E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Θρήνος στην Εγνατία: Στους 5 οι νεκροί από τη φονική καραμπόλα ‑ Τι λέει ο οδηγός της νταλίκας

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Θρήνος στην Εγνατία: Στους 5 οι νεκροί από τη φονική καραμπόλα ‑ Τι λέει ο οδηγός της νταλίκας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/10/2014 | 00:00

Δεν χωρά ανθρώπου νους την τραγωδία στην Εγνατία Οδό που έχει βυθίσει στο πένθος πέντε οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στην πολύνεκρη καραμπόλα. Αργά το απόγευμα της Κυριακής, ένας από τους βαριά τραυματίες του πρωτοφανούς τροχαίου, ένας 60χρονος άνδρας που έμενε στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, έχασε τη μάχη για τη ζωή και εξέπνευσε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν 10:20 το πρωί της Κυριακής όταν κοντά στον κόμβο της Βέροιας, στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη νταλίκα με πινακίδες Ρουμανίας που οδηγούσε 39χρονος Ρουμάνος έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στο σημείο, όπου διεξάγονται έργα της ΔΕΗ. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, η νταλίκα παρέσυρε περισσότερα από 30 αυτοκίνητα, με τραγικό απολογισμό πέντε νεκρούς και 30 τραυματίες, ανάμεσά τους δυο παιδιά, ηλικίας 1,5 έτους και έξι μηνών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης. Τρεις από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. 

Οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων συγκλονίζουν. «Είδα αυτοκίνητα να πετάγονται δεξιά κι αριστερά» είπε οδηγός που είδε τα πάντα από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου του. ¶λλος περιέγραψε τη στιγμή του δυστυχήματος με την εξής φράση: «η νταλίκα πέταξε τα αυτοκίνητα σαν χαρτοπόλεμο»

Ο οδηγός της νταλίκας βρέθηκε λίγη ώρα μετά την πρόσκρουση, σε κατάσταση σοκ, σε κοντινό χωράφι. Κάποιοι είπαν ότι προσπάθησε να διαφύγει, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται. Συνελήφθη, όπως και ο 42χρονος υπεύθυνος της εταιρίας που έχει αναλάβει τα έργα στο σημείο. 

Σε κατάσταση σοκ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας είπε στους αστυνομικούς που τον ανακρίνουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Βέροιας ότι από τις συνεχόμενες στροφές που προηγήθηκαν, τα φρένα του οχήματός του «ζεστάθηκαν» και όταν πια βγήκε στην ευθεία, δεν «έπιαναν» όσο κι αν προσπαθούσε να φρενάρει. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, είδε μια ηλεκτρονική ένδειξη για βλάβη στα φρένα μόλις πέρασε τα διόδια Πολυμήλου. Επί 23 χιλιόμετρα προσπαθούσε να σταματήσει την τρελή πορεία της νταλίκας του, κατεβάζοντας ταχύτητες και πατώντας φρένο, αλλά δεν τα κατάφερε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για τα αίτια που πολύνεκρου τροχαίου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να οδηγήθηκε ο 39χρονος οδηγός στο τιμόνι και γιΆ αυτό να μην πρόλαβε αν αντιδράσει. 

Ο 39χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η δικογραφία σχηματίστηκε και ο 39χρονος θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα της Βέροιας για να απολογηθεί. Μαζί του θα οδηγηθεί και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία Οδό, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το φορτηγό αυτοκίνητο ήταν γεμάτο εμπορεύματα βάρους 19 τόνων.

¶λλωστε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός δεν σταμάτησε καθόλου στα σήματα των εργαζομένων της εταιρίας που του ζητούσαν να σταματήσει. 
¶νθρωποι που βρέθηκαν στο σημείο κατήγγειλαν επίσης ότι δεν υπήρχε στο σημείο η κατάλληλη σήμανση. 

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε πλήρως και στα δύο ρεύματα της Εγνατίας οδού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

<

Πηγή: newsit.gr 

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, seleo.gr, 24oresimathia.gr, Pinelopi Panagiotidou

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός εντοπίστηκε ο 75χρονος αγνοούμενος στο Μιχαλίτσι Ιωαννίνων

Σήμερα

Βρέθηκε σε μικρή απόσταση από το σπίτι του και σε σημείο καλυμμένο από βάτα και θάμνους

Μέσα στις φυλακές «σφαγεία» του Ιράν: Ομαδικοί βιασμοί, εικονικές εκτελέσεις και ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα

Σήμερα

Μία κόλαση επί γης περιμένει τους Ιρανούς διαδηλωτές που θα φυλακιστούν στα «σφαγεία» του Ιράν

Μην το αγνοήσεις! Μπορείς να κερδίσεις 6 επιπλέον άδειες στο δημόσιο ‑ Ποιοι τις δικαιούνται

Σήμερα

Η νέα άδεια δεν αφορά ασθένεια, αλλά έρχεται να καλύψει ανάγκες της οικογένειας

Θρίλερ στα 2.000 μέτρα στον Ταΰγετο: 4 από τους 8 εγκλωβισμένους ορειβάτες έχουν τραυματιστεί

Σήμερα

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση απεγκλωβισμού ομάδας ορειβατών από δύσβατο σημείο στον Ταΰγετο

Τζέσικα Μορέτι: «Κινηματογραφούσε τη φωτιά» στο Κραν Μοντανά ‑ Διέγραψε το βίντεο και σχεδίαζε φυγή

Σήμερα

Οι δικηγόροι των θυμάτων και των οικογενειών τους παραθέτουν αποδεικτικά στοιχεία στους εισαγγελείς καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Μορέτι

«Κλείδωσε» ο χειμώνας: Νέα κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα από 26 Ιανουαρίου – Οι χάρτες που σοκάρουν

Σήμερα

Στα προγνωστικά μοντέλα μαθηματικής ανάλυσης καιρού όσον αφορά το διάστημα από 21 έως και 23 Ιανουαρίου «κλειδώνουν» βροχές και τις χιονοπτώσεις

Κρήτη: Βρέθηκε ο άνδρας που εμβόλισε και εγκατέλειψε οδηγό μηχανής στα Χανιά

Σήμερα

H κινητοποίηση των αστυνομικών της Τροχαίας Χανίων για τον εντοπισμό του εμπλεκόμενου οχήματος ήταν άμεση

Προσοχή: Πρόστιμο σε όλους τους οδηγούς αν δεν έχουν αυτό το εξάρτημα στο αυτοκίνητο

Σήμερα

Ακόμα και σήμερα, με τόση δημοσιότητα πολλά είναι τα πρόστιμα που πέφτουν

Νεκρή σε τροχαίο η ηθοποιός Kianna Underwood

Σήμερα

Η αστυνομία αναφέρει ότι και οι δύο οδηγοί εγκατέλειψαν το σημείο του δυστυχήματος και δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί

«O μισθός μου ήταν 1.400 ευρώ και τώρα παίρνω πάνω από 2.800 ευρώ το μήνα ‑Δεν πρόκειται να επιστρέψω»

Σήμερα

Ο Γκιγιέρμο, ένας νεαρός ισπανός νοσηλευτής, περιγράφει τη ζωή του στη Νορβηγία στο ισπανικό Cope.es

Τον απέλυσαν για… ρέστα καφέ και τώρα η εταιρεία πληρώνει αποζημίωση‑μαμούθ!

Σήμερα

Μια «διαμάχη» για τα ρέστα από έναν αυτόματο πωλητή καφέ κόστισε τη θέση εργασίας ενός υπαλλήλου μιας εταιρείας από τη Μπρέσια της Ιταλίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.