ADVERTISEMENT

Οι πρώτες δηλώσεις Παπαδημητρίου μετά την παραίτηση από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ: Οι απειλές και τα πανεπιστήμια που έκαναν πίσω

«Έκανα ότι μπορούσα για να εξασφαλίσω την αλήθεια»

Από το NEWSROOM

Ενημερώθηκε
1' χρόνος ανάγνωσης
Οι πρώτες δηλώσεις Παπαδημητρίου μετά την παραίτηση από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ: Οι απειλές και τα πανεπιστήμια που έκαναν πίσω
ADVERTISEMENT

Απειλές από αγνώστους και ενόχληση για τη στάση δύο κορυφαίων πανεπιστημίων ανέφερε ο Χρήστος Παπαδημητρίου στις πρώτες δηλώσεις που έκανε μετά την παραίτηση από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ που εξέδωσε πόρισμα για την τραγωδία των Τεμπών.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Ο πρώην επικεφαλής μιλώντας στην κάμερα του Alpha, υποστήριξε ότι «υπέβαλα την παραίτηση μου για λόγους ευθιξίας και οικογενειακούς λόγους».

ADVERTISEMENT

Έπειτα, σχολιάζοντας τη στάση των πανεπιστημίων της Γάνδης και της Πίζας, δήλωσε πως «αυτό που με ενόχλησε είναι ότι κατηγορήθηκα εγώ ότι παλινωδώ, όταν δύο κορυφαία πανεπιστήμια τα οποία επικαλέστηκε η ομάδα διερεύνησης και οι ειδικοί του ERA που έγραψαν το πόρισμα, ανακάλεσαν τη στήριξη τους σε εισαγωγικά στο πόρισμα την Παρασκευή και την Κυριακή. Άρα, παλινωδώ εγώ που είμαι υποχρεωμένος νομικά να σεβαστώ το αίτημα τους να φύγουν από το πόρισμα και δεν παλινωδούν αυτοί που έγραψαν το πόρισμα που είχε αυτές τις αναφορές».

Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε απειλές, δηλώνοντας ότι «βρήκα την προηγούμενη εβδομάδα σε δύο συνεχόμενες μέρες δύο σημειώματα πάνω στο αυτοκίνητό μου. Έκανα ότι μπορούσα για να εξασφαλίσω την αλήθεια».

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου στις δηλώσεις που παραχώρησε, παρουσίασε και την πρόταση του για το πόρισμα. Σύμφωνα με τον ίδιο «η πρότασή μου είναι μια διεπιστημονική επιτροπή με τους κορυφαίους καθηγητές των ελληνικών πανεπιστημίων και τη συμμετοχή της ειδικής σε εκρήξεις Σχολής Ευελπίδων, ώστε μέσα από διεπιστημονικό συνέδριο με τη συμμετοχή όλων των φορέων να καταστεί δυνατό να βγει ένα ή μη δυνατόν αμφισβητούμενο διεπιστημονικά συμπέρασμα».

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο