ADVERTISEMENT

Φωτιά στο Αλιβέρι: Μία ανάσα από τα σπίτια οι φλόγες

Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκένωση

Newsroom

Ενημερώθηκε
3' χρόνος ανάγνωσης
Φωτιά στο Αλιβέρι: Μία ανάσα από τα σπίτια οι φλόγες
ADVERTISEMENT

Σε συναγερμό -για ακόμη μία φορά- τέθηκε το Αλιβέρι στην Εύβοια λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (13.07.2025).

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο Αλιβέρι της Εύβοιας σε αγροτοδασική έκταση. Αυτή τη στιγμή καίει σε σημείο κοντά σε σπίτια.

ADVERTISEMENT

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει σημαντικά το έργο της κατάσβεσης.

Η φωτιά καίει ξηρά χόρτα και καλλιέργειες.

Μήνυμα του 112 στάλθηκε στα κινητά των κατοίκων προειδοποιώντας να παραμείνουν όλοι σε ετοιμότητα.

ADVERTISEMENT

Λίγα λεπτά μετά στάλθηκε νέο μήνυμα που έλεγε «όσοι βρίσκονται στην περιοχή Ποντικού να απομακρυνθούν προς Κάραβο».

Στις 17:25 στάλθηκε και πάλι νέο μήνυμα του 112. «Όσοι βρίσκεστε στον Κάμπο απομακρυνθείτε προς Χαλκίδα».

ADVERTISEMENT

Οι αρχές ξεκίνησαν ήδη τον απεγκλωβισμό των κατοίκων και συγκεκριμένα απομάκρυναν μία ηλικιωμένη με κινητικά προβλήματα καθώς οι φλόγες ήταν πίσω από το σπίτι της.

ADVERTISEMENT

Η κινητοποίηση των αρχών είναι μεγάλη, με εναέρια και επίγεια μέσα να επιχειρούν για να περιορίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη.

Στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 20ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα.

Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

«Δεν είναι μεγάλο το μέτωπο, αλλά η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια», είπε στο ΕΡΤNews, o αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μαστροκώστας.

Η αστυνομία προχώρησε πριν από λίγο στο κλείσιμο του παραλιακού δρόμου στον Κάμπο του Αλιβερίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και να αποτραπεί τυχόν κίνδυνος για τους διερχόμενους πολίτες.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής καλούνται να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρχών και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις προς το συγκεκριμένο σημείο, καθώς η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη και μεταβαλλόμενη.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο