E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εβαλαν ΕΝΦΙΑ στο Παναθηναϊκό Στάδιο και την Αρχαία Ολυμπία!

Το απίστευτο ποσό που αναγραφόταν στο ραβασάκι

Εβαλαν ΕΝΦΙΑ στο Παναθηναϊκό Στάδιο και την Αρχαία Ολυμπία!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/10/2014 | 11:02

Δεν έχει τέλος το αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ. Ακόμη ένα παράδειγμα της προχειρότητας με την οποία ετοιμάστηκε και των τεράστιων λαθών που έγιναν κατά τον υπολογισμό του είναι το γεγονός ότι το ΥΠΟΙΚ έστειλε... φοροραβασάκι στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να πληρώσει ΕΝΦΙΑ για το ΟΑΚΑ και το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων για τις εγκαταστάσεις στην Αρχαία Ολυμπία και για το Παναθηναϊκό Στάδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βρέθηκε να χρωστά φόρο 4,5 εκατ. ευρώ για τα προαναφερόμενα ακίνητα, ενώ αντίστοιχα ήταν τα ποσά που αναγράφονταν στο ραβασάκι που έφθασε στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων.

Την Τετάρτη, πάντως, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στη Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, διαπιστώθηκε ότι και αυτήν τη φορά τα ακίνητα φορτώθηκαν με ΕΝΦΙΑ εξαιτίας της λανθασμένης συμπλήρωσης του Ε9, αναφορικά με τη χρήση και τα εμπράγματα δικαιώματα επί των ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθεροτυπίας», ο φόρος θα διορθωθεί μετά τις διορθώσεις που θα γίνουν στο Ε9 των οργανισμών με τροποποιητική δήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών

«Με αφορμή σημερινές αναφορές στα ΜΜΕ, όπου εμφανίζονται ακίνητα της ΕΟΕ (ΟΑΚΑ, Ακαδημία Αρχαίας Ολυμπίας κ.ά.) να εμπίπτουν στη φορολόγηση του ΕΝΦΙΑ, διευκρινίζεται ότι:

Α) Στις 14-10-2014 στελέχη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προσήλθαν  στα γραφεία της Διεύθυνσης Φορολογίας Κεφαλαίου και ενημερώθηκαν για το σωστό  τρόπο   καταγραφής των ακινήτων τους, ώστε να απεικονιστεί σωστά η περιουσιακή της  κατάσταση, προκειμένου να υπολογισθεί ορθά η φορολογική υποχρέωση και να χορηγηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο απαλλαγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Β) Ο ΕΝΦΙΑ για τα νομικά πρόσωπα υπολογίζεται βάσει των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9), ετών 2013 και 2014. Ειδικά το έτος 2014 (έτος πρώτης εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ), τα νομικά πρόσωπα τα οποία δικαιούνται της απαλλαγής του άρθρου 3 και των μειώσεων των άρθρων 4 και 5 του ν. 4223/2013, όφειλαν να υποβάλουν δήλωση, συμπληρώνοντας τις αντίστοιχες ενδείξεις, οι οποίες λαμβάνονται υπόψη από το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εκκαθαρισθεί ορθά ο φόρος.

Γ) Τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου καθώς και τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, απαλλάσσονται από το φόρο για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητά τους για σκοπούς πολιτιστικούς, θρησκευτικούς, αθλητικούς, κοινωφελείς κ.λπ.

Δ) Επομένως σε περίπτωση μη ορθής συμπλήρωσης των δηλώσεων δε θα είναι δυνατό να υπολογιστεί σωστά ο ΕΝΦΙΑ. Επειδή δε το 2014 ήταν η πρώτη εφαρμογή του φόρου, παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους φορολογουμένους να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις, προκειμένου να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους, εμπρόθεσμα μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2014. Όσα νομικά πρόσωπα δικαιούνται απαλλαγής, οφείλουν να συμπληρώσουν ορθά στις δηλώσεις τους τις προβλεπόμενες ενδείξεις, ώστε να τύχουν της ορθής εκκαθάρισης του φόρου».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα κυβερνήσουν τη Βενεζουέλα ‑ Θα κάνουμε και δεύτερη επίθεση αν χρειαστεί

Σήμερα

Ο Τραμπ έδειξε τις προθέσεις του μετά τη σύλληψη του Μαδούρου - Οι απειλές για νέο χτύπημα

Φωτογραφία του Νικολάς Μαδούρο μετά τη σύλληψή του έδωσε στη δημοσιότητα o Τραμπ

Σήμερα

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του προέδρου της Βενεζουέλας

Χωρίς φράγκο στις γιορτές χιλιάδες εποχικοί – Μπάχαλο με τις προπληρωμένες κάρτες

Σήμερα

Στον «άσο» έμειναν χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι

«Βαθιά σοκαρισμένη» η Κίνα: «Η ενέργεια των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο»

Σήμερα

«Η Κίνα είναι βαθιά σοκαρισμένη και καταδικάζει έντονα τη χρήση βίας από τις ΗΠΑ εναντίον μιας κυρίαρχης χώρας και τη χρήση βίας εναντίον του προέδρου μιας χώρας»

«Φραστική ενόχληση» ελληνικού εμπορικού από τουρκικό πολεμικό στο Αιγαίο

Σήμερα

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο προέβη σε «αναγνώριση» του ελληνικού εμπορικού, το οποίο πλέει επί ημέρες στην περιοχή

Πώς εντόπισαν οι ΗΠΑ τον Μαδούρο: Η πηγή της CIA στην Κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τα 50 εκατομμύρια της επικήρυξης

Σήμερα

Η επιτήρηση γινόταν μέσω στόλου μη επανδρωμένων, χαμηλής παρατηρησιμότητας drones, τα οποία εξασφάλιζαν σχεδόν συνεχή κάλυψη πάνω από τη Βενεζουέλα

Νέες δηλώσεις Τραμπ: Παρακολουθούσα την επιχείρηση σε πραγματικό χρόνο

Σήμερα

Επανήλθε με περισσότερες λεπτομέρειες ο Αμερικανός πρόεδρος

Εντοπίστηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ανω Ποροΐων, Κώστας Γκίνης

Σήμερα

Βρέθηκε κρυμμένο σε πεύκα το αυτοκίνητό του

Πιλότος της Air India απομακρύνθηκε από πτήση επειδή τα είχε «τσούξει»

Σήμερα

Ένας πιλότος της Air India υπό την επήρεια αλκοόλ απομακρύνθηκε από πτήση λίγο πριν την απογείωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.