E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Από τραπεζίτης της Goldman Sachs έγινε ντελιβεράς και πλούτισε

Μια απίθανη, αλλά πραγματική ιστορία

Από τραπεζίτης της Goldman Sachs έγινε ντελιβεράς και πλούτισε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Rahul Parekh είχε συνηθίσει τις πολύωρες συσκέψεις, τα ξενύχτια στο γραφείο και την ένταση της δουλειάς ως εργαζόμενος της Goldman Sachs στο Λονδίνο. Ήταν, άλλωστε, εκτελεστικός διευθυντής στον τομέα της διαπραγμάτευσης μετοχών και παραγώγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που δεν μπορούσε να αντέξει ήταν την πείνα του όλες εκείνες τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς, καθώς ούτε αυτός, ούτε κάποιος άλλος συνάδελφός του μπορούσαν να βρουν ένα μαγαζί ανοιχτό για να προμηθευτούν πρόχειρο φαγητό. Κι έτσι του γεννήθηκε η ιδέα!

«Θυμάμαι εκείνα τα βράδια την πείνα που είχαμε. Υπήρχε ένα μαγαζί με ντελίβερι που παραγγέλναμε και περιμέναμε ακόμα και 1,5 ώρα μέχρι να έρθει η παραγγελία μας», λέει στο Bloomberg.

Κάποια στιγμή ο Parekh δεν άντεξε άλλο, παράτησε την καλοπληρωμένη δουλειά του στην Goldman Sachs και αποφάσισε να κάνει κάτι δικό του. Κάτι εντελώς διαφορετικό από ότι έκανε μέχρι εκείνη τη στιγμή: να φτιάξει ένα μαγαζί που να προσφέρει φαγητό στους εργαζομένους των μεγάλων εταιρειών του Λονδίνου που μένουν ως αργά στα γραφεία τους. Έτσι γεννήθηκε το «EatFirst», το μαγαζί που λειτουργεί με ντελίβερι και υπόσχεται να σου φέρει την παραγγελία μέσα σε 15 λεπτά! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χάρη της εταιρείας ξεπέρασε τα όρια της Αγγλίας, έφτασε στη Δανία, ενώ ετοιμάζεται και για το Βερολίνο. Οι συνεργάτες του ολοένα και αυξάνονται, ενώ σύμμαχός του είναι η τεχνολογία.

Αυτήν τη στιγμή το «EatFirst» προσφέρει δύο γεύματα, το ένα εξ αυτών είναι για τους vegetarian. Κάθε μέρα το μενού αλλάζει και τα γεύματα παρασκευάζονται σε μια κουζίνα κοντά στο κέντρο του Λονδίνου. Κάθε πιάτο κοστίζει περίπου 11 δολάρια, ενώ περιλαμβάνει ακόμα και ασιατική κουζίνα. Οι δε πελάτες μπορούν να πληρώνουν με μετρητά, πιστωτική κάρτα ή μέσω ενός app στο κινητό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Rahul Parekh είναι μόλις 28 ετών, γεννήθηκε στο Μάντσεστερ, αλλά οι ρίζες του είναι στην Ινδία και στην Κένυα. Η εταιρεία του πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, ενώ τα κέρδη έρχονται με τη μορφή καταιγίδας. «Αυτό που θέλω είναι να αλλάξω τις συνήθειες των εργαζομένων σε εταιρείες όπως η Goldman. Θέλω να τους κάνω να παραγγέλνουν μόνο από εμάς τα φαγητά τους.

Οι ειδικοί λένε πως η τεχνολογία έχει αλλάξει δραστικά τις συνήθειες των ανθρώπων και τον τρόπο που παραγγέλνουν φαγητό στη δουλειά. Λένε πως έχουν πάψει να παραγγέλνουν μόνο πίτσα και ψάχνουν κάτι πιο υγιεινό, αλλά και γρήγορο. Να γιατί πέτυχε το πείραμα του Parekh. Ο ίδιος παραδέχεται: «Το Λονδίνο έχει πάρα πολύ κόσμο. Οι ευκαιρίες δεν έχουν όρια. Μπορώ να κάνω την εταιρεία μου τη μεγαλύτερη του Λονδίνου στον τομέα του food delivery».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη κάνει πλάνα επέκτασης στην κουζίνα, θεωρεί πως ο τομέας με τον οποίο ασχολείται πλέον έχει πολύ μέλλον, ειδικά με τη βοήθεια της τεχνολογίας της online παραγγελίας. Για να καταλήξει: «Δεν έχω παράπονο από την Goldman. Πέρασα φανταστικά χρόνια εκεί, αλλά αυτό που κάνω τώρα έχει μεγαλύτερη επίπτωση στο μέλλον των επιχειρήσεων. Είναι μια εντελώς διαφορετική αίσθηση. Κάθε μέρα έχω να κάνω τόσα διαφορετικά πράγματα. Από το να πλύνω πιάτα μαζί με τους βοηθούς μου, μέχρι να κάνω τις παραγγελίες των υλικών».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ενοχή του οδηγού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη για τον θάνατο του Ιάσονα πρότεινε ο εισαγγελέας

Χτες

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΗΣΑΠ: Ατομα έχουν μπει στις γραμμές ‑ Ακινητοποιήθηκαν οι συρμοί

Χτες

Πρόβλημα στην κυκλοφορία του ηλεκτρικού

Ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές στο φετινό «Καλάθι του Πάσχα» δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης

Χτες

Η τιμή του αρνιού στα σούπερ μάρκετ κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι

FT: Δεύτερη φτωχότερη χώρα στην ευρωζώνη η Ελλάδα, παρά την ανάκαμψη

Χτες

Μειωμένοι κατά 30% οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα μετά την κρίση

Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης: «Εξουδετερωμένες βόμβες δίπλα στα σπίτια μας»

Χτες

Σοκάρουν οι δηλώσεις του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Κωνσταντίνος Φλώρος: Ελεύθερος μετά την απολογία του ‑ Δεν θα μπορεί να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Χτες

Η πρώτη δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή μετά τα πρωτοφανή επεισόδια στη Βουλή

Βουλή: Ο πατέρας του Φλώρου περιγράφει το ιστορικό που οδήγησε στο χθεσινό επεισόδιο

Χτες

Ο Γραμμένος ξεκίνησε το επεισόδιο, είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Διονύσιος Βαλτογιάννης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.