E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τζιχαντιστές: Νέος χάρτης με το «μεγάλο Ισλαμικό Κράτος»

Δείτε βίντεο από το Κομπάνι

Τζιχαντιστές: Νέος χάρτης με το «μεγάλο Ισλαμικό Κράτος»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/10/2014 | 00:00

Με το 40% του Κομπάνι να βρίσκεται πλέον στα χέρια των τζιχαντιστών και με περισσότερους από  700 Κούρδους πολίτες -κυρίως ηλικιωμένους- να παραμένουν εγκλωβισμένοι, οι σκληροί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έδωσαν το Σάββατο στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο μέσα από τους δρόμους της βομβαρδισμένης πόλης.

Στις παρακάτω εικόνες από το Κομπάνι, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα της Συρίας και της Τουρκίας, απεικονίζονται τζιχαντιστές να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον διάφορων στόχων -οι οποίοι δεν διακρίνονται- με πολυβόλα πίσω από κτίρια.

Το νέο προπαγανδιστικό βίντεο του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται, μάλιστα, πως έχει τραβηχθεί από επαγγελματία, ενώ σε μια τρομακτική σκηνή μπορεί κανείς να δει έναν από τους τρομοκράτες να επιτίθεται με μια ρουκέτα, ενώ άλλοι μαχητές σέρνονται στο έδαφος, κινούμενοι προς το κέντρο της πόλης.

Δυστυχώς, στην «καρδιά» της πόλης έχουν συγκεντρωθεί και όσοι Κούρδοι πολίτες δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το Ισλαμικό Κράτος και οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τους σκληρούς τζιχανστιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Κομπάνι, οι δολοφονίες, τα βασανιστήρια και οι βιασμοί είναι σύμφωνα με πληροφορίες καθημερινό φαινόμενο, ενώ ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί είναι και οι δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία, Στέφαν Ντε Μιστούρα, ο οποίος είπε την  Παρασκευή από τη Γενεύη πως οι άμαχοι που παραμένουν στην περιοχή θα σφαγιαστούν από τους ακραίους ισλαμιστές, αν καταληφθεί το Κομπάνι.

Μάλιστα, χαρακτήρισε αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες με την προέλαση των εξτρεμιστών στη Συρία «μία από τις χειρότερες γενοκτονίες του 20ου αιώνα»!

Επίσης, στο παρακάτω βίντεο το οποίο έδωσαν χθες στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές, απεικονίζεται το βομβαρδισμένο Κομπάνι να φλέγεται!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 


Αυτό είναι το «ισλαμικό κράτος» που ονειρεύονται οι τζιχαντιστές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ώρα, όμως, που οι τζιχαντιστές στη Συρία «χτυπούν» το Κομπάνι και στο Ιράκ φέρονται να βρίσκονται σε απόσταση μόλις 12 χλμ από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης, ένας νέος χάρτης κυκλοφορεί με τις χώρες που επιθυμεί να καταλάβει το ΙΚ.

Σύμφωνα με τον χάρτη μισή από την Αφρική, το 25% της Ασίας, αλλά και χώρες της Ευρώπης εκ των οποίων η Ελλάδα κι η Ισπανία αποτελούν στόχο των εξτρεμιστών στο επεκτατικό πλαίσιο που θέλουν να εφαρμόσουν.

Μάλιστα, το ΙΚ μέσω τζιχαντιστικών ιστοσελίδων ανέφερε πως οι άνδρες του σκοπεύουν να καταλάβουν περιοχές όπως το Ιράκ, το Λεβάντε, την Υεμένη, το Κουρδιστάν, τον Καύκασο και άλλες.



Μάλιστα, οι ακραίοι ισλαμιστές επισημαίνουν πως το ισλαμικό χαλιφάτο πρόκειται να χωριστεί σε διάφορες πολιτείες, η καθεμία από τις οποίες θα αποτελείται από ομάδες κρατών.

Στο μεταξύ, για την ενίσχυση του ιρακινού στρατού στην προσπάθειά του να σταματήσει την προέλαση των τζιχαντιστών, η Ισπανία πρόκειται να αποστείλει 300 στρατιώτες για να εκπαιδεύσουν τα μέλη των ιρακινών δυνάμεων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον αγώνα κατά του ΙΚ.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές δυνάμεις, ο ιρακινός στρατός «βρίσκεται σε δύσκολη θέση», ενώ επιχειρεί να «φρενάρει» τους εξτρεμιστές στα δυτικά της Βαγδάτης.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.