E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτές είναι οι αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τετράωρη στάση εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ αύριο

Αυτές είναι οι αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/10/2014 | 00:00

Μετά τις αλλαγές στα εισιτήρια των μέσων Μαζικής Μεταφοράς, που εφαρμόστηκαν από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, το υπουργείο Μεταφορών, έχει σχεδιάσει να εφαρμόσει επιπλέον αλλαγές, με διττό σκοπό: Αφενός για τη διευκόλυνση των επιβατών και αφετέρου για να περιοριστεί η λαθρεπιβίβαση. Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ Χρυσοχοΐδη, «οι όποιες αλλαγές θεσπίζονται καθώς παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα δυσλειτουργίας αλλά και λαθρεπιβίβασης».


Εισιτήριο από smartphone ή tablet
Συγεκριμένα, οι επιβάτες θα μπορούν πλέον να αγοράζουν το εισιτήριό τους από το smartphone του ή την ταμπλέτα τους, χωρίς να αγχώνονται ψάχνοντας για εισιτήριο σε περίπτερα ή σημεία πώλησης. Από τα Χριστούγεννα οι Συγκοινωνίες Αθηνών (ΣΑ) ετοιμάζουν ειδική εφαρμογή βάσει της οποίας θα λειτουργήσει ο νέος τρόπος αγοράς εισιτηρίων (mobile ticketing), που θα αποτελέσει το μεταβατικό στάδιο για το πέρασμα στο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Το πρόγραμμα που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή πριν το πέρας του 2014, ονομάζεται mobile ticketing και η διαδικασία θα είναι η εξής: Ο επιβάτης θα κατεβάζει μια εφαρμογή στο smartphone ή το tablet μέσω της οποίας θα βλέπει όλους τους τύπους εισιτηρίων (απλό, μειωμένο κ.λπ.). Με ένα κλικ πάνω στο εισιτήριο που επιθυμεί θα προχωρά στην αγορά του.

Η πληρωμή του εισιτηρίου θα γίνεται αυτόματα μέσω πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας που θα είναι συνδεδεμένη με τη συγκεκριμένη εφαρμογή του mobile ticketing. Σε επομένη φάση εξετάζεται οι επιβάτες να μπορούν να πληρώνουν τα εισιτήριά τους και μέσω Paypal. Αμέσως μετά την πληρωμή του εισιτηρίου, ο επιβάτης θα το ενεργοποιεί με το πάτημα ενός κουμπιού. 

Στην οθόνη του κινητού του θα εμφανίζεται ένας μοναδικός κωδικός, καθώς και η αντίστροφη μέτρηση του χρόνου διάρκειας του εισιτηρίου (ο χρόνος θα ξεκινά από τα 70 λεπτά και θα κατεβαίνει). Οταν θα γίνεται έλεγχος εισιτηρίων, ο επιβάτης θα δείχνει στον ελεγκτή την οθόνη του κινητού του με τον μοναδικό κωδικό, του οποίου η εγκυρότητα θα επιβεβαιώνεται με το σκανάρισμα από ειδικό σαρωτή (rider).

Ηλεκτρονική, ωστόσο, σχεδιάζεται να γίνει και η κάρτα απεριορίστων διαδρομών, από το 2015. Η κάρτα θα μοιάζει με πιστωτική και θα έχει τη φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του κατόχου της.


Τουρνικέ σε λεωφορεία και τρόλεϊ
Ειδικές μπάρες, τουρνικέ, θα τοποθετηθούν τον Νοέμβριο στην μπροστινή πόρτα των λεωφορείων και των τρόλεϊ της Αθήνας, με απώτερο σκοπό την πάταξη της επιβίβασης άνευ εισιτηρίου.

Τα τουρνικέ θα θα επιτρέπουν την ελεγχόμενη είσοδο των επιβατών στα οχήματα και η τοποθέτησή τους αναμένεται να αρχίσει σε λεωφορεία και τρόλεϊ σε γραμμές ήπιας κίνησης με στόχο να ελεγχθεί η λειτουργικότητα και  η αποτελεσματικότητα του μέτρου. Στη συνέχεια, ωστόσο, θα καθιερωθεί σε όλες τις γραμμές της πρωτεύουσας.

Να σημειωθεί πως το πρωί της Δευτέρας εγκαινιάστηκαν οι πρώτες «έξυπνες στάσεις», στο κέντρο της Αθήνας, των οποίων το δίκτυο θα αριθμεί 1.000 τηλεματικές στάσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών κ. Χρυσοχοΐδη: «Οι καλές αστικές συγκοινωνίες είναι το κράτος πρόνοιας, είναι το δίκαιο κράτος και οφείλουμε να παλέψουμε για να ανταμείψουμε τους συμπολίτες μας για όλες αυτές τις θυσίες που έχουν γίνει. Τα έργα προχωρούν και αποδίδουν θέσεις εργασίας. Η αστική κινητικότητα και οι αστικές συγκοινωνίες βελτιώνονται».

Στάση εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό, Τραμ την Τετάρτη
Στο φόντο των επικείμενων αλλαγών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι εργαζόμενοι σε Ηλεκτρικό, Μετρό και Τραμ εξήγγειλαν τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16.00 το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την ασφάλεια των συγκοινωνιών, «που τίθενται σε κίνδυνο από την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την υπερεργασία και την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση», τις δημόσιες και φθηνές αστικές συγκοινωνίες και την υπογραφή νέας ΣΣΕ για εργασία με αξιοπρέπεια, την ίδια στιγμή που η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Σήμερα

Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης

Σήμερα

Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ

Σήμερα

Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

Σήμερα

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

Σήμερα

Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

Σήμερα

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

Σήμερα

Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Σήμερα

Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

Σήμερα

Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Σήμερα

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 1
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.