E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Όταν οι ηθοποιοί λένε όχι: Ποιοι αρνήθηκαν διάσημους ρόλους

Ρόλοι που κατέληξαν σε άλλα χέρια

Όταν οι ηθοποιοί λένε όχι: Ποιοι αρνήθηκαν διάσημους ρόλους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να τους εξοντώσω όλους, Τομ. Μόνο τους εχθρούς μου»: μπορεί να φανταστεί κανείς αυτήν τη φράση να βγαίνει από το στόμα του Jack Nicholson; Κι όμως, έφτασε πολύ κοντά στο να υποδυθεί τον πιο θρυλικό ίσως μαφιόζο του κινηματογράφου, τον Michael Corleone στον «Νονό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι μία από τις περιπτώσεις που κάποιος ηθοποιός αρνήθηκε έναν ρόλο και άλλαξε ενδεχομένως την ιστορία του κινηματογράφου. Ο χαρακτήρας του Michael Corleone συνδέθηκε με το πρόσωπο του Al Pacino και τον βοήθησε πολύ να χτίσει την καριέρα του. Ο Nicholson όμως δεν είναι ο μοναδικός που απέρριψε έναν τόσο σημαντικό ρόλο. Το Business Insider θυμήθηκε μερικά ακόμη τέτοια «όχι», τα οποία αρκετοί μετάνιωσαν αργότερα.

Bill Murray, «Forrest Gump»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο ίδιος, δεν τον ενδιέφερε ο ρόλος του πρωταγωνιστή στη συγκεκριμένη ταινία. Όταν τον ρώτησαν αν το μετάνιωσε όταν είδε την ταινία, απάντησε πως δεν την έχει παρακολουθήσει. Τελικά, το ρόλο έπαιξε ο Tom Hanks.

Matt Damon, «Σκοτεινός Ιππότης»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απέρριψε τον ρόλο του Harvey Dent στην ταινία, γιατί είχε ήδη υποχρεώσεις σε άλλη παραγωγή. Τον ρόλο πήρε τελικά ο Aaron Eckhart.

Leonardo DiCaprio, «American Psycho»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρότι του πρόσφεραν 20 εκατομμύρια για να παίξει τον κατά συρροή δολοφόνο Patrick Bateman, εκείνος αρνήθηκε. Μάλιστα, επειδή αρχικά είχε εκφράσει ενδιαφέρον για το σενάριο, το στούντιο είχε βγάλει και ανακοίνωση ότι ο Leonardo DiCaprio θα πρωταγωνιστήσει. Τελικά, τον ρόλο πήρε ο Christian Bale.

Christian Bale, «James Bond»

Οπως έχει δηλώσει ο πρώην εκπρόσωπός του, ο Christian Bale δεν ενδιαφερόταν να δεσμευτεί με κάτι τόσο βρετανικό, όταν έληξε το συμβόλαιο του Pierce Brosnan ως James Bond. «Έχω ήδη παίξει έναν κατά συρροή δολοφόνο», είπε μάλιστα ο ηθοποιός. Τελικά, ο Daniel Craig ήταν εκείνος που πήρε τον ρόλο.

Angelina Jolie, «Gravity»

Αρχικά υπήρξε συμφωνία, αλλά στη συνέχεια η Jolie προσπέρασε την ευκαιρία να παίξει την ταινία, που πήρε Όσκαρ τελικά. Τον ρόλο πήρε η Sandra Bullock.

Michelle Pfeiffer, «Pretty Woman» και «Βασικό Ενστικτο»

Η Michelle Pfeiffer προσπέρασε δύο μεγάλους ρόλους που της προσφέρθηκαν, αφού αρνήθηκε εκείνον της πρωταγωνίστριας τόσο στο «Βασικό Ένστικτο», όσο και στο «Pretty Woman». Για την πρώτη περίπτωση –στην οποία επελέγη τελικά η Sharon Stone– ο λόγος της άρνησής της ήταν οι yυμvές σκηνές, καθώς, όπως έχει πει η Pfeiffer, ο πατέρας της ήταν ζωντανός ακόμη και η ίδια ντρεπόταν. Όσο για την έτερη άρνησή της, από αυτήν ωφελήθηκε πολύ η Julia Roberts.

Julia Roberts, «Μία Σχέση Στοργής», «Η Πρόταση»

Η Sandra Bullock θα πρέπει να την ευχαριστεί, γιατί ήταν εκείνη που πήρε τον ρόλο και στις δύο ταινίες, όταν η Julia Roberts τον απέρριψε. Στην ταινία «Η Πρόταση», η απάντησή της ήταν αρνητική γιατί της ζήτησαν να ρίξει το κασέ της. Όσο για το «Μία Σχέση Στοργής», ήταν ο ρόλος χάρη στον οποίο η Bullock κέρδισε Όσκαρ.

Al Pacino, «Πόλεμος των ¶στρων»

Υπήρξε αρκετά εκλεκτικός με τους ρόλους του, απορρίπτοντας αρκετές ταινίες. Ανάμεσά τους ο χαρακτήρας του Han Solo στον «Πόλεμο των ¶στρων», μία θέση στο καστ του «Αποκάλυψη Τώρα» (που πήρε τελικά ο Martin Sheen), όπως επίσης και ρόλος στους «Συνήθεις Υπόπτους», αλλά και ο ρόλος του πρωταγωνιστή στο «Pretty Woman».

Μάλιστα, για το «Αποκάλυψη Τώρα», είχε εξηγήσει πως ο λόγος της άρνησής του ήταν πως γνώριζε τι τον περίμενε. «Ξέρω πώς θα είναι. Ο Francis Ford Coppola πάνω στο ελικόπτερο να μου λέει τι να κάνω και εγώ μέσα στον βάλτο για πέντε μήνες».

Jack Nicholson, «Νονός»

Το 2004 ο Nicholson παραδέχθηκε ότι είχε απορρίψει τον ρόλο του Michael Corleone στον «Νονό», τον οποίο πήρε τελικά ο Al Pacino. Ο λόγος ήταν, όπως είχε πει, ότι δεν ήταν «δικός του» ο ρόλος.

«Τότε πίστευα ότι οι Ινδιάνοι πρέπει να κάνουν τους Ινδιάνους και οι Ιταλοί τους Ιταλούς. Υπήρχαν πολλοί ηθοποιοί που θα μπορούσαν να παίξουν τον Michael, ανάμεσά τους και εγώ, αλλά ο Al Pacino ήταν ο Michael Corleone».

Will Smith, «The Matrix»

Όχι μόνο αρνήθηκε να παίξει τον Neo, αλλά παραδέχθηκε ότι ο Keanu Reeves τα πήγε καλύτερα από ότι εκείνος θα κατάφερνε. «Όταν είδα την ταινία –και σπάνια το λέω αυτό–, κατάλαβα ότι θα τα έκανα μαντάρα», έχει παραδεχθεί.

Ian McKellen, «Harry Potter»

Ο Ian McKellen δεν δέχθηκε να παίξει το ρόλο του Dumbledoor στη σειρά των ταινιών «Harry Potter», γιατί θεωρούσε ότι δεν έπρεπε να το κάνει, από τη στιγμή που είχε παίξει ήδη έναν μάγο, τον Gandalf, στον «¶ρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Tom Selleck, «Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού»

Ο ρόλος του Indiana Jones προσφέρθηκε στον Tom Selleck, αλλά αρνήθηκε εξαιτίας του προγράμματος των γυρισμάτων για τη σειρά «Magnum P.I.». Τελικά, το ρόλον πήρε ο Harrison Ford.

Denzel Washington, «Seven»

Ο Denzel Washington μπορούσε να πάρει τον ρόλο του ντεντέκτιβ David Mills, αλλά αρνήθηκε, γιατί προτίμησε να δουλέψει στο θρίλερ «Ο Διάβολος σε Μπλε Φόρεμα». Παραδέχθηκε ότι το μετάνιωσε, όταν είδε την ταινία και τον Brad Pitt να παίζει στη θέση του.

Brad Pitt, «12 Χρόνια Σκλάβος»

Ο ίδιος, ένας από τους παραγωγούς της ταινίας, είπε ότι απέρριψε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενός κακού ιδιοκτήτη σκλάβων, γιατί δεν ήθελε να τον δουν τα παιδιά του έτσι και προτίμησε έναν μικρότερο ρόλο, ενός πιο ευγενικού χαρακτήρα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Σήμερα

Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σήμερα

Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

Προχτές

Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Πριν 4 μέρες

Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

Πριν 5 μέρες

Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

Πριν 6 μέρες

Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

Πριν 1 εβδομάδα

Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

Πριν 1 εβδομάδα

Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!

par: 47
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.