E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Θα κυριαρχήσει ο καιρός του βοριά ‑ Πότε ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία

Ισχυροί άνεμοι θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Θα κυριαρχήσει ο καιρός του βοριά ‑ Πότε ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία
pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/9/2025 | 09:33

Αρχίζουν να ενισχύονται αρκετά οι βοριάδες, ενώ σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ήδη έχουμε αρκετά δυνατούς ανέμους προς την πλευρά του δυτικού Αιγαίου, της Θεσσαλίας και προς την Αττική.

Ταυτόχρονα έχει υποχωρήσει αρκετά η θερμοκρασία. Το αίτιο για αυτήν την εξέλιξη είναι το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων το οποίο έχει καλύψει μεγάλο τμήμα της Γηραιάς Ηπείρο. Σε συνδυασμό με χαμηλές πιέσεις, αυτή η διαφορά πίεσης δημιουργεί τους βοριάδες μέσα στο Αιγαίο και παράλληλα πέφτει και η θερμοκρασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό έχει κλείσει το δρόμο προς τις κακοκαιρίες.

Σήμερα, στη χώρα μας θα κυριαρχήσει ο καιρός του βοριά, με βοριάδες μέσα στο Αιγαίο και στο Ιόνιο όπου θα φθάσει ακόμα και τα 8 μποφόρ. Μεγάλη προσοχή και για το θέμα των πυρκαγιών, υπάρχει παρατεταμένη ανομβρία καθώς η ατμόσφαιρα είναι πολύ ξηρή.

Ταυτόχρονα δημιουργούνται κάποια σύννεφα οπου σε συνδυασμό με την τοπογραφία, αφήνουν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές σε βουνά της Έυβοιας, της Θεσσαλίας και μπορεί και της Αττικής, της Πελοποννήσου και στην Κρήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα κάνει κρύο και ψύχρα σιγά σιγά. Η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα φθάσει έως 26 και 28 βαθμούς Κελσίου ενώ μόνο στη δυτική ηπειρωτική χώρα, ο άνεμος λειτουργεί σαν λίβας φθάνοντας ακόμα και τους 30-32 βαθμούς Κελσίου, όπως και στη νότια Κρήτη.

Στην Αττική, πολύ καλές οι καιρικές συνθήκες, με λίγα σύννεφα προς τα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού και δεν αποκλείεται αυτές οι συννεφιές να φέρουν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές γύρω από την Πάρνηθα και την Πεντέλη.

Δυνατοί οι βοριάδες ακόμη και 8 μποφόρ και ο υδράργυρος μέχρι και 28 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα, δυνατός βορειοδυτικός άνεμος, μέχρι 28 βαθμούς θα δείξουν τα θερμόμετρα αργά το μεσημέρι.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Και αύριο Παρασκευή το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι οι πολύ δυνατοί βοριάδες μέσα στο Αιγαίο, σε επίπεδα θυέλλης έως και 8 μποφόρ. Είμαστε στα όρια του απαγορευτικού και καλό είναι οι ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Θερμοκρασιακά θα είμαστε κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, κοντά στους 28 βαθμούς βαθμούς μέχρι και την Κυριακή.

Από Δευτέρα θα ανέβει και πάλι σιγά σιγά η θερμοκρασία για να θυμίσει και πάλι έντονα καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες με τα μελτέμια να περιορίζονται και να υποχωρούν μέσα στο Αιγαίο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλειστοί σταθμοί του μετρό λόγω εκδηλώσεων για τη δολοφονία Φύσσα

Πριν 11 ώρες

Οι συρμοί θα περνούν χωρίς να κάνουν στάση

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Θα κυριαρχήσει ο καιρός του βοριά ‑ Πότε ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία

Πριν 11 ώρες

Ισχυροί άνεμοι θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Χήρα Ναβάλνι: Νέες εξετάσεις δείχνουν ότι ο σύζυγός μου δηλητηριάστηκε

Πριν 11 ώρες

Δύο νέες ανεξάρτητες εργαστηριακές εξετάσεις δείχνουν ότι ο Αλεξέι Ναλβάνι δηλητηριάστηκε

Έρχεται το 2026 οριστικό τέλος για το γνωστό Taxis ‑ Αλλάζει η εφορία

Πριν 11 ώρες

Στόχος η ριζική αναβάθμιση της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης.

Οι τελευταίες στιγμές του εικονολήπτη του ΑΝΤ1

Πριν 11 ώρες

«Σε έχασα ρε φίλε μέσα σε 15΄. Την πρώτη γύρισες, τη δεύτερη δεν σε πρόλαβα»

Τέμπη: Και δεύτερος απεργός πείνας στην πλατεία Συντάγματος

Πριν 11 ώρες

Δεύτερος απεργός πείνας στο πλευρό του πατέρα θύματος των Τεμπών

Σοκ στις ΗΠΑ: Το ABC αποσύρει την εκπομπή του Τζίμι Κίμελ «επ’ αόριστον» μετά από σχόλια για τον Τσάρλι Κερκ

Πριν 11 ώρες

Τραμπ για διακοπή εκπομπής Κίλεμ: Εξαίρετη είδηση για την Αμερική

Γλυφάδα: Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε κάδο ανακύκλωσης

Πριν 11 ώρες

Τα ξημερώματα εντοπίστηκε ο άνδρας μέσα σε κάδο ανακύκλωσης

Champions League: Συναρπαστική 2η αγωνιστική με γκολ, ανατροπές και ένταση (17/9)

Πριν 11 ώρες

Η δεύτερη στροφή της League Phase πρόσφερε δυνατές μάχες, καθοριστικά αποτελέσματα και σημεία που αλλάζουν τις ισορροπίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.