E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Διαζύγιο ζήτησε η βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη όταν έμαθε για το πλαστό πτυχίο του συζύγου της!

Εργαζόταν στον Δήμο Κορυδαλλού

Διαζύγιο ζήτησε η βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη όταν έμαθε για το πλαστό πτυχίο του συζύγου της!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/9/2014 | 00:00

Μεταξύ των δημοτικών υπαλλήλων που φέρουν πλαστά πιστοποιητικά φέρεται να είναι και ο σύζυγος της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Γιαννακάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, ο Κώστας Γασπαρινάτος είχε εμφανίσει πλαστό πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics – γεγονός, μάλιστα, το οποίο αποδέχεται και η ίδια η σύζυγός του.

Μετά την αποκάλυψη, η Μαρία Γιαννακάκη σε δήλωσή της τόνισε ότι η ίδια δεν γνώριζε για το γεγονός και ζήτησε ο σύζυγός της να υποστεί τις προβλεπόμενες από τον νόμο συνέπειες.

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Γιαννακάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όπως είδε το φως της δημοσιότητας, ο σύζυγος μου, εργαζόμενος από τη δεκαετία του 1980 στον Δήμο Κορυδαλλού, είχε προσκομίσει εκ των υστέρων και μετά την πρόσληψή του, πλαστό πτυχίο.

Ο αιφνιδιασμός μου ήταν απόλυτος, καθώς είχα πλήρη άγνοια, αφού με τον σύζυγό μου γνωρίστηκα το 1998 σε ακαδημαϊκό χώρο.

Ως Έλληνας πολίτης, πολλώ δεν μάλλον ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, πιστεύω ότι πρέπει να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο, οι οποίες και θα ακολουθηθούν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε τέτοια αδικήματα. Κατά συνέπεια ζητώ να υποστώ εγώ και η οικογένεια μου, την ίδια μεταχείριση που έχουν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προκαλώ μάλιστα οποιονδήποτε να αναφέρει, αν από την ημέρα που πληροφορήθηκα το γεγονός, απευθύνθηκα οπουδήποτε προκειμένου να προστατεύσω τον σύζυγό μου.

Τέλος, θέλω να δηλώσω ότι οποιοσδήποτε συσχετισμός του γεγονότος με την κοινοβουλευτική μου ιδιότητα και την πολιτική μου δραστηριότητα δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα. Οι ελάχιστοι που προσπαθούν να αξιοποιήσουν το γεγονός για δικές τους σκοπιμότητες, δεν θα καταφέρουν τίποτα».

Το χρονικό της υπόθεσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, όλα ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Ιανουάριο, με απόφαση του δημάρχου Κορυδαλλού, Σταύρου Κασιμάτη, με βάση σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ξεκίνησε ο έλεγχος για πλαστά πτυχία υπαλλήλων του δήμου.

Για την περίπτωση του κ. Γασπαρινάτου, καθόσον είχε προσληφθεί τη δεκαετία του '80 ως ΔΕ, αλλά αργότερα έγινε ΠΕ, καθώς εμφάνισε πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics (LSE), το ερώτημα του Δήμου Κορυδαλλού στάλθηκε στον ΔΟΑΤΑΠ.

Η απάντηση του ΔΟΑΤΑΠ τον περασμένο Ιούλιο ήταν ότι «δεν υπάρχει τέτοιο πτυχίο».

Ακολούθησαν όλες οι νόμιμες ενέργειες (πειθαρχικές διαδικασίες, ενημέρωση του ΥΔΜΗΔ και του ΣΕΕΔ), αλλά ο κ. Γασπαρινάτος, αναμένοντας πιθανότατα τα αρνητικά αποτελέσματα, πρόλαβε και κατέθεσε αίτημα συνταξιοδότησης, βγαίνοντας στη σύνταξη σχεδόν ένα μήνα πριν (τον Ιούνιο του 2014).

Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει πειθαρχικός καταλογισμός, αλλά και αναζήτηση ποινικής ευθύνης για τον συγκεκριμένο υπάλληλο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Γασπαρινάτος με το συγκεκριμένο πτυχίο-μαϊμού δίδασκε επί σειρά ετών στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, όπου και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γνωρίστηκε με τη Μαρία Γιαννακάκη, όταν το 2000 η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είχε περάσει, όπως αναφέρει στο βιογραφικό της, πρώτη.

«Καλά»,θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος, «τόσο καιρό η βουλευτής δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό για το τι συνέβαινε με τα πτυχία του συζύγου της»; «Κοιτάξτε, τον γνώρισα το 1998, όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σε δύο χρόνια παντρευτήκαμε. Δεν μου είπε τίποτα, αν και πολλές φορές έκανε λόγο για τις σπουδές του στο Λονδίνο. Στις 23 Ιουλίου 2014, όταν επέστρεψε σπίτι από την εργασία του, μου το αποκάλυψε ως εξής: "Έκαναν έλεγχο στον δήμο και βρήκαν ότι κατέθεσα  πλαστό πτυχίο". Έγινα έξαλλη...».

Αυτά φέρεται να έλεγε, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», η βουλευτής και επαναλάμβανε συνεχώς ότι η ίδια δεν είχε ιδέα, ότι ποτέ δεν σήκωσε κανένα τηλέφωνο για να προσληφθεί ο σύζυγός της και ότι κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.