E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Συντετριμμένος» ο Χάρι μετά τη δικαστική ήττα για την αστυνομική του προστασία

«Θα ήθελα να συμφιλιωθώ με την οικογένειά μου»

«Συντετριμμένος» ο Χάρι μετά τη δικαστική ήττα για την αστυνομική του προστασία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/5/2025 | 19:22

Ο πρίγκιπας Χάρι δήλωσε πως είναι «συντετριμμένος» μετά τη δικαστική ήττα που υπέστη σήμερα, με επίκεντρο την αλλαγή από τη βρετανική κυβέρνηση του καθεστώτος του ασφαλείας, αφότου εκείνος αποσύρθηκε από τα βασιλικά καθήκοντά του, λέγοντας στο βρετανικό δίκτυο BBC ότι δεν θα μπορούσε να φέρει με ασφάλεια την οικογένειά του στη Βρετανία.

Δεν μπορώ «να φανταστώ έναν κόσμο στον οποίο θα έφερνα τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου στο Ηνωμένο Βασίλειο», υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χάρι, ο μικρότερος γιος του βασιλιά Καρόλου που μετακόμισε στις ΗΠΑ μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν, επιχείρησε να ανατρέψει μία απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, που είναι επιφορτισμένο με το θέμα της αστυνόμευσης.

Ένα ειδικό σώμα αποφάσισε τον Φεβρουάριο του 2020 ότι ο Χάρι δεν θα μπορεί να λαμβάνει αυτομάτως προσωπική αστυνομική προστασία όταν θα είναι στη Βρετανία, μια απόφαση που το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου έκρινε πέρυσι πως είναι νόμιμη.

Σήμερα, την απόφαση αυτή επικύρωσαν τρεις δικαστές του Εφετείου, λέγοντας πως αν και κατανοούν ότι ο Χάρι αισθάνεται θιγμένος, αυτό δεν ισοδυναμεί με ένα νομικό σφάλμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προφανώς είμαι πολύ απογοητευμένος από την απόφαση», δήλωσε στη συνέντευξή του στο BBC ο Χάρι, ο οποίος ζει τώρα στην Καλιφόρνια μαζί με τη Μέγκαν και τα δύο παιδιά τους.

«Πιστεύαμε πως θα ήταν υπέρ μας, όμως αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει τρόπος να το κερδίσεις αυτό μέσω των δικαστηρίων».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Το καθεστώς μου δεν έχει αλλάξει, δεν μπορεί να αλλάξει. Εγώ είμαι αυτός που είμαι… δεν μπορώ να ξεφύγω από αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, ο Χάρι ανέφερε πως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ ή η υπουργός Εσωτερικών θα πρέπει να παρέμβουν για την αναθεώρηση των μέτρων ασφαλείας του.

«Θα ζητούσα από τον πρωθυπουργό να παρέμβει. Θα ζητούσα από την Ιβέτ Κούπερ, την υπουργό Εσωτερικών, να το εξετάσει αυτό πολύ, πολύ προσεκτικά», δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΒC.

Ο πρίγκιπας Χάρι θέλει να συμφιλιωθεί με τη βασιλική οικογένεια, όμως δεν μιλά με τον βασιλιά Κάρολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρίγκιπας Χάρι είπε επίσης σήμερα πως θέλει να συμφιλιωθεί με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, όμως ο πατέρας του βασιλιάς Κάρολος δεν θα μιλήσει μαζί του για το θέμα της ασφάλειάς του, ενώ δεν γνωρίζει πόσο καιρό θα ζήσει ο μονάρχης, ο οποίος πάσχει από καρκίνο.

«Θα ήθελα πολύ να συμφιλιωθώ με την οικογένειά μου», σημείωσε ο Χάρι. «Η ζωή είναι πολύτιμη. Δεν γνωρίζω πόσο χρόνο έχει ακόμη ο πατέρας μου. Δεν θα μιλήσει μαζί μου για αυτό το ζήτημα ασφαλείας, όμως θα ήταν ωραίο να συμφιλιωθούμε».

Πηγή: ΑΠΕ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε διαθεσιμότητα ο CEO της Astronomer μετά την αγκαλιά στη συναυλία των Coldplay που έγινε viral

Σήμερα

Το βίντεο με το ζευγάρι να λικνίζεται στη μουσική και στη συνέχεια να προσπαθεί γρήγορα να κρυφτεί, έκανε τον γύρο του διαδικτύου

Οι Σταρ Ελλάς που μας έχουν μείνει αξέχαστες με τη σπάνια ομορφιά τους

Σήμερα

Τα κορίτσια που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό ομορφιάς!

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Γιορτάζει τα 48 της χρόνια με μια toρless φωτογραφία

Χτες

«48 καλοκαίρια πάνω στη γη και είμαι πιο εγώ από ποτέ»

Η 55χρονη Τζένιφερ Λόπεζ «βάζει φωτιά» στη σκηνή του Μπιλμπάο με νέα τολμηρή εμφάνιση

Χτες

Η διάσημη σταρ συνδύασε ένα χαμηλοκάβαλο δερμάτινο παντελόνι με ένα μικροσκοπικό λαμπερό σουτιέν

Δημητρακόπουλος για Φιλιππίδη: «Είναι μια άδικη ποινή! Το δικαστήριο δεν είχε το θάρρος να πάει στην αθωότητα»

Χτες

«Ο εισαγγελέας διαπίστωσε πάνω από 50 αντιφάσεις στις καταγγέλλουσες»

Αυτή την ώρα το τελευταίο «αντίο» στον Γεράσιμο Μιχελή

Χτες

Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 60 ετών - Τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τη νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS)

Τέλος εποχής: Το CBS σταματά το The Late Show with Stephen Colbert

Χτες

Σοκ έχει προακλέσει η ανακοίνωση του CBS ότι σταματά την εκπομπή

Γιάννης Αϊβάζης: Η πρώτη ανάρτησή του μετά τη νέα σχέση της Μαρίας Κορινθίου

Χτες

Η αινιγματική ανάρτηση του Γιάννη Αϊβάζη για τη νέα σχέση της Μαρίας Κορινθίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.