E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τζίμης Πανούσης: Αυτή είναι η προφητεία του Παΐσιου για τον Τσίπρα

Τι δήλωσε ο καλλιτέχνης σε συνέντευξή του

Τζίμης Πανούσης: Αυτή είναι η προφητεία του Παΐσιου για τον Τσίπρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/10/2014 | 00:00

Πολλαπλασιάζει τις πολιτικές του δηλώσεις ο Τζίμης Πανούσης και με το γνωστό προκλητικό του ύφος σε πρόσφατη συνέντευξή του σχολίασε την πιθανή άνοδο του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία, αλλά και την παρουσία της Χρυσής Αυγής στα έδρανα της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν θα βγει ο Τσίπρας πρωθυπουργός, ο ίδιος απαντά:
«Όπως είχε προφητεύσει ο συνάδελφός μου ο Παΐσιος, τον οποίο είχα γνωρίσει και προσωπικά, «οι Φραγκολεβαντίνοι θα φοβηθούνε και θα ταραχθούν από την "κοφτερή ανατολή" που θ' ανατείλει στην πατρίδα μας. Στ' αγγλικά αυτό λέγεται «sharp east», δηλαδή "Σάρπιστ", που αν το διαβάσεις ανάποδα είναι "Τσίπρας"», είπε ο Τζίμης Πανούσης.

Ο καλλιτέχνης, επιπλέον, τόνισε: 

«Προσωπικά, θεωρώ ότι ο Τσίπρας είναι λίγος και θλιβερός. Κάνει μαθήματα να μοιάσει στον Ανδρέα και τον μιμείται στον αργό τρόπο που μιλάει. Η μάνα μου τον ακούει και νομίζει ότι είναι ο Ανδρέας. Εγώ τον ακούω και με πιάνει συχνοουρία... Η κόρη μου, που είναι 5 χρονών, όταν κάποια στιγμή της έδειξα τον Τσίπρα στην τηλεόραση και τη ρώτησα εάν αυτός θα βγει στις εκλογές, μου απάντησε: «Ελπίζω όχι».
Από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια, αλλά ακριβώς αυτό σκέφτομαι και εγώ. Ωστόσο, θα βγει. Βέβαια, το παιδί δεν έχει την κατάλληλη μόρφωση, τις απαραίτητες διασυνδέσεις, όπως τη λέσχη Μπίλντερμπεργκ κλπ, αλλά θα τις αποκτήσει. Έχει διαβάσει λίγο Μαρξ, λίγο «Κεφάλαιο» –όσο έχουμε διαβάσει όλοι, γιατί δεν διαβάζεται το «Κεφάλαιο»–, αλλά χρειάζεται να διαβάσει και λίγο Καστοριάδη», σημειώνει ο ίδιος και προσθέτει: «Και επειδή ξέρω ακριβώς τι θα γίνει, θα το αποκαλύψω και σε εσάς, να ξέρετε... Αυτή η κυβέρνηση θα πέσει σύντομα. Θα τη ρίξει το ΠΑΣΟΚ και οι διαφωνούντες της Νέας Δημοκρατίας, θα πάμε σ' εκλογές και θα κερδίσει ο Τσίπρας, που θα φέρει γύρω στο 31%. Θα έχει δηλαδή 112 ή 115 βουλευτές, δεν ξέρω ακόμα ακριβώς, και τα χαρτιά που ρίχνω και κοιτάζω το θέμα και μεταφυσικά, δεν λένε ακόμα – θα ξέρω σε καμιά δεκαριά μέρες. Θα του λείπουν 30-40 βουλευτές και θα τον στηρίξουν οι νεοδημοκράτες, με τον όρο να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωστάκης Καραμανλής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα ποσοστά που καταγράφει η Χρυσή Αυγή, ο Τζίμης Πανούσης υπογράμμισε:

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν ξαφνικά 500.000 νεοναζί Έλληνες. Μην τρελαθούμε. Ο λαός έβαλε στη Βουλή αυτούς που είναι γκάνγκστερς, τραμπούκοι, αγράμματοι, καθυστερημένοι, ηλίθιοι, αρχαιόπληκτοι και φασιστόπληκτοι για να γίνει τζέρτζελο. Βέβαια, αυτό δεν έγινε και καταλήξαμε στο γνωστό: φοράς γραβάτα και ψηφίζεις νομοσχέδια υπέρ των εφοπλιστών. Η Χρυσή Αυγή είναι κατασκεύασμα αυτού του κομματικού συστήματος. Τους έβαλαν μέσα αυτοί οι ίδιοι. Γιατί, σου λέει, εγώ μπορεί να είμαι απατεώνας, κλέφτης, μιζαδόρος, δοσίλογος, αλλά είμαι δημοκράτης, ενώ αυτοί είναι φασίστες. Χρειάζονται τον φασίστα για να «διαφέρουν». Τους σπονσονάρουνε και τους πουσάρουνε. Τους βάλανε φυλακή, τους έκαναν ήρωες χωρίς λόγο και στο τέλος αυτοί θα αθωωθούν πανηγυρικά. Αυτό όλο είναι στημένο και δεν έχει καμία σχέση με τον φασισμό».

Πηγή: www.monopoli.gr

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλιμακώνεται το πολιτικό θρίλερ στη Γαλλία: Αυξάνεται ραγδαία ο κίνδυνος χρεοκοπίας

Πριν 8 ώρες

Τα επόμενα κρίσιμα ορόσημα για την οικονομία

Απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από πλουσιόπαιδο του Instagram

Πριν 8 ώρες

Έκλεβε για να ζει στη χλιδή και να... χρηματοδοτεί τις διακοπές του

Βίντεο: Σοκαριστικός τραυματισμός ποδοσφαιριστή σε αγώνα στην Κίνα

Πριν 8 ώρες

Ο Σάμιουελ Ασαμόα υπέστη τρομακτικό τραυματισμό στον αυχένα όταν μετά από μαρκάρισμα αντιπάλου του προσέκρουσε στις διαφημιστικές πινακίδες

Λεμπρόν Τζέιμς: Η μεγάλη απόφαση του «Βασιλιά» ‑ Ανακοινώνει τη νέα σελίδα της καριέρας του

Πριν 8 ώρες

Ο Λεμπρόν Τζέιμς με ανάρτηση του στα social media αποκάλυψε πως ήρθε η ώρα να πάρει την κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του.

Τραμπ για Γκρέτα Τούνμπεργκ μετά την απέλασή της από το Ισραήλ: «Πρέπει να δει γιατρό, είναι τρελή»

Πριν 8 ώρες

«Εννοείς ότι δεν ασχολείται πλέον με το περιβάλλον, τώρα ασχολείται με αυτό;» αναρωτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος όταν ρωτήθηκε για τη Σουηδή ακτιβίστρια

Τρόμος στο Σίδνεϊ: Ο ομογενής Αρτέμιος Μίντζας αιματοκύλισε το Κρόιντον Παρκ

Πριν 8 ώρες

Πυροβολούσε αδιακρίτως επί δύο ώρες - 16 τραυματίες, δείτε βίντεο

Νέο χαστούκι από ΗΠΑ στην Τουρκία: Απορρίφθηκε η προσφυγή της Halkbank κατά της δίωξης για παράκαμψη κυρώσεων στο Ιράν

Χτες

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την προσπάθεια της τουρκικής κρατικής τράπεζας Halkbank να αποφύγει τη δίωξη για απάτη και ξέπλυμα χρήματος

Βασιλιάς Κάρολος: Εντοπίστηκε τεράστια χασισοφυτεία δίπλα στο σπίτι του

Χτες

«Μας τελείωσαν οι πολύ μεγάλες σακούλες τεκμηρίων για να περισυλλέξουμε και τα 225 φυτά»

Έβερεστ: «Φοβήθηκα μη θαφτώ ζωντανός» ‑ Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων ορειβατών

Χτες

Σφοδρή χιονοθύελλα άφησε εκατοντάδες ανθρώπους αποκλεισμένους στις απομακρυσμένες πλαγιές του όρους Έβερεστ, οδηγώντας σε μια μαζική επιχείρηση διάσωσης

Γκρέτα Τούνμπεργκ από το «Ελ. Βενιζέλος»: Μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται μια γενοκτονία

Χτες

«Ποτέ δεν θα καταλάβω πώς οι άνθρωποι μπορούν να είναι τόσο κακοί» δήλωσε η ίδια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.