E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μεσσηνία: Το μεγάλο λάθος κατά τη διάρκεια της γέννας τής στοίχισε τη ζωή

Η απόφαση-σταθμός του Συμβουλίου της Επικρατείας

Μεσσηνία: Το μεγάλο λάθος κατά τη διάρκεια της γέννας τής στοίχισε τη ζωή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα ξεκινούν τον Οκτώβριο του 2000, όταν η άτυχη μητέρα, στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της, μπήκε στο νοσοκομείο για καισαρική τομή. Στις 4 Οκτωβρίου έγινε η επέμβαση και μία εβδομάδα αργότερα η λεχώνα πήρε εξιτήριο, έχοντας αγκαλιά το νεογέννητο παιδί της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν έφτασε στο σπίτι, όμως, ξεκίνησαν οι εμετοί, και την επομένη μέρα ξαναμπήκε στο νοσοκομείο, με πόνους στην αριστερή κοιλιακή χώρα, ενώ άρχισε να έχει και πυρετό. Υποβλήθηκε στις αναγκαίες εξετάσεις, που έδειξαν πέτρα στον αριστερό νεφρό. Ο πυρετός όμως ανέβαινε. Από 38 πήγε 39,5 και έφτασε μέχρι και του 40 βαθμούς.

Αμέσως της χορηγήθηκε αντιβίωση, καθώς οι εξετάσεις υπέδειξαν ύπαρξη μικροβίου. Ο πυρετός άρχισε να πέφτει και 6 ημέρες μετά πήρε εξιτήριο, με διάγνωση «λιθίαση νεφρού με πιθανή απόφραξη ουρητήρα». Πήγε σπίτι της με καθετήρα, αλλά αμέσως υποτροπίασε. Με το που ξημέρωσε η επόμενη ημέρα, εισήχθη σε ιδιωτική κλινική, όπου άφησε την τελευταία της πνοή, την ίδια ημέρα.

Η νεκροψία που ακολούθησε αποκάλυψε την αλήθεια: «Παραμονή ξένου σώματος (υπόλειμμα πλακούντος διαστάσεως 7x6x1,2 cm) μετά την καισαρική τομή εντός της κοιλότητας της μήτρας προκάλεσε προοδευτικά διάχυτο σηψαιμία. Η σηψαιμία κατέληξε σε σηπτικό σοκ, το οποίο εξελίχθηκε σε διάχυτο ενδοαγγειακή πήξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διάχυτη σηψαιμία - σηπτικό σοκ δεν συνδέεται, σύμφωνα με τη νεκροψία, με το νεφρικό ζήτημα που ανέκυψε, απλώς συνέπεσαν χρονικά. Ο διευθυντής του νοσοκομείου καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας σε φυλάκιση 3,5 ετών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και ο μαιευτήρας σε φυλάκιση 2 ετών. Στο Εφετείο η ποινή του διευθυντή μειώθηκε στα 2,5 χρόνια (και επικυρώθηκε με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου), ενώ ο μαιευτήρας αθωώθηκε.

Οι συγγενείς της 26χρονης, δηλαδή ο σύζυγος, τα ανήλικα παιδιά της, ο πατέρας και η μητέρα της, ο αδελφός της και η πεθερά της, στράφηκαν κατά του νοσοκομείου, διεκδικώντας αποζημίωση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και το Διοικητικό Πρωτοδικείο επιδίκασε σε όλους τους συγγενείς, ακόμη και στην πεθερά, συνολικά το ποσό των 2.510.720 ευρώ (στην πεθερά επιδίκασε αποζημίωση 200.000 ευρώ).

Η υπόθεση έφτασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το Α' Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον πάρεδρο Χαράλαμπο Κομνηνό, ανέτρεψε την εφετειακή απόφαση ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά την καταβολή αποζημίωσης προς την πεθερά. Οι σύμβουλοι Επικρατείας συνταυτίστηκαν με τον ¶ρειο Πάγο στο θέμα της αποζημίωσής της, κρίνοντας ότι τη δικαιούται. Ο ¶ρειος Πάγος με σειρά αποφάσεών του έχει κρίνει εδώ και μερικά χρόνια ότι ο πεθερός και η πεθερά δικαιούνται αποζημίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι μεταξύ των προσώπων που δικαιούνται αποζημίωση «εκτός του συζύγου και των εξ αίματος συγγενών κατ' ευθεία γραμμή και εκ πλαγίου έως δευτέρου βαθμού, περιλαμβάνονται και οι εξ αγχιστείας πρώτου βαθμού (πεθερός, πεθερά, νύφη και γαμπρός) συγγενείς».

Πηγή: newsone.gr

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

15o Greece Race for the Cure: 44.000 έτρεξαν, περπάτησαν και στήριξαν τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού!

Σήμερα

Το Greece Race for the Cure είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα και η 2η μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® στην Ευρώπη

Εύβοια: Συγκλονίζει η κυρία Παναγιώτα ‑ Το 2021 κάηκε το σπίτι της και τώρα βούλιαξε στη λάσπη

Σήμερα

Βάσανα δίχως τέλος ζουν οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας, αφού μετά τις καταστροφικές πυpκαγιές του 2021 φέτος βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις πλημμύρες

«Μπήκα μπροστά για να μην κάνει κακό στα παιδιά και με πυροβόλησε» είπε η 45χρονη από τον Αγιο Παντελεήμονα

Σήμερα

«Ακουσα την κόρη τους να φωνάζει `φονιά, σκoτωσες τον πατέρα μου`» - Κάτοικος της περιοχής περιέγραψε τα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν του άγριου φονικού

Καρέ ‑ καρέ η βoμβιστική επiθεση στην Αγκυρα ‑ Οι τρομoκράτες έριξαν με αντιαρματικό όπλο

Σήμερα

Δείτε πως έγινε η επiθεση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας - Δύο αστυνομικοί τραυματiστηκαν ελαφρά από τους τρομoκράτες

Αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τους δείκτες μια ώρα πίσω

Σήμερα

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, δηλαδή στις 29 Οκτωβρίου 2023 θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρας πίσω

Xαλκίδα: Αφησαν 4χρονο κοριτσάκι κλειδωμένο στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα

Σήμερα

Ακόμα ένα περιστατικό παραμέλησης ανηλίκου σε αυτοκίνητο

Επίδομα θέρμανσης: Το ποσό ενίσχυσης, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Σήμερα

«Ανάσα» πρόκειται να δώσει το επίδομα θέρμανσης στους καταναλωτές και τις καταναλώτριες την ώρα που η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυξάνεται

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.