E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οργή Τσακνή και Κιμούλη κατά «Ακροπόλ»

Ματαιώθηκαν οι παραστάσεις του έργου «Θεσμοφοριάζουσες»

Οργή Τσακνή και Κιμούλη κατά «Ακροπόλ»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Mαταιώθηκαν οι τελευταίες παραστάσεις των «Θεσμοφοριαζουσών» του Αριστοφάνη σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, στην οποία έπαιρναν μέρος πολλοί σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Διονύσης Τσακνής και άλλοι. Από τη στιγμή της ανακοίνωσης οι καλλιτέχνες προέβησαν ουκ ολίγες φορές σε ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα social media.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή ήταν η ανακοίνωση από το θέατρο Ακροπόλ:

«Με λύπη μας ανακοινώνουμε τη ματαίωση των επόμενων παραστάσεων για την παραγωγή «Θεσμοφοριάζουσες», που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2014.

Δυστυχώς η παράσταση δεν έτυχε της ανάλογης ανταπόκρισης από το κοινό, με αποτέλεσμα η μέχρι σήμερα οικονομική ζημία να είναι μεγάλη και να μην μας επιτρέπει τη συνέχισή της. Όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις της Ακροπόλ Α.Ε. προς τους συνεργάτες και συντελεστές της παράστασης θα ικανοποιηθούν στο ακέραιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζητούμε συγγνώμη από το κοινό για τη ματαίωση των παραστάσεων.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ θα συνεχίσει να παράγει καλλιτεχνικό έργο, πιστός στο όραμά του για παραστάσεις υψηλού επιπέδου».

Ο Διονύσης Τσακνής στην επιστολή του, μεταξύ άλλων μιλά για αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων της εργοδοσίας της παράστασης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν το αυτονόητο (να αμείβεσαι, έστω και με συνθήκες μνημονίου) καταργείται,
Όταν ο σεβασμός της εργασίας (χειρωνακτικής ή πνευματικής) μοιάζει για την ασύδοτη εργοδοσία άγνωστη λέξη,
Όταν η επιδειξιομανία του πλούτου χλευάζει την οικονομική δυσπραγία του εργαζόμενου και κωφεύει στις δικαιολογημένες οχλήσεις και επιβεβλημένες αντιδράσεις, 
Όταν η επιχειρούμενη λογική του εκφοβισμού (μην τύχει και δε βρεις αύριο δουλειά σε παρόμοιους πάτρονες) γίνεται καθεστώς,
ΤΟΤΕ: Οφείλεις να αντιδράσεις με όσα μέσα σου δίνουν οι κουτσουρεμένοι –έστω– νόμοι αυτού του κράτους, όχι μόνο σε κοινωνικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο».

Ο Γιώργος Κιμούλης απάντησε με τη σειρά του το εξής:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ηθοποιοί που αποτελούσαν μέλη του χορού της παράστασης έγραψαν τη δική τους επιστολή, αναφέροντας στο Onlytheater:

«Τρέχαμε απλήρωτες από πόλη σε πόλη, μακριά απ' τα σπίτια μας, καθημερινώς, για σαράντα ημέρες, εργαζόμενες με τον πιο χαμηλό μισθό που μπορεί να υπάρξει: 5.000¤ ή 5.500¤ για πέντε μήνες εργασία, εκ των οποίων τις 3.000¤ με 3.500¤ έπρεπε να τις δίνουμε στη διαμονή μας και στη διατροφή μας. Δηλαδή, στην ουσία ούτε 400¤ το μήνα καθαρά! Χρήματα, μάλιστα, τα οποία και δεν παίρναμε, αν και η παράσταση, παρά τα όσα υποστηρίζει η παραγωγή στην ανακοίνωσή της, πήγαινε πολύ καλά. Αναγκαζόμαστε να δανείζει η μία την άλλη, για να μπορούμε τουλάχιστον να πληρώνουμε με δυσκολία τα ξενοδοχεία μας και τη διατροφή μας».

Μάλιστα, αναφέρουν πως η παραγωγή υποσχόταν χρήματα τα οποία δεν έδινε:

«Στις συνεχείς διαμαρτυρίες μας, η παραγωγή, ο κ. Κιρκινέζος και οι εκπρόσωποί του, ή αδιαφορούσαν εντελώς και εξαφανιζόντουσαν ή συνέχισαν να μας υπόσχονται πως θα μας δώσουν κάτι έναντι και μετά πάλι μας κορόιδευαν ή μας έδιναν 50 ή 100 ευρώ πού και πού. Εμείς όμως δεν ζητούσαμε χαρτζιλίκι, ζητούσαμε τα δεδουλευμένα μας και συμφωνηθέντα. Παρ' όλ' αυτά, συνεχίζαμε να προσφέρουμε την εργασία μας, με την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα μας πλήρωναν. Αυτό όμως άρχισε να γίνεται μόλις τώρα, που ματαιώθηκαν οι παραστάσεις, μόνο και μόνο για να παρουσιαστεί όλο αυτό σαν μία προσωπική κόντρα μεταξύ κ. Κιρκινέζου και κ. Κιμούλη και κ.Τσακνή!».

Σε δεύτερη ανακοίνωσή του, το Ακροπόλ αναφέρει:

«Ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ, συνεπής προς τη δήλωσή του, σήμερα δεν έχει καμία εκπρόθεσμη υποχρέωση προς τους ηθοποιούς του Χορού της παράστασης και επιπλέον έχει εξοφλήσει στο ακέραιο και για το σύνολο της περιοδείας όλους τους συνεργάτες και συντελεστές της παράστασης, κ.κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο, Γιάννη Μετζικώφ, Κατερίνα Μαραγκουδάκη και Έλενα Γεροδήμου. Το ίδιο έχει πράξει για το σύνολο των πρωταγωνιστών της παράστασης, κ.κ. Δημήτρη Πιατά, Φαίη Ξυλά, Θανάση Αλευρά, Δημήτρη Ραφαήλο, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και Χάρη Χιώτη, τους οποίους και ευχαριστούμε.
Όσο για τον κ. Γιώργο Κιμούλη και τον κ. Διονύση Τσακνή, την απάντηση για τις συκοφαντίες και τις καταγγελίες τους θα δώσει η Δικαιοσύνη, στην οποία και θα προσφύγουμε για την ικανοποίηση της ζημίας που μας προξένησαν από την ακύρωση των παραστάσεων σε Χαλκίδα, Κορυδαλλό και Νίκαια, καθώς και για τη δυσφήμιση του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλεσάντρα Αμπρόσιο: Ποζάρει γυμνή στο Instagram

Πριν 9 ώρες

Η αποκαλυπτική φωτογράφιση

Γιάννης Πουλόπουλος: «Ο Alpha έστειλε στη Eurovision τη Βίκυ Χαντζή αντί για μένα, μην πω γιατί»

Χτες

«Γελάει ο κόσμος. Με χρυσοπλήρωσαν τα διπλά λεφτά για να με φέρουν από το MEGA για τη Eurovision και τελικά έστειλαν εκείνην»

Έλλη Κοκκίνου: Αυτή την αισθητική επέμβαση έκανε και το παραδέχθηκε!

Χτες

Η Έλλη Κοκκίνου στα 54 της χρόνια αποκάλυψε την αισθητική επέμβαση που έκανε

Φαίη Σκορδά ‑ Μάρτζυ Λαζάρου: Αρπάχτηκαν στον αέρα του ΣΚΑΪ: «Είναι ακραίο να λες αυτό το πράγμα»

Χτες

«Έχω κάνει πάνελ στον Μένιο Φουρθιώτη! Δεν είναι αστείο να το λες αυτό;»

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.