ADVERTISEMENT

Αμερικανός μπασκετμπολίστας στην Ινδονησία κινδυνεύει με θανατική ποινή για καραμέλες κάνναβης

Ο 35χονος Τζάρετ Σόοου συνελήφθη για παράνομη εισαγωγή καραμελών κάνναβης, τις οποίες ο ίδιος ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί για να αντιμετωπίσει τους πόντους από τη νόσο Crohn

Newsroom

Ενημερώθηκε
2' χρόνος ανάγνωσης
Αμερικανός μπασκετμπολίστας στην Ινδονησία κινδυνεύει με θανατική ποινή για καραμέλες κάνναβης
ADVERTISEMENT

Ως μέλος της ομάδας μπάσκετ του Utah State είχε δημιουργήσει ένα καλό όνομα, ωστόσο ποτέ δεν βρέθηκε σε κάποιο πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου και ο Τζάρετ Σόου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ανήκοντας στην κατηγορία των αθλητών που στην μπασκετική αργκό περιγράφονται ως «περιπλανώμενοι».

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Έχει αγωνιστεί σε χώρες Έχει αγωνιστεί σε χώρες όπως το Μεξικό, η Ουρουγουάη, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Αργεντινή, ο Λίβανος, η Τυνησία και η Ινδονησία που ήταν και ο τελευταίος του σταθμός φορώντας τη φανέλα των Tangerang Hawks.

ADVERTISEMENT

Πλέον ο 35χρονος σέντερ δεν αγωνίζεται στην εκεί λίγκα, αλλά για την ίδια του τη ζωή καθώς τον περασμένο Μάιο συνελήφθη στο αεροδρόμιο μόλις παρέλαβε ένα πακέτο από την Ταϊλάνδη το οποίο περιείχε καραμέλες κάνναβης αξίας 400 δολαρίων.

Με το που έπιασε το πακέτο στα χέρια το ο Σόου περικυκλώθηκε από 10 μυστικούς αστυνομικούς με τη στιγμή της σύλληψης να έχει καταγραφεί από άλλους ταξιδιώτες.

Ο Αμερικανός οδηγήθηκε αμέσως στη φυλακή και περιμένει τις επόμενες ημέρες τον ορισμό της δίκης του με τον αρχηγό της Αστυνομίας να δηλώνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει ισόβια ή ακόμη και τη θανατική ποινή αν κριθεί ένοχος.

ADVERTISEMENT

Γενικότερα η Ινδονησία είναι πολύ αυστηρή στο θέμα των ναρκωτικών και τη δεδομένη χρονική στιγμή περισσότεροι από 500 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων σχεδόν 100 ξένοι, βρίσκονται στον... προθάλαμο εκτέλεσης, για τέτοιου είδους υποθέσεις.

Ο αθλητής όμως από την πρώτη στιγμή φωνάζει για την αθωότητα του καθώς τις συγκεκριμένες καραμέλες τις χρησιμοποιεί για να αντιμετωπίσει τους πόντους από τη νόσο Crohn.

«Έχω μια φλεγμονώδη ασθένεια, που δεν έχει θεραπεία. Εκτός από την κάνναβη, δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να με ανακουφίζει. Έκανα ένα ηλίθιο λάθος», δήλωσε ο Σοου στην Guardian από τη φυλακή ο οποίος θεωρεί ότι αυτό το λάθος δεν δικαιολογεί θανατική ποινή ή μακροχρόνια φυλάκιση. «Μου λένε ότι θα περάσω την υπόλοιπη ζωή μου στη φυλακή για κάποιες καραμέλες. Δεν τις χρησιμοποιώ για διασκέδαση. Με τη νόσο μου, μερικές φορές δυσκολεύομαι να κρατήσω το φαγητό ή να πάω στην τουαλέτα. Απλώς ανακουφίζει λίγο τον πόνο».

ADVERTISEMENT

Αμερικανός μπασκετμπολίστας στην Ινδονησία κινδυνεύει με θανατική ποινή για καραμέλες κάνναβης

Η υπόθεση του έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον, ήδη έχει δημιουργηθεί σελίδα που συγκεντρώνει χρήματα για να τον στηρίξει οικονομικά στα δικαστικά έξοδα, ενώ έχει στο πλευρό του και την Οργάνωση Last Prisoner Project (LPP), που μάχεται για την απελευθέρωση κρατουμένων για υποθέσεις κάνναβης.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο