ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
«Δεν υπάρχει όριο στην αλαζονεία και στην ασυδοσία της Κυβέρνησης»




Συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου συγγενών θυμάτων για τα Τέμπη ξεκίνησε στην ΕΣΗΕΑ με καθυστέρηση μιας περίπου ώρας, με την Μαρία Καρυστιανού να ζητά συγγνώμη και να εξηγεί ότι ο λόγος ήταν ότι κατέθεσε μήνυση κατά των μελών της προανακριτικής επιτροπής της ΝΔ, καθώς «κατά παράβαση του Συντάγματος συνέταξαν πόρισμα χωρίς να έχει γίνει προκαταρκτική εξέταση».
Στον χώρο βρίσκονται συγγενείς -μεταξύ αυτών οι κύριοι Ασλανίδης, Κωνσταντινίδης κ.ά, δικηγόροι, εκπρόσωποι σωματείων και τεχνικοί σύμβουλοι, οι οποίοι κλήθηκαν για να τοποθετηθούν ώστε να ριχθεί φως στα αίτια του τρομακτικού δυστυχήματος.
«Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει όριο στην αλαζονεία και στην ασυδοσία της Κυβέρνησης, αλλά και στον διάχυτο φόβο της να βγει η αλήθεια στο φως.
Τι τολμήσαμε και ζητήσαμε οι χαροκαμένοι γονείς και συγγενείς και μαζί μ’ εμάς όλος ο ελληνικός λαός που μας στήριξε σύσσωμος! Αλήθεια και Δικαιοσύνη» ανέφερε στη σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών.
«Αντ’ αυτού η Κυβέρνηση, το Κράτος δηλαδή που θα έπρεπε σε μία σωστή κοινωνία να το έχουμε βοηθό μας, κάνει τα πάντα για να θάψει την αλήθεια, να μη βγει ποτέ στο φως» προσθέτει.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο, οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Ακόμη και τα σημεία του Πορίσματος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, του Εθνικού δηλαδή Οργανισμού που συγκροτήθηκε εκπρόθεσμα και κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, τα οποία και δείχνουν μέρος της αλήθειας και αναδεικνύουν τα αληθή αίτια της τεράστιας πυρόσφαιρας που είδαμε όλοι στις οθόνες μας, ακόμη και αυτά θέλουν να τα εξαφανίσουν, να τα θάψουν, όπως απέδειξαν ότι ξέρουν πολύ καλά να κάνουν, με ό,τι τους ενοχλεί».
Ο Σύλλογος, σε εκείνο το σημείο, υπογραμμίζει ως παράδειγμα τα βίντεο που είχε παραγγείλει ο Ανακριτής των Τεμπών τον Μάρτιο του 2023 τα οποία είναι εξαφανισμένα, με συνέπεια να μη μπουν στη δικογραφία.
«Δύο χρόνια μετά, τον Φεβρουάριο του 2025, κάποιος, κάπου, κάπως τυχαία βρήκε σε ένα Κάδο Σκουπιδιών Υπολογιστή 3 VIDEO που τάχα αποτυπώνουν μέρος διαδρομής της δολοφονικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών της 28.02.2023!
Και σε αποκορύφωμα η πρόσφατη παρέμβαση της διορισμένης από την Κυβέρνηση Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία αντί να αντιδράσει σε όσα τραγικά συμβαίνουν σε βάρος μας, έσπευσε να διατάξει έρευνα μήπως το Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ ως έχει, δηλαδή με αλήθειες που τους ξέφυγαν και το οποίο καν δεν έχει μπει στην ανακριτική δικογραφία, επηρεάσει αθέμιτα τον Αξιότιμο κ. Ανακριτή σε μέλλοντα χρόνο!» τονίζει ο Σύλλογος, με την ανακοίνωση να καταλήγει ως εξής:
«Αντιδρώντας σε αυτόν τον απόλυτο αυταρχισμό και κυρίως στην υποτίμηση της νοημοσύνης μας, οργανώσαμε Συνέντευξη Τύπου στις 11.04.2025 και ώρα 11.00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, επί της οδού Ακαδημίας 20, με θέματα συζήτησης:
Για αυτά τα ερωτήματα καλούνται να είναι παρόντες και να συμμετέχουν στην άνω Συνέντευξη Τύπου:
Είμαστε όλοι πολίτες αυτής της χώρας και οφείλουμε να συμβάλουμε στον δημόσιο διάλογο για την ανάδειξη της αλήθειας, καθώς η αλήθεια είναι η μόνη δικαίωση για τα παιδιά μας που χάθηκαν και η μόνη ομπρέλα προστασίας για τα παιδιά μας που ζουν, και θέλουμε να συνεχίσουν να ζουν με όρους σεβασμού και αξιοπρέπειας, και όχι με όρους απαξίωσης της ύπαρξής τους»
Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
STORIES
STORIES
STORIES
STORIES
STORIES
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
TV ΣΕΙΡΕΣ