E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Δεν έχω εκμεταλλευτεί ποτέ το ταλέντο μου όσο πρέπει κι όσο μου αξίζει»

Συνέντευξη με τον Χάρη Βαρθακούρη

«Δεν έχω εκμεταλλευτεί ποτέ το ταλέντο μου όσο πρέπει κι όσο μου αξίζει»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Xάρης Βαρθακούρης είναι ένας καλλιτέχνης που από πολύ μικρός έδειξε πως όχι μόνο γνωρίζει μουσική, αλλά μπορεί να γράφει εκείνη τη μουσική που θα γίνει επιτυχία. Τα τραγούδια που τραγούδησε ο ίδιος, αλλά κι εκείνα που τραγούδησε ο πατέρας του, Γιάννης Πάριος, στις δισκογραφικές του δουλειές, καθώς και άλλοι τραγουδιστές, ακούγονται μέχρι σήμερα. Είναι ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης, με ιδιαίτερο χιούμορ και φανατικούς θαυμαστές, που τον ακολουθούν στα social media!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχεις συνθέσει μερικά από τα πιο διαχρονικά τραγούδια στην ελληνική δισκογραφία. Όταν γράφεις, ξέρεις από πριν (είτε ενστικτωδώς, είτε λόγω εμπειρίας) τι θα γίνει επιτυχία;
Αφενός, ευχαριστώ για τη γενναιοδωρία στις εκφράσεις σου, αφετέρου έχω πέσει τόσες φορές έξω στις προβλέψεις μου, που πλέον εχω καταλήξει ότι είναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν την τύχη ενός τραγουδιού, που δεν έχει νόημα να κάνω προβλέψεις.

Πώς περνάς τις μέρες σου αυτό το διάστημα;
Προσπαθώ να συνδυάσω τη συνήθεια ενός νέου σπιτιού (μόλις μετακόμισα), επιστροφή στην πραγματικότητα του χειμώνα και αναζήτηση δουλειάς και δραστηριοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχες κάνει μια μεγάλη περιοδεία με τους φίλους σου Κόκοτα, Διονυσίου, Μπιθικώτση και, όπως φάνηκε, ήταν αρκετά επεισοδιακή! Κάποια περιστατικά που θα 'θελες να μοιραστείς;
Χρειάζομαι 100 σελίδες για να περιγράψω ιστορίες και περιστατικά που μας έχουν τύχει στα ταξίδια μας. Να χτυπήσω ξύλο, έχουμε γελάσει πάρα πολύ, όχι μόνο επειδη είμαστε κάτοχοι μαύρης ζώνης στο χιούμορ, όλοι μας, αλλά επειδή, ευτυχώς, έχουμε δέσει πάρα πολύ σαν προσωπικότητες και χαρακτήρες. Κάποιες από τις στιγμές αυτές τις έχουμε ανεβάσει και στο YouTube, οπότε όποιος ενδιαφέρεται να σπαταλήσει μισή –και παραπάνω– ώρα χαζεύοντας, δεν έχει παρά να μπει στο κανάλι μου και να ψάξει.

Τι μουσική θα έβρισκε κανείς τώρα στο CD player του αυτοκινήτου σου (ή στο κινητό σου, ή στο iPod);
Stevie Wonder (CD με δικές μου επιλογές), Jamiroquai, Toto, Dirty Loops, Michael Jackson (tο «Οff Τhe Wall») και Ornella Vanoni είναι τα 6 CD της... σιντιέρας του αυτοκινήτου μου.

Σκέφτηκες ποτέ να ζήσεις στο εξωτερικό;
Πολλές φορές, αλλά μόνο στις σκέψεις έμεινα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς ήταν η εμπειρία της τηλεόρασης στο «J2US»;
Η έκφραση κανονικά λέει «ούτε κρύο, ούτε ζέστη». Στη δική μου περίπτωση, «και κρύο και ζέστη».
Είχε τα καλά της, είχε και τα κακά της, είχε τα ίσια της και τα στραβά της. Απλώς, ίσως έπρεπε να ακούσω το ένστικτό μου, που μου είπε να αποχωρήσω από το σόου πριν αρχίσει καν, την πρώτη φορά που πήγαμε στο στούντιο να δοκιμάσουμε τη χημεία των ζευγαριών. Μια κοπέλα από την παραγωγή κατάφερε να με πείσει να μην το κάνω τελικά κι έτσι παρέμεινα. Ήξερα όμως ότι ήταν θέμα χρόνου τα νεύρα μου να... αντιδράσουν. Το έβλεπα, το ένιωθα. Ωστόσο, μου άνοιξε και δυο-τρεις πόρτες και ίσως γι' αυτο και μόνο πρέπει να το καταχωρήσω στις καλές εμπειρίες. ¶λλωστε, κι ένας ποδοσφαιριστής μπορεί σ' ένα ματς να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά στο ίδιο παιχνίδι να σπάσει και το πόδι του. Φαντάζομαι, στον απολογισμό του, μετά από καιρό, θα θυμάται το πρωτάθλημα και όχι τον τραυματισμό του.

Ποια είναι τα επόμενά σου πλάνα;
Δεν κάνω πλάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είσαι εξπέρ στα social media, τα οποία έχουν γίνει ένα πολύ καλό εργαλείο προώθησης της δουλειάς όλων, καλλιτεχνών και μη. Τι κάναμε πριν από αυτά; Ήταν καλύτερα ή χειρότερα πιστεύεις;
Πριν από αυτά έπρεπε να βγούμε έξω για να γνωρίσουμε κόσμο. Έπρεπε να πάμε στον «Πρωινό Καφέ» για να ενημερώσουμε πού τραγουδάμε. Έπρεπε να μας παίξει το ραδιόφωνο, για να μάθει ο κόσμος ότι έχουμε κυκλοφορήσει καινούργιο τραγούδι. Αν, δε, είσαι καλλιτέχνης που παίζει κάθε βδομάδα και αλλού, κάτι πολύ διαδεδομένο τώρα, έπρεπε να βασιστείς στις τοπικές αφίσες που θα κολλούσε ο εκάστοτε επιχειρηματίας της γειτονιάς που σε φιλοξενεί! Τώρα έχεις έναν τρόπο να απευθυνθείς μαζικά, εύκολα, ανέξοδα σε χιλιάδες κόσμο. Αυτοί που παραπονιούνται για τα social media, αν υπάρχουν, μάλλον δεν έχουν υπολογιστή ή smartphone ακόμα. Διαφορετικά, θα τα λέγαμε antisocial media!

Τι κάνετε όταν είστε μαζί με τα παιδιά σου; Πώς περνάτε τον χρόνο σας παρέα;
Τα παιδιά μου είναι μικρά. Δεν κάνουμε τίποτα πρωτότυπο. Θα δούμε κινούμενα σχέδια, θα παίξουμε, θα ζωγραφήσουμε, θα ακούσουμε μουσικούλα, θα πάμε βόλτες, άντε και κάποιο παιδικό θέατρο, αν αξίζει τον κόπο. Τώρα περνάνε τη φάση της πλαστελίνης. Τρελαίνονται για πλαστελίνες! Επίσης, έβαψα τις ντουλάπες τους με μπογιά μαυροπίνακα, οπότε έχουν κι άλλο ένα μέρος να... ξεσπάσουν.

Αν δεν ήσουν μουσικός/τραγουδιστής/συνθέτης, τι δουλειά θα μπορούσες να κάνεις; Σε ένα παράλληλο σύμπαν, τι να κάνει άραγε ο άλλος Χάρης;
Θα ήμουν σίγουρα είτε φωτογράφος, είτε σκηνοθέτης. Θεωρώ ότι έχω πολύ καλό μάτι και για τα δύο. O Χάρης του παράλληλου σύμπαντος με βλέπει και στεναχωριέται που δεν έχω εκμεταλλευτει ποτέ το ταλέντο μου όσο πρέπει κι όσο μου αξίζει. Τουλάχιστον, ελπίζω εκείνος να χαίρεται την επιτυχία του, τα βραβεία του και τα εκατομμύριά του.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλεκ Μπάλντουιν: Νέες φωτογραφίες από το επεισόδιο με γυναίκα στη Νέα Υόρκη

Σήμερα

Ο καβγάς συνεχίστηκε έξω από την καφετέρια

Ποιοι διάσημοι δεν πιστεύουν στη μονογαμία και το έχουν δηλώσει

Σήμερα

Ενώ ορισμένα άτομα ασπάζονται την παραδοσιακή μονογαμία, άλλα αμφισβητούν την καταλληλότητά της

Πώς ο καρκίνος της Κέιτ Μίντλετον άλλαξε τη σχέση της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ

Χτες

Διανύουν μία πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή τους

Ναταλί Βέλτση: Έξω φρενών η ψυχολόγος με τον Γιώργο Λάγιο στον αέρα του Open

Χτες

«Είστε επικίνδυνος, δείξτε μου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος»

Ευχάριστα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα

Χτες

Ανταποκρίνεται ο τραγουδιστής στα πρώτα ερεθίσματα

Μαρία Σολωμού: «Δε θα πάω ποτέ να κάνω σχέση με τον πρώην κάποιας γνωστής μου, είναι φτηνό»

Χτες

«Το θεωρώ σκα…νιο φέρσιμο, σε όποια περίπτωση», τόνισε η ηθοποιός

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.