ADVERTISEMENT

Τζορτζ Τσούνης: Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας, Τζορτζ Τσούνης, μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA, εξήρε τον χαρακτήρα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, τονίζοντας ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα φτάσουν στο καλύτερο επίπεδο

Newsroom
2' χρόνος ανάγνωσης
Τζορτζ Τσούνης: Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα
ADVERTISEMENT

Επί των ημερών της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, υποψήφιας πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, προέβλεψε ο προκάτοχός της, Τζορτζ Τσούνης.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

«Θα ήθελα να διασφαλίσω πως προστατεύουμε και τιμούμε την συνεπή, σταθερή και αξιόπιστη στρατηγική συμμαχία με την Ελλάδα. Άκουσαν το κάλεσμά μας κάθε φορά, ξεπερνώντας τις προσδοκίες μας», δήλωσε η Γκίλφοϊλ στο Κογκρέσο.

ADVERTISEMENT

Η ξεκάθαρη τοποθέτηση υπέρ της Ελλάδας από την μέλλουσα πρέσβη των ΗΠΑ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα.

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας, Τζορτζ Τσούνης, μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA, εξήρε τον χαρακτήρα της Γκίλφοϊλ, για την οποία δεν δίστασε να πει πως θα είναι η καλύτερη πρέσβης των ΗΠΑ που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα.

«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας. Είναι καλές τώρα, όμως νομίζω ότι αυτή μπορεί να τις κάνει πολύ καλύτερες».

ADVERTISEMENT

Ο Τζορτζ Τσούνης, περιγράφοντας τον χαρακτήρα της Γκίλφοϊλ, την παρομοίασε από πλευράς δυναμικότητας με την Μπουμπουλίνα, που θα σταθεί στο πλευρό της Αθήνας, καθώς άξονας της σκέψης της είναι το Διεθνές Δίκαιο και η συνέπεια, κάτι που εκτιμά πολύ.

«Καταλαβαίνει το κράτος δικαίου και είναι μια τρομερή προσωπικότητα, νομίζω θα είναι από τους καλύτερους πρέσβεις που έχει στείλει η Αμερική στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι ένας συνεπής σύμμαχος. Αυτά που είπε η κυρία Γκίλφοϊλ και ο βουλευτής Ριτς στο Κογκρέσο την Τετάρτη είναι ότι η Τουρκία δεν είναι συνεπής όλη την ώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούνης.

ADVERTISEMENT

Αίσθηση στην Άγκυρα από τις δηλώσεις Γκιλφόϊλ για τα ενεργειακά

Υπενθυμίζεται πως η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ δήλωσε πως θα στηρίξει την πόντιση του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης με Κύπρο και Ισραήλ, προκαλώντας αίσθηση στην Άγκυρα.

«Θα ενθαρρύνω επίσης την πρόοδο της Ελλάδας στην κατασκευή ηλεκτρικών διασυνδέσεων με τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, του Ισραήλ και της Αιγύπτου, οι οποίες συμβάλλουν στην περιφερειακή ενεργειακή διαφοροποίηση και ασφάλεια», διεμήνυσε.

Από την ακρόαση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή Τζέιμς Ριτς για τα F-35 που θέλει η Τουρκία.

ADVERTISEMENT

«Εγώ ήμουν εκείνος που έβαλε στον ‘πάγο’ τα F-35 (για την Τουρκία). Τα F-35 που πλήρωσαν και αγόρασαν είναι ακόμα στις ΗΠΑ, επειδή τα σταμάτησα και θα συνεχίσω να το διατηρώ αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους».

Εκτός απροόπτου, η Κίμπερλι Γκίφοϊλ αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές φθινοπώρου.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο