E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο Έλληνας μαφιόζος που συνελήφθη στο Mεξικό

O πόλεμος των συμμοριών

Ο Έλληνας μαφιόζος που συνελήφθη στο Mεξικό
pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Μίκαελ Μιχάλης Άλστρεμ Τενέζος, γνωστός και ως «Greken» (ο Έλληνας), γεννημένος στη Στοκχόλμη το 1998, θεωρείται ο εγκέφαλος του διαβόητου κυκλώματος Dalennätverket. Το δίκτυο αυτό εμπλέκεται σε εκβιασμούς, εμπόριο ναρκωτικών και αιματηρές συγκρούσεις που έχουν βυθίσει τη Σουηδία στη βία τα τελευταία χρόνια.

Πριν γίνει στόχος της Interpol, ο Τενέζος υπήρξε πολλά υποσχόμενος παίκτης χόκεϊ επί πάγου. Οι προπονητές του τον χαρακτήριζαν ως «φυσικό ταλέντο» με εξαιρετική τεχνική και ταχύτητα. Ωστόσο, στα εφηβικά του χρόνια η ζωή του πήρε άλλη τροπή: χαμηλές σχολικές επιδόσεις, κακές παρέες και γρήγορη εμπλοκή σε παρανομίες. Έτσι, εγκατέλειψε τον αθλητισμό και μετακόμισε στην Κράμφορς, όπου —σύμφωνα με την αστυνομία— ξεκίνησε η εγκληματική του πορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άνοδος του «Greken» 

Ο Τενέζος σύντομα έγινε μία από τις πιο γνωστές φιγούρες στον πόλεμο των συμμοριών που συγκλονίζει τη Σουηδία. Ο ίδιος βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Ράου Ματζίντ, γνωστό ως «Κουρδική Αλεπού», αρχηγό της αντίπαλης οργάνωσης Foxtrots.
Η μάχη για τον έλεγχο της αγοράς ναρκωτικών σε Στοκχόλμη και Sundsvall έχει προκαλέσει δεκάδες δολοφονίες και εκρήξεις. Μόνο το 2022, 62 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σχετικές επιθέσεις, γεγονός που οι αρχές χαρακτήρισαν ως «πρωτοφανή κρίση δημόσιας ασφάλειας».

Ο «Greken» έχει βαρύ ποινικό μητρώο: από οπλοκατοχή μέχρι εμπόριο ναρκωτικών. Οι αρχές τον θεωρούν υπεύθυνο για τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης από τη Βαρκελώνη στη Σουηδία μεταξύ 2020 και 2021.
Κατά τη διάρκεια ερευνών βρέθηκαν 85.000 κορώνες σε μετρητά κρυμμένες μέσα σε αλεξίσφαιρο γιλέκο, οδηγώντας και σε κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος.

H παρέμβαση του στρατού

Ο πόλεμος μεταξύ των δύο συμμοριών έχει παραλύσει τη σουηδική αστυνομία. Σύμφωνα με την τηλεόραση SVT, μόνο ένας στους πέντε φόνους που συνδέονται με εγκληματικές οργανώσεις φτάνει στη δικαιοσύνη.
Με τους αρχηγούς —όπως τον Τενέζο και τον Ματζίντ— να δρουν από το εξωτερικό, η κυβέρνηση επιστράτευσε μέχρι και τον στρατό για να συνδράμει στις επιχειρήσεις ασφαλείας.

Η πτώση στο Μεξικό

Ύστερα από μήνες παρακολούθησης, ο Μίκαελ Τενέζος εντοπίστηκε στο Μεξικό, όπου είχε διαφύγει προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη. Οι μεξικανικές και σουηδικές αρχές, με τη βοήθεια της Interpol, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.
Η έκδοσή του στη Σουηδία αναμένεται να αποκαλύψει κρίσιμα στοιχεία για το διεθνές δίκτυο του Dalennätverket και τις διασυνδέσεις του σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή η καθηγήτρια άλλαξε την τιμωρία με πεζοπορίες ‑ και οι μαθητές τη λάτρεψαν

Πριν 2 ώρες

Πώς μια καθηγήτρια στο Μέιν «έστειλε» την πειθαρχία στο βουνό

Ο Έλληνας μαφιόζος που συνελήφθη στο Mεξικό

Πριν 2 ώρες

O πόλεμος των συμμοριών

Αυτή είναι η πιο «cool» δουλειά του κόσμου

Πριν 2 ώρες

Και με τις δυο έννοιες

Χάθηκε και βρέθηκε... μόνος του: Ο άντρας που μπήκε στην ίδια του την ομάδα διάσωσης!

Χτες

Όταν το hangover συναντά το χάος: ο 50χρονος Beyhan Mutlu πέρασε ώρες ψάχνοντας -χωρίς να ξέρει ότι έψαχνε- τον ίδιο του τον εαυτό

Αυτό είναι το πιο θεαματικό μουσικό σχολείο στον κόσμο

Χτες

Γυαλί, σίδερο και φαντασία σε ρυθμό allegro! Στην Κίνα, η αρχιτεκτονική συνάντησε τη μουσική και το αποτέλεσμα είναι... συμφωνία για τα μάτια!

Ιλάρια Σαλίς: Η γυναίκα που έγινε σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Χτες

Μια πολιτική δήλωση απέναντι στον αυταρχισμό και την κατάχρηση εξουσίας

Σώμα 20χρονης στα 71: Η άσκηση που μεταμόρφωσε τη ζωή της

Χτες

Το πρόγραμμα που την κρατάει αγέραστη

Διατροφή: Τρώγαμε καλύτερα τη δεκαετία του ’80;

Χτες

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση...

Το Google της Βόρειας Κορέας: Τι κρύβει το μυστικό τους διαδίκτυο;

Χτες

Το πιο παράξενο ίντερνετ του κόσμου είναι πιο κοντά στον Μεγάλο Αδελφό απ’ όσο νομίζεις

6 επικίνδυνα φυτά που δεν πρέπει ποτέ να αγγίξεις

Χτες

Ορισμένα φυτά και λουλούδια δεν είναι τόσο αθώα όσο δείχνουν!

Σταρ του Penthouse «ψάρευε» και ξάφριζε πλούσιους ηλικιωμένους

Προχτές

Ποια είναι η 27χρονη Μία Βεντούρα που καταζητείται

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.