Το εγχειρίδιο του εργένη: Ετσι μαγειρεύεται το αυγό!
Σε πόσα λεπτά γίνεται τέλειο

Όσο κι αν μοιάζει εύκολο το βράσιμο ή το μαγείρεμα ενός αυγού, πολλές φορές η εύκολη λύση της ετοιμασίας ενός γρήγορου γεύματος αυγών με πατάτες μπορεί να οδηγήσει σε παταγώδη αποτυχία.
Αυγά βραστά
Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται και πολλοί αρχάριοι με την κουζίνα δεν το πετυχαίνουν πάντα.
Πρώτος και κύριος κανόνας για να έχετε το τέλειο βραστό αυγό, είναι να το έχετε βγάλει από το ψυγείο πριν από την ώρα παρασκευής του, και να έχει πάρει ήδη τη θερμοκρασία δωματίου. Αυτό είναι το πρώτο βήμα, για να μην σπάσουν τα τσόφλια κατά το μαγείρεμα από τη δυνατή αλλαγή θερμοκρασίας από το ψυγείο στο ζεστό νερό. Επίσης, καλό θα ήταν να μη βάλετε κατευθείαν τα αυγά μες στο νερό. Περιμένετε λίγο να ζεσταθεί το νερό και μετά να βάλετε μέσα τα αυγά.
Όσο για τον χρόνο παρασκευής ενός βραστού αυγού, αυτό εξαρτάται από το πώς εσείς οι ίδιοι προτιμάτε να τρώτε τον κρόκο: από μελάτο μέχρι πολύ σφιχτό. Όσο περισσότερο βράσετε το αυγό, τόσο πιο σφιχτός γίνεται ο κρόκος. Τρία λεπτά βρασίματος είναι τα ιδανικά για ένα μέτριο αυγό, ώστε αυτό να γίνει μελάτο, ενώ τα 13 λεπτά θα δώσουν τον τέλειο σφιχτό κρόκο.
Οι διαβαθμίσεις: