E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συμφωνεί για ειρηνευτική λύση ο Ζελένσκι μετά τη συνομιλία με Τραμπ ‑ «Παράθυρο» για το εδαφικό, αρκεί να είναι παρούσα η Ουκρανία στη συζήτηση

H Ουκρανία χρειάζεται ειρήνη, όχι παύση μεταξύ ρωσικών εισβολών

Συμφωνεί για ειρηνευτική λύση ο Ζελένσκι μετά τη συνομιλία με Τραμπ ‑ «Παράθυρο» για το εδαφικό, αρκεί να είναι παρούσα η Ουκρανία στη συζήτηση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 16/8/2025 | 14:46

Παράθυρο ακόμη και για εδαφικές παραχωρήσεις άφησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέα ανάρτησή του η οποία ακολούθησε των συνομιλιών που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τους Ευρωπαίους ηγέτες, σε συνέχεια της συνάντησης των προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας στην Αλάσκα.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του, ο Ζελένσκι τάσσεται υπέρ μίας συνολικής ειρηνευτικής λύσης, αντί μίας εκεχειρίας, μίας πρότασης που αποκάλυψε ο Τραμπ ότι συζητήθηκε στις επαφές με τον Πούτιν, ενώ δήλωσε πως όλες οι συζητήσεις, ειδικά για το εδαφικό ζήτημα, πρέπει να γίνουν με την Ουκρανία παρούσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο νωρίτερα σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε υπέρ μιας απευθείας επίτευξης συμφωνίας ειρήνης που θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, και όχι μιας απλής συμφωνία εκεχειρίας, προκαλώντας ήδη αντιδράσεις στο Κίεβο.

«Η ασφάλεια πρέπει να διασφαλίζεται αξιόπιστα και μακροπρόθεσμα, με τη συμμετοχή τόσο της Ευρώπης όσο και των ΗΠΑ», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος με ανάρτηση στο X μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με Ευρωπαίους ηγέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της ανάρτησης:

«Σήμερα, μετά τη συνομιλία μου με τον πρόεδρο Τραμπ, συντονίσαμε περαιτέρω τις θέσεις μας με τους Ευρωπαίους ηγέτες. Οι θέσεις είναι ξεκάθαρες. Πρέπει να επιτευχθεί μια πραγματική ειρήνη, που θα είναι διαρκής και όχι απλώς μια ακόμη παύση μεταξύ των ρωσικών εισβολών.

Οι δολοφονίες πρέπει να σταματήσουν το συντομότερο δυνατόν, τα πυρά πρέπει να σταματήσουν τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στον ουρανό, καθώς και οι επιθέσεις κατά των λιμενικών μας υποδομών. Όλοι οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου και οι πολίτες πρέπει να απελευθερωθούν, ενώ τα παιδιά που απήχθησαν από τη Ρωσία πρέπει να επιστραφούν. Χιλιάδες άνθρωποι μας παραμένουν σε αιχμαλωσία – όλοι πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η πίεση προς τη Ρωσία πρέπει να διατηρηθεί όσο συνεχίζεται η επιθετικότητα και η κατοχή.

Στη συνομιλία μου με τον πρόεδρο Τραμπ, τόνισα ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να ενισχυθούν εάν δεν υπάρξει τριμερής συνάντηση ή αν η Ρωσία επιχειρήσει να αποφύγει τον πραγματικό τερματισμό του πολέμου. Οι κυρώσεις είναι αποτελεσματικό εργαλείο. Η ασφάλεια πρέπει να διασφαλίζεται αξιόπιστα και μακροπρόθεσμα, με τη συμμετοχή τόσο της Ευρώπης όσο και των ΗΠΑ. Όλα τα ζητήματα που είναι σημαντικά για την Ουκρανία πρέπει να συζητούνται με τη συμμετοχή της Ουκρανίας, και κανένα ζήτημα –ιδίως τα εδαφικά– δεν μπορεί να αποφασιστεί χωρίς αυτήν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευχαριστώ τους εταίρους μας που βοηθούν. Σήμερα υπάρχει μια σημαντική δήλωση από τους Ευρωπαίους ηγέτες που ενισχύει τη θέση μας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί – Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και όλοι στον κόσμο που επιθυμούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στις διεθνείς σχέσεις

Συνάντηση Ζελένσκι-Τραμπ τη Δευτέρα

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα συναντήσει τον Τραμπ τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ύστερα από τη συνάντηση που είχε στην Αλάσκα ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Ρώσο ομόλογό του.

Στον λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, ο Ζελένσκι ανέφερε επίσης ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τον ενημέρωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα για τα «βασικά σημεία» της συνομιλίας που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Τη Δευτέρα θα συναντήσω τον πρόεδρο Τραμπ στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουμε για το σύνολο των λεπτομερειών ώστε να δοθεί τέλος στην αιματοχυσία και τον πόλεμο», σημείωσε ο Ζελένσκι. «Είμαι ευγνώμων για την πρόσκληση. Είναι σημαντικό να υπάρξει εμπλοκή των Ευρωπαίων σε κάθε στάδιο προκειμένου να παρασχεθούν αξιόπιστες εγγυήσεις ασφαλείας, στο πλευρό των ΗΠΑ», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν Ευρωπαίοι ηγέτες

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Φινλανδίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, καθώς και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, και τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφορικά με τη συνάντηση που έλαβε χώρα στην Αλάσκα, μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου και του Προέδρου της Ρωσίας.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην κοινή δήλωσή τους, χαιρέτισαν τις προσπάθειες του Αμερικανού Προέδρου για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στην Ουκρανία, παραθέτοντας δήλωσή του ότι «δεν υπάρχει συμφωνία μέχρι να υπάρξει συμφωνία», και τόνισαν ότι «όπως οραματίζεται ο Πρόεδρος Τραμπ, το επόμενο βήμα πρέπει τώρα να είναι περαιτέρω συνομιλίες που να περιλαμβάνουν τον Πρόεδρο Ζελένσκι, τον οποίο πρόκειται να συναντήσει σύντομα».

Οι ηγέτες τονίζουν τη στήριξή τους σε μια τριμερή σύνοδο κορυφής, επισημαίνοντας πως «είμαστε επίσης έτοιμοι να συνεργαστούμε με τον Πρόεδρο Τραμπ και τον Πρόεδρο Ζελένσκι προς μία τριμερή σύνοδο κορυφής με την υποστήριξη της Ευρώπης. Είμαστε σαφείς ότι η Ουκρανία πρέπει να έχει ατσάλινες εγγυήσεις ασφαλείας για να μπορεί να υπερασπιστεί αποτελεσματικά την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα. Χαιρετίζουμε τη δήλωση του Προέδρου Τραμπ ότι οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες να δώσουν εγγυήσεις ασφαλείας. Ο «Συνασπισμός των Προθύμων» είναι έτοιμος να διαδραματίσει ενεργό ρόλο. Δεν πρέπει να τεθούν περιορισμοί στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ή στη συνεργασία της με τρίτες χώρες. Η Ρωσία δεν μπορεί να έχει βέτο στην πορεία της Ουκρανίας προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Τέλος, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών εκφράζουν τη στήριξή τους στην Ουκρανία. «Η υποστήριξή μας προς την Ουκρανία θα συνεχιστεί. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε περισσότερα για να διατηρήσουμε την Ουκρανία ισχυρή, ώστε να επιτύχουμε τον τερματισμό των συγκρούσεων και μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη. Όσο συνεχίζεται η αιματοχυσία στην Ουκρανία, παραμένουμε έτοιμοι να διατηρήσουμε την πίεση προς τη Ρωσία. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις κυρώσεις και τα ευρύτερα οικονομικά μέτρα για να ασκήσουμε πίεση στην πολεμική οικονομία της Ρωσίας μέχρι να υπάρξει δίκαιη και διαρκής ειρήνη. Η Ουκρανία μπορεί να βασίζεται στην αδιάκοπη αλληλεγγύη μας καθώς εργαζόμαστε προς μια ειρήνη που θα διασφαλίζει τα ζωτικά συμφέροντα ασφαλείας της Ουκρανίας και της Ευρώπης», τονίζουν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοφία Σεϊρλή: «Βουβός» ο πόνος στο τελευταίο αντίο προς τη σπουδαία ηθοποιό – Πλήθος κόσμου για την αποτέφρωση στη Ριτσώνα

Σήμερα

Η άτυχη 77χρονη έχασε τη ζωή της, όταν πνίγηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην παραλία Καμάρι στους Φούρνους της Ικαρίας.

Ο Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Τραμπ την Δευτέρα στην Ουάσινγκτον ‑ «Είμαι ευγνώμων για την πρόσκληση», είπε

Σήμερα

«Η Ουκρανία επιβεβαιώνει την ετοιμότητά της να συνεργαστεί για την επίτευξη της ειρήνης»

Ατύχημα σε λούνα παρκ στη Ρόδο ‑ 4 άτομα εκσφενδονίστηκαν από «ταψί», δείτε βίντεο

Σήμερα

Το ατύχημα σημειώθηκε σε λούνα παρκ στην περιοχή Κρεμαστή όπου διεξαγόταν πανηγύρι

Γιώργος Μαζωνάκης: Τον Σεπτέμβριο θα κινούταν δικαστικά κατά της αδερφής του – Πότε επιστρέφει στο σπίτι του

Σήμερα

«Φυσική επαφή με τους συγγενείς αυτούς δεν είχε τα τελευταία 2,5 χρόνια. Δεν είχαν επαφή για να γνωρίζουν την κατάσταση του Γιώργου»

Ντόναλντ Τραμπ σε Ζελένσκι: «Κάνε τη συμφωνία με τον Πούτιν» για το τέλος του πολέμου – «Βάζω στη συνάντηση άριστα 10»

Σήμερα

Τι είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του

Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν: «Εποικοδομητικές» οι συνομιλίες αλλά χωρίς συμφωνία για την Ουκρανία

Σήμερα

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου η ιστορική συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αλάσκα

2χρονη επέπλεε χωρίς τις αισθήσεις της στην Αλεξανδρούπολη ‑ Τη διέσωσαν ναυαγοσώστριες που ήταν στην παραλία

Σήμερα

Η παρέμβασή τους ήταν σωτήρια, αφού κανείς από τους λουόμενους δεν είχε παρατηρήσει το παιδί να επιπλέει αναίσθητο σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων από την ακτή

Ένας νεκρός από τον εκτροχιασμό τρένου στη Δανία ‑ Αναφορές για πολλούς τραυματίες

Χτες

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στο Μπιέρντρουπ

Προσωπικός αριθμός: Τι αλλάζει από 5 Σεπτέμβριου

Χτες

Σε λιγότερο από έναν μήνα λήγει η προθεσμία

Γιώργος Μαζωνάκης: Για «άθλια μεθόδευση» μιλά ο δικηγόρος του ‑ «Θα καταθέταμε μηνύσεις κατά της αδελφής του τον Σεπτέμβριο για κακουργήματα»

Χτες

Τι αποκάλυψε για τις δύο τελευταίες συναντήσεις του Γιώργου Μαζωνάκη με την αδελφή του και τον γαμπρό του

Αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση κορυφής στην Αλάσκα: «Η Ουκρανία θα αποφασίσει για ανταλλαγές εδαφών με τη Ρωσία», λέει ο Τραμπ

Χτες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα υποδεχθεί τον Ρώσο ομόλογό του στα σκαλιά του αεροπλάνου που θα μεταφέρει τον Πούτιν στις 22:00 στο Ανκορατζ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.