρτζιο Καετάνο, ηγέτη των «Red Devils» της Μπενφίκα, επισκίασε την πρόκριση των Αετών στους «16» του Κυπέλλου Πορτογαλίας, με την υπογραφή Βαγγέλη Παυλίδη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 0
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.