E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συνέντευξη: Boogie Belgique στο E‑Radio.gr

Λίγες μέρες πριν εμφανιστεί στη χώρα μας

Συνέντευξη: Boogie Belgique στο E‑Radio.gr
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγες μέρες πριν εμφανιστεί στη χώρα μας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Boogie Belgique, κατά κόσμον Oswald Cromheecke, μας μιλά για τη μουσική του, την έμπνευσή του και το μέλλον της ηλεκτρονικής μουσικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιες ήταν οι μουσικές σου επιρροές;

Πάντα μου άρεσε το παρελθόν και ιδιαίτερα η μουσική του '20, του '30 ή του '40, τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν εκείνες τις μέρες, κακά και καλά, η μουσική και οι τέχνες που άνθισαν τότε, και έθεσαν τις βάσεις για τη μουσική που απολαμβάνουμε σήμερα. Καλλιτέχνες όπως οι Cab Calloway, Duke Ellington, Billie Holiday, Artie Shaw ήταν τεράστια έμπνευση για μένα. Η swing jazz είναι για μένα το σημαντικότερο στοιχείο στη μουσική μου σήμερα. Ακόμη και σήμερα, αν βάλεις ένα τέτοιο, παλιό τραγούδι, ο κόσμος θα αρχίσει να χορεύει – ακόμη κι αν ακούει techno ή dubstep! Αλλά ακόμη κι αν τους αρέσουν, δύσκολα θα τα προσθέσουν στην playlist τους... Γι' αυτό προσπαθώ να ανεβάσω αυτά τα samples και να τους προσθέσω σύγχρονα όργανα (synth, drums, μπάσο) και πιστεύω πως έτσι αυτά τα τραγούδια θα τα ακούσουν ξανά, ακόμη κι αν προσαρμόστηκαν στο σήμερα. Από τη σημερινή μουσική ο Βοnobo ήταν για μένα μεγάλη έμπνευση και ξεκίνησε κι αυτός ως παραγωγός και δοκίμασε πολλά είδη μουσικής και ενσωμάτωσε αυτά τα κομμάτια σε μια live μπάντα! Ακόμη, μ' αρέσουν Mr. Scruff, Gramatik, Parov Stelar, Fat Freddy's Drop!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει κάποιος DJ ή μουσικός με τον οποίο θα ήθελες να συνεργαστείς;

Είχα την ευκαιρία να μιλήσω και να δουλέψω με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως οι S Strong, Redwood, Proleter, Frenic και ελπίζω να συνεχίσω να το κάνω και στο μέλλον. Θα δουλέψω με πολλούς τραγουδιστές και μουσικούς στο επόμενό μου άλμπουμ, αλλά προς το παρόν είναι μυστικό!

Στις μέρες μας το κοινό της ηλεκτρονικής μουσικής είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Σε επηρεάζει αυτό κάπως σαν καλλιτέχνη;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πιο δύσκολο πράγμα για την ηλεκτρονική και χορευτική μουσική είναι το ότι... είναι πολλή! Πρέπει να ψάξεις για να βρεις κάτι ξεχωριστό και όσο πάει γίνεται δυσκολότερο. Η ποιότητα της μουσικής σε mainstream καλλιτέχνες γίνεται όλο και χειρότερη, κατά τη γνώμη μου. Η μουσική βιομηχανία αλλάζει. Όταν έγινα μέρος του Dusted Wax Kingdom, μου άρεσε η ιδέα τού να δίνω δωρεάν τη μουσική μου και είναι πιο εύκολο να σε μάθει ο κόσμος όταν δίνεις τη μουσική σου δωρεάν για download. Ειδικά τώρα, η μουσική αλλάζει γρήγορα και οι μουσικοί θέλουν να βγάλουν λεφτά από τα live shows, παρά από τις πωλήσεις των δίσκων... Αλλά και πάλι, είναι σημαντικό όταν κερδίζεις φαν να σε υποστηρίζουν αγοράζοντας το άλμπουμ.

Πότε και πώς ήταν την πρώτη φορά που εμφανίστηκες μπροστά σε κοινό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμάμαι πόσο απαίσιο ήταν το στρες μου όταν έπαιξα κιθάρα μπροστά σε κοινό στα 11 μου. Πλέον... έχω περισσότερη εμπειρία, αλλά είμαι πάντα πολύ νευρικός όταν παίζω μπροστά σε κοινό. Τη μέρα πριν τη συναυλία είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά όταν ξεκινώ να παίζω, όλα περνάνε. Δεν θυμάμαι καν το στρες που μπορεί να είχα πριν! Μου άρεσε πάντα να παίζω μουσική ως DJ, ακόμη κι όταν δεν ήμουν καλός σε αυτό, αλλά από ένα σημείο κι έπειτα ήθελα κάτι παραπάνω από μένα. Έτσι, κάλεσα κάποιους φίλους και αρχίσαμε να παίζουμε με live μπάντα. Και μπορώ να πω πως είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Νομίζω πως ο συνδυασμός των samples με τα live όργανα πηγαίνει τη μουσική μου σε άλλα επίπεδα. Επίσης, έχω πλέον και visuals στα live μου! Να έρθετε να δείτε. Τότε θα καταλάβετε τι εννοώ...

Τι ετοιμάζεις για το μέλλον;

Ελπίζουμε να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι εύκολο να βρεις τους σωστούς συνεργάτες σε κάποιες χώρες όταν παρέχεις τη μουσική σου δωρεάν, όμως είχαμε κάποια show τον προηγούμενο χρόνο και έρχονται και άλλα... και ετοιμάζω και το νέο άλμπουμ, που πιστεύω πως θα βγει στις αρχές του 2015!

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η παράξενη προέλευση 5 πολύ διάσημων τραγουδιών

Σήμερα

Δεν είναι όλα όπως τα νομίζουμε

Eurovision 2024: Το βίντεο από την πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι

Χτες

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο βίντεο από την πρόβα της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision

The Bear: Η σειρά που οφείλεις στον εαυτό σου να ξεκινήσεις

Πριν 3 μέρες

Ανάγκασε εκατομμύρια τηλεθεατές να κολλήσουν μαζί της

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Πριν 5 μέρες

Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Πριν 1 εβδομάδα

Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

Πριν 1 εβδομάδα

Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

Πριν 1 εβδομάδα

Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.